Отговори
# 495
Няма с тази диагноза. Тук съм от осем години и не съм чула подобна.

Знам, че е рядка диагноза, но мислех, че ще открия някой.
Тогава да попитам друго, макар и във връзка с това чудо.
Скрит текст:
Позната има такава диагноза. Туморът расте по меките тъкани най- общо, в малкия таз и по аортата. За този тип рак лъчетерапията се препоръчвала много, но са й правили веднъж такава - пет облъчвания за седмица, след което са им казали, че на меките тъкани не можело повече, щели да я "изгорят", трябвало да сменят точките, но било много рисковано. Ако било за терапия на кости- можело, но за органи и меки тъкани - не. Предполагам тук има много съфорумци с лъчетерапия на "меките тъкани", макар и по повод други диагнози. Дали просто нямат в тази болница съответната приставка за лъчетерапия на такива или наистина е така. Ако е първото може да се търси вариант в друга клиника, даже има такъв, но не са им казали това, а само, че не може да се продължи облъчването по тази причина. А тя много се надява на лъчетерапията, т.е. надява се само на нея, т.к. по аортата не може да се оперира повече, каквото е могло е махнато, а на химиотерапия не издържа изобщо. Ходила е. Не може повече. Трудно й е вече и да пътува за прегледи и консултации само. Много ми е неудобно да питам, т.к. не става въпрос за мен и не съм казвала, че ще питам тук. Вярно няма имена, но диагнозата е много рядка...

Последна редакция: чт, 18 авг 2016, 15:43 от Judy

# 496
  • София
Не съм компетентна в случая и не мога да давам съвети.
Но нищо не пречи да проверите в Сити клиник. Там е най-модерната апаратура на Балканите, а и събраха едни от водещите онколози в БГ.

# 497
Аз от 3 месеца съм със сарком на меките тъкани.Благодаря на бог, че е на място което позволява отстраняване.Нямам лъче или химео терапия.Не подлежи на лечение освен резекция.Не бих отказала каквото и да е лечение, но няма такова.Надявам се единствено на Господ и алтернативната медицина.Стресирана съм ,отчаяна съм но живота продължава поне за сега.Успех на приятел.ката ти .Дано се пребори.

# 498
Не съм компетентна в случая и не мога да давам съвети.
Но нищо не пречи да проверите в Сити клиник. Там е най-модерната апаратура на Балканите, а и събраха едни от водещите онколози в БГ.
Това дето практикуват зеления лазер за отстраняване на уголемената простата...Ох, много са скъпи! 5 000 лв взимат за такава операция и човекът на втория ден е бил изписан, слагали са му катетър за няколко часа! А кои са от водещите онколози са там?

# 499
Ирина,при мен тумора не отговаря на такова лечение ,не се  влияе от тези терапии.Съответно смъртността е много висока.Ако ми предложат нещо веднага бих го приложила ,но няма какво.С тази диагноза статистиката казва ,че 5 години преживяват 35%.При това при мен е Г 2.Душата ми се е свила ,но само чакам какво ми е отредил Господ.

# 500
Ирина,при мен тумора не отговаря на такова лечение ,не се  влияе от тези терапии.Съответно смъртността е много висока.Ако ми предложат нещо веднага бих го приложила ,но няма какво.С тази диагноза статистиката казва ,че 5 години преживяват 35%.При това при мен е Г 2.Душата ми се е свила ,но само чакам какво ми е отредил Господ.
В грешка си , ако няма разсейки е над 80 % 5 год.преживяемост. При тумори до 3 см,и ако резекцията е добра са много добри шансовете.  Hug
http://kreftlex.no/Blotvevsarkom-i-arm-ben-trunkus/BAKGRUNN/Prog … =Sarkom%20Truncus

Последна редакция: чт, 18 авг 2016, 19:57 от n00n

# 501
  • София
Боже, в какво се превърна този форум!?
И що така?!
Я вижте, момичета... навън е  лято, прекрасно лято... поредното (за мен е 17- то от „новото летоброене”   Wink)
Да му се насладим (не знаем дали не ни е последното... никой не знае)...
Ще дойде и зимата... да  се насладим и на нея..
Няма значение кой как оцелява... важното е да оцеляваме! Няма рецепти! Няма правила!
Положителните емоции със сигурност са за предпочитане в този процес.
Прегръщам ви всички   Hug и ви желая здраве!

