Искам да кажа ... (78)

• 76 156
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
  • Ямбол
Не обичаме банки и двамата, макар да се е случвало да теглим заеми. За втория етаж събирахме пари почти 10 години, а за обзавеждането още 2.
Мебелите всички ги правихме по поръчка при наши познати в ямболска фирма. Доволна съм. Кухнята е при друг пак по поръчка. Климатици още нямаме, че не сме карали още лято, но ако стане жега, имаме готовност да си вземем веднага.

# 706
  • София
Лиляна, много сте търпеливи, шапка ви свалям. 12 години са си доста време.

# 707
  • Ямбол
Ами имаше къде да живеем и затова не бързахме. През тези години трябваше да изчистим стари задължения, които направихме за строежа по първия етаж.

# 708
Ели, честит рожденик! bouquet
Тони, дано се получат нещата по начина, по който ти се иска Hug
И понеже хич ме няма по датите, а мисля, че доста Близнаци имаше още в темата - честито, на патерица или в аванс на Светълчо и Софи! Много щастие и все такива чудесни събеседници бъдете bouquet

# 709
  • До морето
За мен това не е вариант - 10-12 години лишения и пестене за един ремонт.
Оп, сега видях, че е имало къде да се живее.

# 710
  • Ямбол
За мен това не е вариант - 10-12 години лишения и пестене за един ремонт.
Оп, сега видях, че е имало къде да се живее.
Не беше само ремонт, а строеж на цял етаж, плюс плоча, покрив и изолации.

# 711
Ние в крачка решавахме нещата, но безпаричието, което помня от тогава ми изправя косата. Получавахме парите и до вечерта биваха изхарчени. Сега ако имам необходимост от обзавеждане - тегля, обзавеждам всичко от - до и си плащам разсрочено.
Наложи се да се изнесем много шоково в рамките на 3 дни: уведомени в петък - предадохме ключовете в понеделник. Апартамента ни беше строителна площадка - оправена баня, настилки и една стая. Добре, че беше началото на лятото, та детето отиде при майка ми, а ние бяхме като аскети между кашоните. Екстремно си беше...

# 712
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Тонка, а защо си против мъжът ти да направи сам нещата, които може?
Това нещо може да е доста удовлетворяващо - ние винаги се радвахме на направеното от собствените ни ръце и не толкова заради икономията, колкото заради чувството.(Икономията после я инвестирахме в приятни неща. Joy - пътуване, почерпки).
Спомням си как мъжът ми и един приятел направиха първата детска стая на децата ни - от плоскости и една стара библиотека. Аз боядисах всичко в червено и бяло, уших им бели перденца на червени калинки, обточени с къдрички и стаята стана кукленска. Още си я спомняме с умиление.
Винаги сами сме сменяли тапети, после пък, когато дойде на мода латексът, боядисвахме сами. И шпаловка съм правила - сега има модерни и лесни начини. Това са приятни ремонти. Но виж, фаянсови плочки, дървен паркет - това си изисква майстор.
Разбирам, че е трудно решение - и аз бих се колебала. Две години не са чак толкова много, ако си сигурна, че ще успеете да се справите за две. Доколкото знам, (не съм взимала никога кредит) банките прибират почти двойно сумата на кредита. Заслужава си да се замисли човек. Или поне вземете по-малък за ремонта, пък после с обзавеждането е по-лесно, защото може едно по едно.
Успех и дано по-бързо намерите купувач, за да се задвижи колелото. Като почне едно нещо да се движи, нататък е по-лесно и се получава.

Ели, да ти е живо и здраво детето! Да расте умно, добро и красиво!
 bouquet

Джули, уцелила си ме мен, точно днес съм. Joy
Благодаря за хубавите пожелания, да се връщат стократно при теб и обичните ти хора!
 Hug

# 713
Тони, принципно наистина кредитът не се харесва на много хора, но в конкретната ситуация, която си описала, ако наистина смяташ, че за 2-3 години може да съберете подобна сума от порядъка на 15-20 хил. лева, на твое място не бих се колебала да тегля кредит, още повече - ипотечен. Ипотечен кредит за кратък срок няма нищо общо с ипотечен за 20+ години, да не говорим за потребителски.  Нашият е за 10, като крайна сума има оскъпяване от около 30% спрямо кредитираната сума, а гледам, че хората с дългосрочен кредит връщат двойно, че и повече. Мисълта ми е, че щом смяташ да го погасите скоро, действай  bouquet.
Има и нещо друго - способността на семейството да спестява. Уви, аз въобще това умение не го притежавам, така, че колкото и пари да ни се завъртят, влизат и излизат, все има някое направление  Blush
А да питам - бихте ли подсказали откъде идва това "К" след числото, като се говори за хиляди  newsm78

# 714
Рали, и аз щях да питам, но реших, че сигурно е"хиляди". (Щото какво друго да е newsm78)

# 715
  • София
Тонка, а защо си против мъжът ти да направи сам нещата, които може?
Светалчо, защото веднъж той се изяви в тази област и след направеното предпочитам професионалист.  Laughing
А и няма да ми се налага да го пришпорвам и да се нервирам, докато човекът си почива през 15 минути с бира в ръка.

Рали, к-то е за хиляди. Спомням си преди време, че се почувствах като индианец, когато го използваха в една тема, а аз се чудех какво по дяволите е това.

А как става това с обзавеждането постепенно? Нали трябват легла, гардероб, маси, столове, кухня... Единствено детската и холът могат да почакат.

# 716
Аха, разбрах. В такъв случай си напълно права.
Няма смисъл да си хабите нервите, за да спестите пари.

# 717
Светълчо, абсолютен съвпадък, но, радвам се, че налучках! Помня, че беше малко след мен, ама .... Hug Ние сами редихме ламинат и плочки, боядисвахме, ама си личи отвсякъде, че ни е било за сефте Grinning След вчерашната градушка направо днес не смея да си покажа носа. Така ни пра с детето, после газихме до колене в образувалите се реки, уж го дават да се стабилизира, ама вече вяра нямам. До гуша ми дойде от това време Rolling Eyes

# 718
Тонка, знаеш че мога да препоръчам фирми, ама ме е страх. Затова изпитания вариант - когато нещо искаш да попиташ или да дообясня, ползвай лични по всяко време и неограничено  Wink  Hug

Янтре, за физически лица, мисля че овърдрафт ще е по-добрия вариант от кредитната линия  Peace

Сутринта се успахме за училище. По отговорното дете е на зелено училище   Mr. Green
Как ще успяваме с голямата две седмици да ходи навреме все още не ми е ясно. Дано само не закъснеем пак  Blush

# 719
  • София
Руми, така кажи.  Hug Аз мислех, че само в матраците си ориентирана. За разлика от мен.  Joy Но да не отварям дума...

Общи условия

Активация на акаунт