КАКВО ПОВЕЧЕ НЯМА да КУПЯ - тема 9

• 186 725
  • 774
  •   1
Отговори
# 510
Очертава се да сме колеги с жабока Simple Smile Simple Smile

# 511
То лошото е, че вече и в някои от "бутиковите" млекарници например има слухове, че прибавят сухо мляко на поразия в продуктите. А и поиска ли производителят, може да ти забърка такъв продукт от химия, дето ще ти е вкусен и пресен за години напред, а относно ползите за организма от него всички се досещаме какви са.
П.П. Това с лютеницата го чух снощи и съм меко казано възмутена. В къщи това е любим продукт и гледам да купувам по-скъпички марки, макар че...гаранция няма.

# 512
Магазини Анет, Ка-мес, Йоги и т.н.

Скрит текст:
Сега ще се наредят поне 10 умника, които ще ми кажат, че не са ги чули и в техния град такова нещо няма...

Благодаря за полезната информация. Пазарувам от последните два понякога.
Пазарувам и от кварталната месарница. Има още една, уж със собствено производство, но се чуха слухове, че се снабдява с вносно месо (както веригите).

# 513
 На Фирма Х спрях да купувам нещата. Предпочитам да взимам на Боги-6.

# 514
Има още една, уж със собствено производство, но се чуха слухове, че се снабдява с вносно месо (както веригите).
И при нас има една месарница със затворен производствен цикъл.
Купувала съм прясно месо, купувала съм и колбаси.
За прясното месо не знам колко е прясно (на витрината изглежда много свежо и специалистите знаят за какво става дума), но няма как да ме убедят, че най-скъпият им колбас е приготвен от същото това месо. По-скоро по вкуса усещам, че и тази фирма си прави колбасите от вносна заготовка.
Може и да греша, де.

# 515
Е, защо беше този напън да цитирам конкретни магазини, при положение, че ясно уточних, че става въпрос за регионални търговци?
И защо изпадате в такъв буквализъм, при положение, че в почти всеки град над 40 хил.жители има местна верига, която е еквивалент на Анет в Бургас! Просто си отворете очите и погледнете отвъд лъскавата рекламна стратегия на хипермаркетите! Мислете какво ядете и на каква цена го плащате!

Прощавай, ама какво не му е "регионалното" на София???
"Анет" в Бургас може да е много велика верига, но както София не е България, така същото се отнася и за Бургас и за мен специално е крайно неизвестна.
Пък и аз, честно казано, очаквах да споменеш фирмени магазини на съответните производители.
Споменаването на махленска бакалия изобщо не е критерий за качество на стоката.

Това не е заяждане, а уточнение.
Явно пак ще се пазарува от "свинския" голям супермаркет, защото Пловдив и Бургас са ми далече....

# 516
Магазини с "нормална стока"?????? Човек да се смее или да плаче.....
Трудничко ти е, така че ще се опитам да го обясня с по-прости думи и примери!

Допускам, че може аз да не съм се изразила правилно. Ще се опитам да обясня отново какво съм имала предвид и приключвам по този въпрос . Това, което твърдиш е че  големите вериги "извиват ръцете" на търговците и те се принуждават да произвеждат продукти с по-ниско качество. Възможно е. Аз писах, че не вярвам нито на производителите на продукти  с високи цени, нито на тези, които произвеждат продукти на по-ниски цени. Това не означава, че твърдя със сигурност, че всичко, което е на пазара е с ниско качество по простата причина, че нямам възможност да проверявам всеки продукт, който консумирам. Ние не знаем какво ядем, освен, ако не си го произведем. И  тъй като се съмнявам, че масово храната е боклукчава, с отрови и ниско качество, като прочетох "нормални храни", написах "човек да се смее или плаче". "Нормална храна" само произведена от мен-мое мнение.
Ти можеш ли да докажеш, че производителя "y" ще произведе продукт с по-високо качество? Не можеш. Ами , ако е алчен и иска по-голяма печалба. Алчни хора няма ли между тях или понижават качеството само , когато им "извиват ръцете"?  За вкус и качество няма да говорим, защото аз сега мога да изредя поне 20 продукта, които са много вкусни, но страшно вредни.

