Отговори
# 510
  • пловдив
"STRAH ME E Гост
СТРАХ МЕ Е- НА 26 САМ - МоЖЕ ДА ОСТАНА БЕЗ ГАРДА
♥0 чт, 27 сеп 2007, 15:33
Здравейте,паро искам да се извиня,не ми работи кирилицата.Преди един месец си напипах буцка,досега сам оперирана от фиброаденом 3 пъти в Онкологията при доцент Гаврилов.Мислех че и този път става въпрос за същото, но нещата станаха много  сложни.Доцента беше в отпуск и за мое успокоение отидох при доцент Киров благодарение на възия сайт намерих неговите кординати,доцента каза  че е аденомче и да  не се претиснявай,каза ми отиди ако искаш при Гаврилов след като се върне.Отидох след отпуската му направи ми биопсия и каза че е излоирал злокацествени клетки.Каза трябва да се махне направи си изследвания на белия дроб на церния,кардиоотграма,пълна кръвна картина и тумурен маркер,направих всичко туморния маркер е добре,всичко е ок.Вчера бях на комисия,третираха всичи като цували с картофи,една докторка вика има ли още на вън че стана рекиено време и ми омръзна ,започнаха да ме опипват 10 човека и  да си говорят за разни протежи,викам хора значи ли това че искате да ме оставите без гарда,никoй не ми отговри.В понеделник трябва да постъпя в Онкологията,във вторник ще ме оперират в сряда незнам как ще се събудя ,всичко това не мога да го понеса,не съм жива дори и сега когато ви пиша.Цула сам че са касапи не им пука. Кажете ми какъв живот ще имам,как ще мога да бъда жена след това ,не съм раждала а исках да имам бебе.Дали няма да направят грешка ско решат да  ми отстранат гърдата няма да съм същия човек ,психически ще рухна страх ме,моля ви помогнете ми моля ви."

"ritka
Регистриран
Re: STRAH ME E- NA 26 SAM - MoJE DA OSTANA BEZ GARDA
♥0 чт, 27 сеп 2007, 16:27 #3
С теб съм миличка  Love "

"*Ilein*
Регистриран
Re: STRAH ME E- NA 26 SAM - MoJE DA OSTANA BEZ GARDA
♥0 чт, 27 сеп 2007, 16:38 #4
Не се притеснявай! Всичко ще е наред! С теб съм! "

"Хули
Редовен потребител
Тема за всички ,борещи се с рака!!!!
♥0 ср, 06 фев 2008, 13:41
Мислех отдавна да пусна тази тема,защото виждам че има какво да си кажем и да се подкрепяме взаимно в неравната борба с това коварно заболяване.Стори ми се че аз съм подходящата да я пусна,защото все пак съм ветеран ,на всичкото отгоре съм и оптимист и изобщо не мисля да се предавам или пък да се отчайвам.Както бях казала някъде:Живее ми се Hug.Дано успея да ви вдъхна кураж и малко от моята сила  bouquet
Успех,мили мои Hug "

и от 2008г та до сега....

Маме, абсолютно лигаво и незряло имаш от мен  love001

# 511
  • В царството на игрите:)
Антом, за лично къмюнити има друг вид социални мрежи. Идеята на бг мама е съвсем друга и който не иска да му се бъркат в темата да си прави частни групи във фейсбук например, където външни хора няма да могат да припарват. БГ мама е отворена платформа със свободен достъп. Толкова по въпроса.