# 502
  • пловдив

Нали тук целият форум ме напада, че не съм правила лъчетерапия или химия....Щом ти казват лекарите, това е! Много е добре, че може да се изреже, че е на удобно място!

Не мисля, че за това те нападнаха Simple Smile изброила си имената на доста известни специалисти, при които си ходила и щом те са решили, че дадена терапия трябва да ти я спестят, значи при теб така трябва да е, по скоро мисля, че бяха против категоричните ти изявления, че дадена терапия не трябва да се прави примерно щом са отстранени яйчници...
Няма категоричност при лечението, всеки случай се разглежда обикновенно от цяла комисия и специалистите взимат решения, затова и не бива да се избързва с категоричен извод, защото случаите при различните хора са различни, просто трябва да се подхожда с по голямо уважение и доверие към лекарите. Аз винаги съм била ЗА за всяка алтернатива, особенно, когато пациента има финансова възможност да си го позволи, но никога да не се забравя, че това не трябва да е за сметка на отказ от вече предписана терапия. Алтернативите досега са показвали положителни действия за повдигане на имунната система, за да се справи болния с евентуална терапия, те не са лечение, а помощ и това трябва да се напомня заради безумните реклами, които тръбят, че пиеш един чай и се събуждаш напълно здрав, реклами, които могат да подведат болен и той да пренебрегне навременно животоспасяващо лечение.

Последна редакция: чт, 18 авг 2016, 23:02 от antom

# 503
n00n ,благодаря за споделянето.Беше ми интересно да прочета макар и с гугъл преводача.Подейства ми малко успокоително. Hug

# 504
  • пловдив
Разсъждавах и за самотността... не мисля,'че причината за нея е примерно отстраняване на гърда, много жени в този форум с живота си доказаха, че операцията не им е попречила да имат стойностен мъж до себе си, много жени нямат такъв мъж и без операция... това си е шанс, колкото и нелогично да звучи, но на 52 г продължавам да смятам, че да срещнеш истинския донякъде си е и късмет, разбира се не мисля, че трябва да се чучнем на един стол и да чакаме да дойде изневиделица.... за да се намира нещо, трябва търсене, трябва да не се спират срещи с хора, да не се откъсваме от приятели, да се стремим да контактуваме и да се запознаваме с нови хора.... знае ли се.... може би точно утре ще е срещата.... Винаги съм смятала,'че самотата е състояние, което сами си причиняваме и зависи само от нас да го променим. Не знам... аз обичам много да се срещам,'да се запознавам, да контактувам с хора, понякога случайно запознансто примерно в кафене ми е подарявало приятелка, която се е оказвала важна брънка от живота ми, дори и в този форум попаднах случайно докато търсих.... бански за оперирана от рак на гърда Mr. Green а открих приятелство, открих опора, открих приятелско рамо....  е... открих и че за ракията леда е вреден.... но това е друга тема Simple Smile

Последна редакция: чт, 18 авг 2016, 23:04 от antom

# 505
Judy, лечение с кибернож не е ли подходящо?

Що се отнася до последните спорове тук в темата. Това е публичен форум и всеки може да пише в темата. Лиготиите от рода кой колко се обича и колко ви било весело, погледнати от страни изглеждат - ами лигави и незрели.
Та не знам какво нападнахте Ирина, но както и тя неколкократно се опита да ви обясни всеки случай е индивидуален и се третира по различен начин и всеки има право да сподели как е било при него. Това, че определена групичка се имате за "привигилеровани" и "старши" и вас са ви лекували и следили по даден начин, съвсем не значи, че това е най-правилното и меродавно. Да, както обичате да изтъквате, живи сте още, но никой не може да каже дали сте живи защото сте се лекували или защото просто така ви е било писано. Тенденциите в лечението непрекъснато се променят, подобряват и т.н. Това как е било преди 20,10 или 5г може да няма нищо общо с това как е сега, да не говорим, че колкото и да се пънете и да обяснявате, че в България хората се лекували по най-съвременен начин, от моя опит до сега мога само да кажа, че за съжаление не е така и има още доста какво да се желае. Голяма част от онколозите дори не си осъвременяват разбиранията за лечение и проследяване на онкоболните и понякога ние пациентите сами трябва да проучваме кое е най-добро за нас.  От тази гледна точка, аз лично разбирам през какво е преминала Ирина. В България всичко се кара по калъп, а понякога се оказва, че дадено лечение просто не е необходимо за такъв конкретен случай. Прочетох ѝ перипетите и те са поредното доказателство колко неща куцат.

Последна редакция: чт, 18 авг 2016, 22:47 от Анонимен

# 506
  • пловдив
antom , как безотговорна, та ти в онова добро старо време беше отговорник по вицовете  Grinning

Я разведри с някой нов навъсените облаци, нахлули над нас без да ги желаем  Hug

Мама Меца, какви вицове, какви пет лева... знаеш ли колко съм заета...

Оказа се, че онази кифла Клеопатра ми е гепила мястото до Наполеон според селфито в групата в която са ме присъединили.... ужас..... миг недоглеждане и... грабват ти мястото....  Joy

Последна редакция: чт, 18 авг 2016, 22:58 от antom

# 507
n00n ,благодаря за споделянето.Беше ми интересно да прочета макар и с гугъл преводача.Подейства ми малко успокоително. Hug
Само така Grinning Спокойствие ,силна храна и повече положителни емоции  Hug

# 508
  • пловдив
Анонимен, права си, това е публичен форум и всеки може да си пише, както и може да създава тема, а този, който я създава го прави с определени виждания как да изглежда, какво да се пише.... дали има превилигировани... ами... да... мисля, че има и винаги ще има, на първо място е създателя, следват тези, които най дълго са писали, споделяли са опит, спазвайки правилата на форума след навършване на 50 страници са си играли да откриват следващата, актуализирали са информация, систематизирали са я на първа страница, за да облекчат търсенето, защото коментари и отговори се затрупват и понякога важни неща се губят в пространството...
Много пъти от форума са писали, че това е място за коментиране, но не е място за лечение и не бива коментарите да се приемат като рецепти за здраве... тях ги пишат лекарите.

"Лиготиите от рода кой колко се обича и колко ви било весело, погледнати от страни изглеждат - ами лигави и незрели."
Абсолютно си права! За щастие  Grinning защото тази тема точно за това е създадена преди доста години, не за медицински консултации, а за реласк и подкрепа. Медицинските консултации се извършват в специализирани форуми, в които отговорите са на медицински лица, тук просто група хора си говорят, потупват се по рамото, намират сила за усмивка ... най вече за усмивка, защото поводи за сълзи бол....

# 509
Антом, за лично къмюнити има друг вид социални мрежи. Идеята на бг мама е съвсем друга и който не иска да му се бъркат в темата да си прави частни групи във фейсбук например, където външни хора няма да могат да припарват. БГ мама е отворена платформа със свободен достъп. Толкова по въпроса.

Що се отнася до медицински и немедицински консултации - съжалявам, но тук виждам противоречие. Значи може едни хора да си налагат мнението  кое е правилно и кое не, защото така са ги лекували или някой си им казал така, а когато други хора изразят малко по-различно мнение, което не съвпада с това на определени всезнаещи, веднага да му се скача. Няма как в тази тема да не се засяга и медицинска тематика при положение, че в нея участват хора с даден здравословен проблем.  В крайна сметка колкото и да ни се иска веселата част да взема превес, въпросите около здравословните ни проблеми ни вълнуват повече.
И понеже съм човек, който следи темата от години и съм изчела темите от начало, много добре знам, че здравословната част винаги е надделявала. Не е така само напоследък. Едни и същи въпроси изникват непрекъснато и непрекъснато и всяка новопоявила се потребителка минава долу-горе през едни етапи.

Общи условия

Активация на акаунт