Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 72 045
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Chrissy, благодаря.  Hug
Аз бели аспержи в България май не съм виждала. Но съм яла навън и определено те ми събудиха любовта към аспержите. Значително по-вкусни са от зелените.

# 16
  • София
Онна, точно щях да ти пиша Simple Smile Единия път взех от Лидл, другия-от Била. Уж изглеждаха свежички, ама... Ще дебна. Днес и през нашия пазар ще мина да видя. А ти колко време ги вариш? Аз обикновено бланширам за минути и после ги мятам на грил тигана за мъничко.
Бели пресни по нашите магазини не съм виждала, само консервирани. Взимала съм, обаче не ми харесват, но то и консервираните зелени не ми харесват, така че сигурно консервирането е проблема. Ако намеря бели не в консерва обезателно ще взема да пробвам.
Зелените ги варя 3-4 минути някъде. Когато са съвсем тънички не ги беля, по-дебелите се нуждаят от белене, едни такива влакнести са и не стават за дъвкане.

# 17
  • München, Deutschland
Консервираните, поне тук, на вкус нямат ама грам общо. В България не съм купувала никакви.
Не значи, че белите биха ви харесали непременно, но и аз ги предпочитам сякаш.

Стнадартното ядене тук е пържола, аспержи със сос холандез и големи варени картофи, най-много на две разрязани. Отстрани слагат бучка масло, предварително объркана със зелени подправки и оставена да се стегне отново. Последното сигурно се продава и в България вече готово.

P.S. Намерих снимка от нета, но тази е любителска, иначе го поднасят малко по-красиво.

# 18
  • София
Здравейте,някой знае ли как се приготвя десерта Milkiss уникално вкусно е децата много го харесват.
Ще съм много благодарна.

# 19
Кюфтетата с кашкавал изискват ли някакви по-различни подправки от другите? Едва ли, но все пак да питам  Flutter

# 20
  • München, Deutschland
Само от кашкавал ли? Настърган? Тогава не бих слагала кимион, кориандър и пр. Ако само добавяш кашкавал към кайма, не бих променяла подправките. Simple Smile

# 21
На мен аспержите (зелени) ми харесват най-много сварени на пара за няколко минути. Доколкото знам и сурови могат да се ядат. Друг вариант и обвити с бекон и изпечени на грил се харесват у дома, но това важи за всичко поднесено с бекон Joy

# 22
Пепчо, мулти е моят. Но ми харесва идеята за бавно готвене и затова ще чета и твоите рецепти. Те нали могат да се приготвят в мулти на програма 'слоу'?

# 23
  • Sofia
Моля за рецепта за ореховки,ако може от тези дето са меки и дъвчащи Wink

# 24
  • София
Здравейте, група! Може ли някой да ми даде рецепта за постни лозови сърмички в мултикукър?

# 25
Здравейте,някой знае ли как се приготвя десерта Milkiss уникално вкусно е децата много го харесват.
Ще съм много благодарна.
За  това http://www.ovisari.com/%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8%D1%8 … D0%BA%D0%B8%D1%81 ли говориш ?
 Това е близко по вкус на Селска френска торта или Медовик.

# 26
  • София
Ще правя чийз-кейк и по рецепта е със заквасена сметана+крема сирене.Мога ли да заменя крема сиренето с извара?Или няма да се получи? newsm78

# 27
  • София
Ще правя чийз-кейк и по рецепта е със заквасена сметана+крема сирене.Мога ли да заменя крема сиренето с извара?Или няма да се получи? newsm78
Увеличи сметаната, обаче и пасирай изварата за да е гладка сместа

# 28
  • Sofia
Здравейте, група! Може ли някой да ми даде рецепта за постни лозови сърмички в мултикукър?
Специална ли трябва като за тоя кукър? Понеже се съмнявам, ето моята - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=787.msg9875#msg9875

# 29
  • София
Морена, благодаря ти! За кукъра ми трябва, но твоята ще я пригодя за мултито.

Общи условия

Активация на акаунт