Що се отнася до медицински и немедицински консултации - съжалявам, но тук виждам противоречие. Значи може едни хора да си налагат мнението  кое е правилно и кое не, защото така са ги лекували или някой си им казал така, а когато други хора изразят малко по-различно мнение, което не съвпада с това на определени всезнаещи, веднага да му се скача. Няма как в тази тема да не се засяга и медицинска тематика при положение, че в нея участват хора с даден здравословен проблем.  В крайна сметка колкото и да ни се иска веселата част да взема превес, въпросите около здравословните ни проблеми ни вълнуват повече.
И понеже съм човек, който следи темата от години и съм изчела темите от начало, много добре знам, че здравословната част винаги е надделявала. Не е така само напоследък. Едни и същи въпроси изникват непрекъснато и непрекъснато и всяка новопоявила се потребителка минава долу-горе през едни етапи.
Айде още един размахан пръст ooooh! Не се ли уморихте, бе хора? Като четеш темите от години вече трябва да си разбрала, че сме лигави, несериозни и о, ужас - обичаме се!!!! Медицинска тематика има, но освен  нея има /ИМАШЕ!/ и нещо друго заради, което ни беше хубаво тук, но трябва душа, за да се усети. И вместо да ни пращате да си правим другаде група, що не вземете вие да последвате тоз мъдър съвет...
Останете си със здраве Peace

# 512
  • пловдив
Да, няма как медицинските въпроси да не вземат превес, още повече, че заболяването е сериозно, борбата е дълга, уви не всеки път успешна и това неминуемо води до обясним страх, точно поради тази причина и се създаде първа страница, в която да се събира полезна информация, точно затова и когато някой попита примерно за какви документи му трябват  или какъв срок има за дадено нещо, все се намира някой минал по този път да му отговори,  това, че мнението по даден въпрос може да е различно също не ме изненадва... всеки си има своята история и своя опит, но до скачане обикновенно не се стига от нищо....

"Идеята на бг мама е съвсем друга и който не иска да му се бъркат в темата да си прави частни групи във фейсбук например, където външни хора няма да могат да припарват. БГ мама е отворена платформа със свободен достъп."

Не съм прочела назад в коментарите някой някого да гони, нито да му забранява да изрази мнението си, това не означава, че не може да изрази и своето, което да е противно на изразеното, какво пък в спора се ражда истината, е понякога тона е малко по груб, но ... разни хора, разни изкази. Когато обаче поискаш помощ и ти пише човек с дълъг опит, някой от отговарящите даже са и с медицинско образование все пак си мисля, че не е редно съветите им да бъдат пренебрегвани...
Всеки сам разбира се взима решение кой съвет да послуша. Да, медицината се развива и това как е лекувано преди може да е различно от това как се лекува сега, но за съжаление доста хора в тази тема не са се лекували само преди... продължават да се лекуват и сега и са натрупали опит и знания, които са готови да продължат да споделят.

# 513
  • София
Фу, тъкмо се бяха закротили нещата и пак се почна...  Confused

Ирина, благодаря!  Hug

За перманентните вежди - не е ли проблем боята да не направи някаква алергична реакция с химията? Някой тук има ли личен опит?

# 514
Не съм компетентна в случая и не мога да давам съвети.
Но нищо не пречи да проверите в Сити клиник. Там е най-модерната апаратура на Балканите, а и събраха едни от водещите онколози в БГ.

Благодаря за отзивчивостта, но точно от Сити клиник са ги пратили на лъчетерапия там, където са били миналия месец и откъдето ги разочароваха, че не могат повече да провеждат лечението. Лекарят от Сити клиник на всичко отгоре бил в отпуск до 25.08. Тя толкова се отчая, като разбрала, че не може да продължи, че за два дни се стопи, буквално стана друг човек. Толкова разчиташе на това...
Иначе са доволни от техния лекар в Сити, но им е далеч да пътуват до София, макар, че ако има възможност... Но тя се влоши много за тези дни, та не знам вече.

....Успех на приятел.ката ти .Дано се пребори.
Благодаря! На теб желая също успех и много късмет и не падай духом, че това е най- лошото!

Judy, лечение с кибернож не е ли подходящо?

Лошото било, че туморът е обхванал аортата и пълзи нагоре към сърцето, за останалите области се оперира, но там не смеят, било много рисково. Не са им предлагали лечение на други места, вкл. и в чужбина. Може и да няма.
.....

Благодаря ви много!

