КАКВО ПОВЕЧЕ НЯМА да КУПЯ - тема 9

• 186 751
  • 774
  •   1
Отговори
# 495
Преди да се изказваш така пренебрежително и да наричаш българина "прасе" (много ми е интересно ти от каква националност си), не е зле да се сетиш какви са финансовите възможности на същия този българин и защо пазарува от хипермаркетите, а не от еко-ферми  Wink
В хипермаркетите цените не са по-ниски, това е една голяма заблуда!
И няма нужда да пазарува от еко ферми, а от магазини които предлагат и нормална стока, а не боклуци с между 100 и 200% надценка!

И преди да ми се зъбиш насреща, имаш ли представа каква е търговската политика на подобни вериги и какви са има взаимоотношенията точно с производителите и доставчиците?

# 496
Преди да се изказваш така пренебрежително и да наричаш българина "прасе" (много ми е интересно ти от каква националност си), не е зле да се сетиш какви са финансовите възможности на същия този българин и защо пазарува от хипермаркетите, а не от еко-ферми  Wink
И няма нужда да пазарува от еко ферми, а от магазини които предлагат и нормална стока, а не боклуци с между 100 и 200% надценка!

И преди да ми се зъбиш насреща, имаш ли представа каква е търговската политика на подобни вериги и какви са има взаимоотношенията точно с производителите и доставчиците?

Случайно имам много добра представа. Професионално подплатена.
П.П. Бих се радвала, ако споделиш тук имена на "магазини, които предлагат и нормална стока".

# 497
Аз и на скъпите продукти не вярвам. Евтините много вероятно могат да са за тези, които нямат добри доходи, а скъпите за тези, които имат добри доходи и държат да се хранят здравословно. Но на практика никой не ходи да изследва в лаборатория това, което си купува и консумира. Доверява се на това, което пише на етикета. А дали това, което пише е вярно няма да узнаем.
Най-добрият вариант за лютеницата е да си я правим сами от наше производство зеленчуци. Но малко хора могат да си позволят.
Казаха ми, че всичката луканка на пазара, дори и скъпата се правила от някакви гранули, които набъбвали. Дали е така със сигурност аз няма как да знам, защото не съм там при производството нито съм ходила в лаборатории.

# 498
Скрит текст:
Преди да се изказваш така пренебрежително и да наричаш българина "прасе" (много ми е интересно ти от каква националност си), не е зле да се сетиш какви са финансовите възможности на същия този българин и защо пазарува от хипермаркетите, а не от еко-ферми  Wink

Случайно имам много добра представа. Професионално подплатена.
П.П. Бих се радвала, ако споделиш тук имена на "магазини, които предлагат и нормална стока".
Да, личи си какъв професионалист си!

Колкото до магазините, какво искаш да ти кажа точно? Да цитирам имена и адреси на магазини ли?
В твоя град не знам кои са магазините (явно и ти не си запозната), в моя на повечето съграждани са ясни!

# 499
Ами няма нужда ти да определяш какъв професионалист съм, има си хора за това. И точно защото съм професионално запозната съм наясно, че хипермаркетите натискат производители и доставчици за ниски цени, от там страда качеството на продуктите, особено в някои от т.нар. "собствени марки" на ритейлърите, които от своя страна са в различни ценови сегменти . Но понеже ти си напълно наясно с нещата както твърдиш, че даже и квалифицираш хора, за които не знаеш нищо, ще те оставя на собствената ти заблуда да пазаруваш от митичните магазини с ниски цени и прекрасни стоки, дето ги има само в твоя град (който и да е той). Съветвам те само да си мериш приказките, щото "българинът", дето го плюеш е доста широко понятие и не винаги е безпросветно и всеядно същество.

# 500
Магазини с "нормална стока"?????? Човек да се смее или да плаче.....

# 501
Магазини с "нормална стока"?????? Човек да се смее или да плаче.....
Трудничко ти е, така че ще се опитам да го обясня с по-прости думи и примери!

Фирма Х произвежда колбаси, има огромни производствени възможности и е доста популярна в страната, като някои от най-популярните й продукти са  с марките "Тежки", "Кестените" и "Всенароден". Фирмата е влязла във всички магазини в страната, но взаимоотношенията й с хипермаркетите са малко по-особени. Мениджърите на веригата хипермаркети "Фрауланд" лично се срещат с ръководството на фирма Х и договарят условията, при които продуктите на фирмата ще се предлагат във веригата. Договарят се ТО стигащи и до 40-50%, като фирмата производител има право да произвежда специални партиди за веригата, в които качеството и на без това некачествените продукти е силно занижено! Всички са доволни, включително и клиентите, които в никакъв случай не са прасета!

Фирма У също произвежда колбаси, но нито има производствените възможности на фирма Х, нито нейната популярност! Въпреки това шефът на фирма У опитва да се договори с някои от големите вериги хипермаркети за търговско представителство! Мениджърите на хипермаркетите обаче им поставят безумни условия, като тук желаната ТО достига вече 50-60%. Изчислявайки производствените си разходи и крайната цена в хипермаркета, Шефът на фирма У осъзнава, че при подобни условия няма как да се договорят и преосмисля търговската си политика. Насочва се към големите местни дистрибутори, чиито условия са доста приемливи и договорената ТО е в рамките на 15-25%. В резултат продуктите на фирма  У не се предлагат в нито една от големите национални вериги, но се продава в почти всички регионални вериги супермаркети и в повечето магазини, тип "Месарски".

