КАКВО ПОВЕЧЕ НЯМА да КУПЯ - тема 9

• 188 053
  • 774
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Аз всъщност не съм вземала последните месеци, че ММ не го харесва много, дано не са го развалили. Но ми е любимо на мен.

# 466
Май само на мен ми харесва сиренето Grinning
И на мен ми харесва. След много опити, най-накрая се спрях на Маджаров и не съм попадала на лоша партида.
А как се разбира, дали в сиренето има мас? newsm78 Не ми е правило впечатление досега, буците сирене са все стегнати и сухи.
Няма мас Simple Smile Това е някаква стара измишльотина...
В днешно време се използват млека, сметани и стабилизатори в суха форма.. Много по-технологично издържани Simple Smile .. и маааксимум растителна мазнина, но за това много ги подгониха и вече крайно не си позволяват, освен ако не е имитиращ продукт. Маджаров със сигурност няма да си сложи главата в торбата Simple Smile
Това с маста е от типа ЕЖК... ама както и да е Simple Smile

За саламите и глутена - обикновено се използват пшинични фибри за задържане на вода и увеличаване на рандемана. Но има и по-функционални като граховите, например, които не съдържат глутен - но пък са по-скъпи за сметка на пшеничните.. Това за глутена  Peace

# 467
  • София
Като заговорихме за глутен, същата лекарка е казала на моята близка да не купува охладени пилета, киснели ги в някаква течност с нишесте за да набъбнат и да изглеждат лъскави....Това не се правело със замразените. newsm78

# 468
  • София
Ами то като вземеш едно охладено пиле, и след печене остане 1/2 от него, как да не повярваш?

# 469
Повече никога нещо няма да купя от магазин Carpisa от Сердика център.  Купихме куфар,  чанта и катинари и единият катинар вече не се отваря. Добре, че не беше на куфара. Отказаха  да ни върнат парите или да го сменят, защото от гаранцията, която е месец, са минали 10-20 дни   Защото  това сигурно е кисело мляко и гаранцията му е 10 дни  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
При това са много нагли. Ако не искате главоболия не рискувайте  с тях.

# 470
  • Бургас
Хах, кой луд ще слага мас в сирене. Та то ще му излезе доста по-скъпо. За палмово масло по-съм съглана.

# 471
# 472
Наркотично вещество беше открито в разпространена в търговската мрежа българска лютеница, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на информация от асоциация „Активни потребители“.

Веществото е олеамид – токсично е и се влага в пластмаси и смазки. Действа като приспивателно и като дрога, въздействаща на същите рецептори, които се влияят и от марихуаната.

повече https://trud.bg/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%B … 1%80%D0%B0%D0%BD/

# 473
Сега по БТВ - на този етап няма да бъде съобщена марката на лютеницата.
Наистина е открито наркотичното вещество.

# 474
А те защо са го търсили, че са го открили  newsm78

# 475
От друга тема два цитата:

Някой знае ли коя е лютеницата с опасно вещество? Никъде не казват име/марка...
Не казаха точно, но видях отстрани пакетирани буркани с" Олинеза" , не мога да съм сигурна, че се отнася точно до "Олинеза" но това се видя.

Олинеза е. Сега гледах и аз репортаж, бурканчетата не могат да се сбъркат, видя се и част от етикета и първите две букви "Ол.."

# 476
И защо крият коя марка е? Важно е да се знае все пак  Crossing Arms
И какво изобщо прави това вещество в лютеница?!

# 477
Олинезите и без това са най-блъскани с консерванти. Или поне са честни и ги изписват на етикета, другите може да имат също, но да крият. hahaha

# 478
  • София
“Идеал продукт” от Перущица

според соц. мрежи.

# 479

Общи условия

Активация на акаунт