# 515
То киберножът не е точно операция, а много прецизно облъчване. Използва се точно за неоперативни места до колкото знам. Но в този конкретен случай не знам приложим ли е. Ако не са се консултирали точно за този вид процедура, може да пробват. Още един шанс за лечение е все пак.
Има и някакъв гама нож, но не знам каква е разликата. пак е някакво облъчване, но не знам на какъв принцип.

# 516
То киберножът не е точно операция, а много прецизно облъчване. Използва се точно за неоперативни места до колкото знам. Но в този конкретен случай не знам приложим ли е. Ако не са се консултирали точно за този вид процедура, може да пробват. Още един шанс за лечение е все пак.
Има и някакъв гама нож, но не знам каква е разликата. пак е някакво облъчване, но не знам на какъв принцип.

За гама нож не сме чували. За кибер нож - да. Прави се по принцип. Но за нея не се наемат. Трябва да почета за тоя гама нож. Сефте разбирам пък за това и никой не го е споменавал до тук.
Ох, трепери ми дясната ръка, като пиша по темата, много трепери и все си мисля за жената...
Ще потърся информация.

# 517
Олив, от червената химия не ми опадаха веждите и миглите,само косата. После от Доцетакса и те паднаха, но носих перука с бретон и очила, така не се забелязваше.
Пуснаха ми маркери- Са 15-3 е 18, СЕА е 6 (при реф.ст 0-5) и
Неr2 е 110 (реф.ст. 0-15) Sad. Направо съм в шок, нали правя Херцептин за тоя тъп хер.

# 518
  • София
Олив, от червената химия не ми опадаха веждите и миглите,само косата. После от Доцетакса и те паднаха, но носих перука с бретон и очила, така не се забелязваше.
Неr2 е 110 (реф.ст. 0-15) Sad. Направо съм в шок, нали правя Херцептин за тоя тъп хер.
Veniz, благодаря, даде ми надежда, аз ще бъда май само на червена засега.

Не знам какво да ти кажа, освен да те прегърна! Hug
Като правиш Херцептин, би трябвало да е в норма ли този маркер, какво казват лекарите? Може пък да е нормално това, по време на лечение още...?

# 519
Няма обяснение за тоя резултат, лошото е, че няма къде да пусна контрола, лабораториите още не го работят този маркер.

# 520

Аз само веднъж съм си пускала СЕА и беше в норма, но после като разбрах, че той много бързо мърда, а и при пушачите бил по - висок се отказах да го пускам.  Mr. Green Та, не знам дали за това незначително разминаване трябва да се притесняваш...По въпроса за хер 2 обаче не знам дали това е зле или не. По мое време не се пускаше такъв маркер, въпреки, че и моят ХЕР е положителен  и не знам доколко такова движение е нормално. Veniz, надявам се нещата да не са лоши и лечението да върви добре, защото и на теб много ти се събра! Прегръщам те! Hug

# 521
За перманентните вежди - не е ли проблем боята да не направи някаква алергична реакция с химията? Някой тук има ли личен опит?
Никакъв проблем нямаш!!! Peace

# 522
Момичетаа,най-сетне и моята операция се е задала в някакво реално време.Въпросът ми е:някоя отсядала ли е в така наречените "бараки" в онкология Дървеница ,за да сподели мнение Simple Smile

# 523
Няма обяснение за тоя резултат, лошото е, че няма къде да пусна контрола, лабораториите още не го работят този маркер.
Мисля че ХЕР2 се прави и в Токуда и в Цибалаб и не само там, ако въобще говориш за ХЕР2. Една от преподавателките на сина ми е шефка в някаква лаборатория в Александровска, там ми правиха Ki67-то. Пиши ако нещо можем да помогнем.

# 524
Judy ,това ми попадна може и да е подходящо за приятелката ти.https://www.24chasa.bg/Article/1710213
Ултра звук в Плевен.Пише ,че за  сарком на меките тъкани е подходящо.Нека пита може и за нея да е добре.

Общи условия

Активация на акаунт