Интересното е, че продуктите на фирма Х и тези на фирма У на крайния пазар са на сходни цени, но в продуктите на фирма У има и месо, което в известна степен е пазарно предимство!
Проблемът за клиентите на хипермаркетите (които не са прасета, разбира се) е, че те няма как да закупят продуктите на фирма У, а само тези на фирма Х и сходни на нея компании!

Та така за "нормалните" магазини...

# 502
Педерал,  изобщо не стана ясно кои са тези магазини "нормална" стока!
Айде да цитираш имена или поне адреси, че да има за какво да се хване човек.
Иначе само се леят слова без доказателства.

# 503
Магазини Анет, Ка-мес, Йоги и т.н.

Сега ще се наредят поне 10 умника, които ще ми кажат, че не са ги чули и в техния град такова нещо няма...

# 504
Анет е в Бургас Simple Smile
В Пловдив е Лекси
за другите градове не съм пазарувала Simple Smile

Това не значи, че в тези магазини има САМО качествени стоки. Не изобщо. НО има МНОГО качествени продукти, които големите вериги не могат да си позволят от лакомия към производителя...

Но е много точно това, което Педерал е написал Simple Smile 300% вярно! Това е моето ежедневие в работата...

# 505
Магазини Анет, Ка-мес, Йоги и т.н.

Сега ще се наредят поне 10 умника, които ще ми кажат, че не са ги чули и в техния град такова нещо няма...

Точно така! Simple Smile
Аз съм в първите 5, дето ще обявят, че за първи път чуват за такива магазини!

п.п.След уточнението за Пловдив и Бургас направо ми става ясно защо не минавам през тези магазини след работа...
Далечко са ми...

# 506
Аз съм в първите 5, дето ще обявят, че за първи път чуват за такива магазини!
Е, защо беше този напън да цитирам конкретни магазини, при положение, че ясно уточних, че става въпрос за регионални търговци?
И защо изпадате в такъв буквализъм, при положение, че в почти всеки град над 40 хил.жители има местна верига, която е еквивалент на Анет в Бургас! Просто си отворете очите и погледнете отвъд лъскавата рекламна стратегия на хипермаркетите! Мислете какво ядете и на каква цена го плащате!

Това не значи, че в тези магазини има САМО качествени стоки.
Никъде не съм твърдял това, да не забравяме че продуктите на фирма Х се предлагат и в тези магазини Simple Smile Аз просто твърдя, че клиентите на местните търговци имат много по-голям избор на качествени и изгодни стоки!

# 507
Това не значи, че в тези магазини има САМО качествени стоки.
Никъде не съм твърдял това, да не забравяме че продуктите на фирма Х се предлагат и в тези магазини Simple Smile Аз просто твърдя, че клиентите на местните търговци имат много по-голям избор на качествени и изгодни стоки!
Това не беше за теб, а за дамите, които искат магазини само с качествени и проверени продукти Simple Smile

Пазарувайте от където искате, но аз в Кауфланд, Лидъл и Била не купувам нищо от месо/сирене пакетирано или прясно  Crossing Arms

# 508
Педерал, лично съм видяла как от Фантастико (живея в София) едни момци от такъв наричан от теб "много хубав", алтернативен магазин си взимат касетски с кисело мляко и на 1 км по-нагоре в магазина си го продават със съответната надценка. При тях може и да се намира нещо по-качествено (рядко), но основно присъства асортимента от Фантастико, плюс съответната надценка. А, и месото им не е така свежо, защото просто не се продава толкова, колкото в хипермаркета. А съм чувала, че в София има и дискаунтъри като Т маркет, или СВА - не зная къде са и не пазарувам от там, където нещата с качеството са трагични. Та това е картинката пък в моя град - или конфекцията в хипермаркетите, или в много скъпите появили се напоследък тематични магазини - специални млекарници, месарници и хлебарници и т.н, които са далеч и неудобни за едно седмично пазаруване, или наистина еко фермите, които са още по-далеч, не може да се купи всичко от тях и са скъпи. Няма пълно щастие за драгия потребител.
Относно цените - например в Метро има за доставчиците клауза за "най-добра цена", предполагам и в други хипермаркети присъства. Тоест дадена стока се продава там на най-ниска цена, иначе си в нарушение на договора. Та не вярвам стоките в тези магазини да са по-скъпи от другаде, по-скоро са некачествени някои от тях.

# 509
milittana, очевидно можеш да комуникираш и с нормален тон (казвам го без ирония)!

Даваш частни примери, докато аз коментирам базисното положение на този пазар. Мога да коментирам конкретните примери, които даде, но ще досадим на останалите потребители с подобни тези и контрааргументи!

В общи линии месото в хипермаркетите няма как да е по-добро от кварталната ми месарница, най-малкото защото едното е българско и заклано преди броени часове, а другото е отглеждано по "модерен" начин и е заклано преди седмици в някоя забутана провинция на Испания или Франция (да, за т.нар. прясно месо в хипермаркетите говорим).

За млечните продукти дори не ми се коментира, там такива примери мога да дам, че повечето от вас биха ме помислили за откровен лъжец, а аз съм всякакъв друг, но не и лъжец...

Общи условия

Активация на акаунт