Отговори
# 105
  • София
Ще си оперирам във ВМА при проф. Байчев. Вече няколко пъти чувам от познати за различни резултати от различните лаборатории, и всички ми препоръчаха да направя 2 и 3 хистология.
А Свещаров - хм, и аз бях при него, имах съмнение още преди 2 години за нещо, на което мястото не му е там, но той ме успокои, че това не е притеснително. Sad

# 106
  • Географският център на България-Габрово
Здравейте мили дами, и аз да се включа към групата със здравословни проблеми и по специално тези с онкогинекологичните.От вчера съм с диагноза Високидиференциран аденокарцином на ендометриума.Съответно след хистологично изследване.Насочена съм за лечение към специализирано заведение защото при нас в Габрово, няма съответното такова.Оттук и дилемата ми, сега накъде.Велико Търново, Плевен или София.Засега съм се ориентирала към Търново и по специално Д-р Анета Маноилова.Някой от вас има ли мнение по въпроса,бил ли е в Онкологичен център Велико Търново и какво е неговото мнение.Очаквам вашите съвети.Благодаря предварително

# 107
Момичета,моля ви отново за мнение.Искам да попитам Тамоксифен кога се започва да се пие.В сряда ми дадоха протокол за Херцептин и Тамоксифен..сестрата ми ги тикна в ръцете и дотам.Изобщо не разбрах двете лекарства заедно или може и едно след друго да се започнат.Минах вчера през здравната каса и си подадох документите и сега трябва да чакам да ми се обадят за Херцептина ли??От личния лекар взех протокол за 3м. за Тамоксифен(да започна ли да го вземам сега,или да чакам и Херцептина)?

Искам да попитам има ли момичета които се лекуват в Англия,да споделят как е там.Искам да си прехвърля оставащите 6 мес.Херцептин,но дали е по добре там или тук в Бг. да си продължа вливките...
Бъдете здрави момичета newsm51

# 108
Оттук и дилемата ми, сега накъде.Велико Търново, Плевен или София.Засега съм се ориентирала към Търново и по специално Д-р Анета Маноилова.Някой от вас има ли мнение по въпроса,бил ли е в Онкологичен център Велико Търново и какво е неговото мнение.Очаквам вашите съвети.Благодаря предварително
За д-р Маноилова съм чувала лоши неща. Ако търсиш хирург препоръчвам д-р Ножарова. Ако ще правиш химиотерапия във В. Търново, най добра за мен е д-р Закова.  Аз съм много доволна от нея.

# 109
Дес, Золадекс и Тамоксифен ли имаш предвид? Херцептин директно от диспансера ми го отпускат, той не се пие, а го вливат или го бият подкожно в крака. По принцип може хормонална т. и херцептин едновременно.

# 110
  • Географският център на България-Габрово
Оттук и дилемата ми, сега накъде.Велико Търново, Плевен или София.Засега съм се ориентирала към Търново и по специално Д-р Анета Маноилова.Някой от вас има ли мнение по въпроса,бил ли е в Онкологичен център Велико Търново и какво е неговото мнение.Очаквам вашите съвети.Благодаря предварително
За д-р Маноилова съм чувала лоши неща. Ако търсиш хирург препоръчвам д-р Ножарова. Ако ще правиш химиотерапия във В. Търново, най добра за мен е д-р Закова.  Аз съм много доволна от нея.

Още е рано за химиотерапия, на първо време предстои операцията.Но ако се наложи химиотерапия нея ще я правя в Габрово.Имаме такова отделение.Сигурна съм на 100 % за лъчетерапия,е тя ще бъде в Търново,защото в Габрово нямаме

# 111
Да,за Тамоксифен и Золадекс.От личния ми дадоха протокол за 3 мес.за Тамоксифен,с който да  го вземам от аптеката.За Херцептина не разбрах откъде ще го получавам,от аптеката ли или от динспансера.Докато дойде време да ми бият Херцептина,трябва ли да пия самостоятелно Тмоксифен или да изчакам да започна едновременн двете лекарства?Тук в Русе съм виждала по време на химиотерапията да го бият с стомаха-може и в крака ли Veniz?

# 112
Золадексът е в корема, но Херцептина при нас го бият в крака. Мисля че може да започваш Тамоксифена.

# 113
Здравейте! Искам да попитам тези от вас, които са приемали Афинитор-има ли ли сте кожни обриви и как се справяхте с тях? Лицето ми е ужасно, пламти, сърби, не дава да го бутна-кожата около очите ми е подпухнала. Сега се намазах с алергозан, но не сещам за друго.
[/quo
Здравей,
аз се лекувах 1 година с Афинитор. Да, имах кожни обриви и акне даже по лицето.Помагаше ми много цинков крем,купува се от аптеката.
Успех!

# 114
Благодаря Veniz.

# 115
  • на път
Хора, някъде някой беше писал за платена консултация с проф. Тимчева, но не мога да го намеря. Къде преглежда платено, извън " Надежда " беше. Аз ходя там на химиотерапия,  искам сериозна консултация с нея платена, да си запиша час и т.н. не да я причаквам в коридора и на крак да ми обяснява...В коя болница ходеше тя?  Hug Hug Hug
Благодаря предварително!
 P.S. Принципно искам консултация относно да приемам ли нещо имуностимулиращо/модулиращо и какво да е и колко и как...много съм се объркала, четох че тези неща са "нож с две остриета" , но все нещо трябва да се прави след терапиите, така мисля, поне майка ми правеше, но беше много отдавна... 
Ако някой е правил подобна консултация с друг лекар - онколог да сподели с кой, ако може...

В болница Сердика преглежда и платено и по здравна каса два пъти в седмицата, но тя като всички онколози гледа скептично на "имуностимулиращите" препарати, които се спрягат в пространството ...

http://www.mbalserdika.com/site/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8

# 116
  • SOFIA
Момичета, здравейте! Имате ли представа къде се прави тест Онкотайп? Показвал дали е по-добре с химиотерапия или с хормонотерапия да се лекуваме? Благодаря ви! Желая ви здраве!

# 117
  • София
Здравейте момичета,
Вуйчо ми е опериран от рак на дебелото черво в Стара Загора. Преди операцията мина 25 процедури лъчетерапия. Сега дактора му е казал, че не му се полага повече лъчетерапия и ще прави 5-6 химиотерапии. Моля Ви да ми кажете има ли такова ограничение при лъченерапиите и къде е регламентирано?
Много се притесняваме от тази химия

# 118
  • SOFIA
Момичета, разбрах цената на тест Онкотайп - над 4000$.

Моля за съдействието ви :оперираха ме преди месец в Онкологията с диагноза фиброаденом. Веднага след операцията ми съобщиха, че находката е тумор .В епикризата ми пише инвазивен лобуларно - дуктален карцином 1.8см. G3. Поради G3 и КИ 67 _ 14% в сряда онко - комисията ще прецени да правя ли химиотерапия или само лъче и хормони.

При изписването ми дадоха болничен за 30 дни, които изтича в сряда 15.06. Въпросът ми е мога ли да се върна на работа и след това да излезна отново в болничен, след решението на комисията ?
Една съседка, също с такава диагноза ми, каза, че се дават по 6 мес. и трябвало да си го удължа, а не да се връщам на работа . Не можело да се прекъсват тези 6 месеци на по няколко пъти примерно.

Благодаря ви и лека вечер на всички!

# 119
Аз също зная, че не трябва да се прекъсват болничните.

Последна редакция: пн, 13 юни 2016, 21:52 от novak555

Общи условия

Активация на акаунт