Искам да кажа ... (78)

• 76 154
  • 745
  •   1
Отговори
# 735
Тонка, знаеш че мога да препоръчам фирми, ама ме е страх. Затова изпитания вариант - когато нещо искаш да попиташ или да дообясня, ползвай лични по всяко време и неограничено  Wink  Hug

Янтре, за физически лица, мисля че овърдрафт ще е по-добрия вариант от кредитната линия  Peace

Сутринта се успахме за училище. По отговорното дете е на зелено училище   Mr. Green
Как ще успяваме с голямата две седмици да ходи навреме все още не ми е ясно. Дано само не закъснеем пак  Blush

Аз за overdraft от 20,000 не съм чувала, но пък може и да има. Моят е $1000 и има съвсем различна функция от кредитната линия.

# 736
Софи, така е, просто си разсъждавах. Мисля, че размера на овърдрафта е свързан с големината на заплатата. Ама не съм много наясно. Но принципа е същия. Имаш едно предварително одобрение за едни пари, пък ти можеш да не ги теглиш всичките  Peace

Светалчо, честит рожден ден! Да си жива, здрава и безкрайно щастлива, ти и цялото ти семейство  bouquet

Честит рожденник на Елит  bouquet

# 737
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Благодаря за новите поздрави и хубави пожелания!
Да ви се връщат стократно!
Всички сте много мили.
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 738
Софи, така е, просто си разсъждавах. Мисля, че размера на овърдрафта е свързан с големината на заплатата. Ама не съм много наясно. Но принципа е същия. Имаш едно предварително одобрение за едни пари, пък ти можеш да не ги теглиш всичките  Peace

Светалчо, честит рожден ден! Да си жива, здрава и безкрайно щастлива, ти и цялото ти семейство  bouquet

Честит рожденник на Елит  bouquet

Руми, изобщо не е същото. Овърдрафта е малка сума, която те предпазва, в случай че останеш на червено, а имаш автоматични тегления. Поне тук, при нас, ако чек "bounce"- не (не зная думата на български), дори с $1, първо, че оставаш с неплатена сметка, и второ, плащаш наказателна сума, около $40, $50 на неприет чек. Линията на кредит ти позволява да разполагаш със сума, която ти е нужна за плащане на нещо голямо, за което не искаш или не можеш да ползваш кредитна карта, примерно, вноска за кола. Понякога е по-изгодно да платиш по-голяма сума в кеш, или цялата сума в кеш. Или ако имаш големи разходи в един момент, които натоварват кредитната ти карта - примерно, този месец плащам таксата за училище $2500, билет до Китай $1800, билет до Великобритяния $1500. Понеже имам други месечни разходи, както и месечни спестявания, все автоматични, ще ми бъде по-изгодно да си погася месечната вноска с чек от линията за кредит, която е с много по-ниска лихва, отколкото да си "влача" сумата на кредитната карта, където лихвата стиха до 22%.  

# 739
То и аз вече съм на вълна строителства, кредити... Мисля, че реших окончателно - монолит, колебаехме се последните няколко седмици, заради немалката разлика в цената със сглобяемите, но не можах да се пречупя, нито мисля че може да ми докарат визията, която искам, а пък аз много я искам  Crazy

Относно дилемата на Тони - бих теглила кредит, не съм от хората, които имат търпение. И с ипотечния ще направим така, ще връщаме повече и ще го избутаме по-бързо, но това да строя и обзавеждам години наред - не е за нас. Има къде да живеем, харесваме си апартамента, направили сме си го (затова и смятаме да не продаваме), но вече въздух не ни стига, пък сме с перспектива да ставаме повече  Wink И ще теглим ипотечен + самоучастие, колкото можем и така. Може би няма да се справим на 100% с къщата от воле (все пак има дообзавеждане, двор и какво ли още не), но все пак.

# 740
  • Пловдив
................ пък сме с перспектива да ставаме повече  Wink .......
Има ли какво да честитим?

# 741
  • Телиш/Плевен
Честит рожден ден на сина на ЕлиТ! Heart Eyes Да е жив и здрав и да има прекрасно детство! newsm59

Честит рожден ден, Светълчо! Hug Бъди все така добронамерена, отзивчива и всеотдайна! bdbaloni

По въпроса на Тонка - не бих теглила кредит, бих спестявала. Peace

# 742
  • Ямбол
Елит, да бъде здрав и щастлив рожденикът ти.

Светалчо, и ти бъди здрава и заобиколена с обич.

Кога я изписахме тази тема? След малко ще пусна нова, че вечерята ми още не е готова.

# 743
Честит рожденник ЕлиТ, да е жив и здрав и да следва мечтите си, а на вас само поводи за гордост  Heart Eyes
Светалчо, жива и здрава и все  така позитивна Heart Eyes
Прибрах се, напазарувах, и сега гледаме костенурки нинджа по Нова. На мен не ми е интересно обаче Tired

# 744
................ пък сме с перспектива да ставаме повече  Wink .......
Има ли какво да честитим?
Е, още не, ще се похваля, то бая енергия ще ми трябва, особено на моментите с взимане на кръв (преди месец ми взеха за първи път, ако може да си представите...  Laughing, но издържах стоически, сега поне си знам кръвната група Wink А и то не може цял живот да си щракам с пръсти  Mr. Green Важното е, че се реших, че и това си беше казус Crazy.
Пък днес чистих яко, свършиха ми батериите, но така стана че от две седмици само преспивахме по някой и друг ден вкъщи, колкото да вземем нови дрехи, ама сега спрях тока на пералнята, сушилнята не спира, сушилниците са претоварени, направо изпрах света  Laughing
И тук май трябва да мина в темата за оплакване - брат ми пак изпаднал в ситуация "ми не разбрах", сега се чудя как да му помогна, трябва да подам едни документи вместо него, като единия ще го получа в понеделник, а аз за зла беда трябва да съм навреме на работа и на разположение, защото ни идва проверка и аз съм водеща, защото шефа го няма, не че ако беше там, щеше да е по-различно, но поне щеше да им кой да ме покрие. Сега само мога да вляза в ролята на жабата от вица и да питам "Е аз ся кво, да се разчекна ли?!".

Ау, изпуснала съм рожденици! Светалчо, бъди много здрава и дано винаги запазиш този позитивизъм и разбира се - да имаш поводи за него! ЕлиТ - много здраве желая, дано постига с лекота целите и мечтите си! Ако съм изпуснала някой, не ми се сърдете - къде чета, къде не успявам, тези дни, затова съм така отнесена...

# 745

Общи условия

Активация на акаунт