Конкретно по темата няма да купя вече пиле "Дюк", защото не ми харесва на вкус. Не ми мирише като другите пилета.

# 517
Мои познати продаваха аромати за хранително - вкусовата промишленост. Много добре им вървяха тези с аромат на пушен кашкавал, козе сирене, краве сирене и тем подобни, също и такива, които направо си миришеха на салам. Купуваха ги и малки и големи производители.  Grinning
Лично за себе си съм открила  млечните продукти на Борино, Златоград, млякото на Герзовица, също овче сирене и мляко от човек, на който виждам ежедневно овцете през лятото. Прясно месо си взимам от малък производител. И под прясно наистина имам впредвид такова, последният път видях даже главите на прасетата  Mr. Green
Жабокът е прав,  производителите, които работят качествено не могат да издържат на условията на веригите. А вече и много от тях дори не се пънат да преговарят.

# 518
Аз малко информативно да попитам.
Преди 2-3год отвориха и в нашия град Аякс (магазин за свинско месо)...бях чувала добри отзиви от хора, които си купуват техни продукти.
Та и ние отначало взимахме свински пържоли, наденица (която беше много вкусна), кайма, дори кюфтета, който пекат на място...та бях доволна, вкусни им бяха продуктите.
Обаче лятото на 2015, правихме ремонт и тъй като нямахме кухня около седмица взимахме от там  изпечени кюфтета, наденици - бяха ужасни на вкус, нищо общо с преди.
Дадохме им втори шанс взехме пак кюфтета и наденица, която ние да си изпечем...наденицата беше кървава...а кюфтета имаха ужасен вкус на соя...
Спряхме да взимаме...вече повече от година, ММ отказва да пазарува от тях...

Та ако някой пазарува от тях, би ми било интересно, дали е усетил такава промяна в продуктите...

# 519
А аромат овче мляко Simple Smile) щото на нас са ни искали Simple Smile

# 520
А аромат овче мляко Simple Smile) щото на нас са ни искали Simple Smile

Влиза в графата тем подобни.  Mr. Green Както и аромата на чипс с бекон, с кашкавал и всякаквите там видове.
От тогава доста си преосмислих менюто  Joy

# 521
  • София
Месо отдавна не купувам от хипермаркетите. Всъщност в последните години намалявам асортимента на закупените хранителни продукти от тези вериги. Пазарувам повече нехранителни продукти.
Като цяло сме се спряли на определени марки и магазини за хранителни продукти и рядко правя експерименти, защото обикновено се оказват несполучливи покупки.

# 522
Цедено кисело  мляко на "Бор-Чвор" - няколко пъти намирам нещо странно вътре, като желе. Ако го разбъркам всичко става едно лепкаво и още по-странно. В срок е, не е развалено. Вкусът е ужасен и още по-странен. И с техен катък се е случвало същото.

И като цяло, последните години изпитвам огромни, огромни трудности да намеря качествени млечни продукти. Много често намирам разлика в качеството на една и съща стока в различните магазини.

# 523
Лютеница!  Laughing

# 524
Цедено кисело  мляко на "Бор-Чвор" - няколко пъти намирам нещо странно вътре, като желе. Ако го разбъркам всичко става едно лепкаво и още по-странно. В срок е, не е развалено. Вкусът е ужасен и още по-странен. И с техен катък се е случвало същото.

И като цяло, последните години изпитвам огромни, огромни трудности да намеря качествени млечни продукти. Много често намирам разлика в качеството на една и съща стока в различните магазини.

И аз не го харесвам.Пробвай на Лазарова Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт