Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 72 335
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
  • София-Младост
Искам да сготвя сух фасул и да сложа пресен настърган домат.
Къде слагам пресния домат към запръжката или после?
А за да ми стане гъстичко към запърженият лук добавям лъжичка брашно и после разреждам? newsm78
Кое наричаш сух фасул? Белият боб или зеления фасул? Предполагам първото  newsm78

Ето как се готви бял боб:
http://www.cookwithasmile.com/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D1%81%D0%B5-%D … 0%B1%D0%BE%D0%B1/

И в двата случая сгъстяването е последно, когато боба/фасула е сготвен. Ако сгъстявам го правя с нишесте-царевично или пшенично, брашно не ползвам.

# 286
  • София
Здравейте,кулинари !

Предложете ми някакво ястие с бутер тесто и пилешко филе,имам зеленчуци,кашкавал...

Благодаря предварително  bouquet

# 287
Здравейте,кулинари !

Предложете ми някакво ястие с бутер тесто и пилешко филе,имам зеленчуци,кашкавал...

Благодаря предварително  bouquet

Пиле "Уелингтън" . Има много рецепти, но ако искаш ще дам. А зеленчуците - на пара с масло.

# 288
  • София
Биляна,бутертестото ми остава от мързеливия Уелингтън с кайма, който Она беше предложила.
Сега ще погледна рецептите, ако с пилешко е по-различно, може да спретна и едно Пиле Уелингтън  Mr. Green Без да казвам на домашните,че всичко е Уелингтън,че няма да го ядат "едно и също"  Laughing

# 289
  • Плевен
БellaБellissima, ако имаш 2-3 яйца и малко сметана може да направиш нещо като киш или пай, правила съм подобно по рецепта от нета, но не помня коя точно.

# 290
  • Русе
Здравейте,кулинари !

Благодаря предварително  bouquet

http://www.art.satto.org/rozi-ot-buter-testo-palneni-s-pileshko-i-kashkaval/

# 291
  • София
Момичета, направих и аз царския кекс. Не издържах и ометох едно горещо парче. По-добре май да го чакам да изстине, че така много на бишкоти ми бие.
Аз правя един друг кекс с масло. Любим ми е, защото замествам половината брашно с галета и вкуса става много различен.

# 292
Изчакай го до утре. Може ли рецептата за кекса с галета? Grinning

# 293
  • София
За чакане го изчаках, ама пак много ми е като бишкота. Не че не обичам бишкоти  Laughing А рецептата довечера, че е в дебелия тефтер вкъщи.

# 294
Имаше рецепти за елда,търсих и ще търся пак ,но може да ми помогнете,че съм лош  търсач,недовиждам.И за зрял грах ,за пръв път чувам,че  се яде такъв.Но  приятел иска да опита.Закуска или готвено?Каквото хареса като рецепта.

# 295
Имаше рецепти за елда,търсих и ще търся пак ,но може да ми помогнете,че съм лош  търсач,недовиждам.И за зрял грах ,за пръв път чувам,че  се яде такъв.Но  приятел иска да опита.Закуска или готвено?Каквото хареса като рецепта.

Елда съм добавяла към ястие с ориз или към мусака. Да се смеси с другите продукти, за да не я усетят  моите хора  Laughing Предполагам търсиш рецепти само с елда?

# 296
  • Пловдив
Елдата е много вкусна дори само с масло и сирене. За Дребосъчката приготвям и с настърган/нарязан на малки парченца плод, понякога добавям канела.
Варя я в съотношение 1 към 2 /1 част елда, 2 вода/ за около 10 минути. После я оставям да постои малко под капак и добавям каквото съм приготвила. Simple Smile

# 297
И по двата начина става.До  сега не съм ползвала такива продукти,но винаги има първи път. Не  се ли накисва преди готвене?Търсих ,но явно прескачам страници,имаше скоро за нея,но не ме интересуваше като продукт.Ще  изчакам още мнения ,но и ще ползвам за сега тези-има плодове вече.

# 298
И по двата начина става.До  сега не съм ползвала такива продукти,но винаги има първи път. Не  се ли накисва преди готвене?Търсих ,но явно прескачам страници,имаше скоро за нея,но не ме интересуваше като продукт.Ще  изчакам още мнения ,но и ще ползвам за сега тези-има плодове вече.

Като се замисля не съм я накисвала. Направо я добавях към останалите продукти да се варят заедно...

# 299
  • София
Няма нужда от накисване елдата.

Общи условия

Активация на акаунт