Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 30

• 134 695
  • 796
  •   1
Отговори
# 105
  • Перник
Chuby  Hug поне сте се нанесли. А ние - вдигнахме къщата за 2 дни миналото лято за сеир на съседите, до юни тази година изпълнителят оправяше разни дефекти, платихме им окончателно и парите свършиха  Sad А нали излязоха и непредвидени разходи покрай "подпочвените" води, които се оказаха от повреден водопровод. ВиК констатираха, че е текла вода под асфалта на улицата поне 10 години  #2gunfire И зидовете около къщата не бяха предвидени, ама се наложи да се направят. И така, гледам си къщата, искам да се нанесем колкото може по-скоро, а не може  Cry
Лека бременност на теб  Simple Smile

# 106
Ще се нанесете Светле , ще се нанесете, стискам палци, колкото се може да е по скоро. Благодаря за пожеланията  bouquet

# 107
  • По света и у нас
   Здравейте! Най-после днес приключихме с камината. Заедно със стената отне 3 седмици време-за зидане и облицоване. А със столчетата се сдобихме вчера и реших да ги снимам пред огнището Simple Smile

http://prikachi.com/images.php?images/571/8888571e.jpg

Със съпругът ми харесваме селския стил и ще се опитаме останалите довършителни работи да се доближат до него.

# 108
 Vodoley54, честито! Много добре се е получила камината.
За вдъхновение, в случай че имате нужда разбира се  Grinning.

# 109
  • По света и у нас
    pep_si, благодаря ти! Simple Smile Непременно ще разгледаме линка, може пък да ни свърши работа. Само дето къщата ни не е огромна, за да се развихри човек. Wink При планирането й се съобразявахме с факта, че само двама души ще живеем и че колкото повече помещения и вещи/мебели, картини/ има в едно жилище, толкова повече работа ще има за домакинята. Mr. Green
 Спокойна вечер!

# 110
  • густо майна Филибето
Охо, колко сте бързи! Много хубаво е станало, май не съм виждала толкова добра облицовка, направо си изглежда като зидария. Браво!

# 111
  • София
КАмината е станала страхотна Peace

# 112
  • Варна
Камината е страхотна

# 113
  • Русе
Супееееер

# 114
  • По света и у нас
    Ljuboznatelna, viky_v, koko77 и  Meggysan, благодаря ви! bouquet Simple Smile Два дни имах проблеми с компа и не успях да се разпиша тук.
   Имам въпрос към всички, които са напреднали с довършителните работи. Как се таксува поставянето на ел.инсталация в нова къща? На брой контакт/точка ли? Как варират цените? Нямаме престава, за каква сума приблизително да се подготвим. Днес дойде човек за ВиК и определи 300 лв за материали и труд. Струва ни се евтино, но и за тези цени не сме информирани. Ще имаме 4 мивки, 2 тоалетни чинии, 1 душ и пералня/сушилня на етажа.Човекът обеща да започне работа у нас след около 2 седмици.
   Неотдавна говорих със собственика на местна фирма и той ми каза, че двама негови техници ще могат да  ни направят ел.инсталациите за 7-8 дни и че трябва да им плащам 100 лв надница/общо за двамата/. По време на работа можело да изскочи нещо непредвидено, та за всеки случай да приготвя 1000 за труд. За материалите не знае колко ще платим. На мен не ми хареса идеята да плащам за работа на надница и днес издирих телефоните на няколко техника от съседни селища. Утре ще им се обадя, но не знам кога ще имат възможност да огледат обекта и да ми дадат поне приблизителна цена.
Благодаря предварително на отзовалите си! Simple Smile

# 115
  • София
За вик направо е без пари. А за електрото се разберете на твърда цена.

# 116
  • София
Vodoley54, страхотна камина. Какви са тези  7-8 дни работа?  newsm78 Пишеш, че не е голяма къщата. Ние в нашата, която вероятно е по-малка, но за един ден и половина мъжът ми и негов колега пуснаха кабелите /матистрали, контакти, осветление, кабелна, нет, сот - вътре, вънка/ без да са специалисти - и ти говоря за мнооого кабели, контакти, осветление и т.н.  И в събота ел.техника пусна тоците и върза ел.таблото. Та за три дена работа това всичко.

# 117
  • По света и у нас
harry10, много ти благодаря, че ме "светна" за времето, през което е възможно да се поставят кабелите. Simple Smile Надявам се през септември да сме приключили с ел.инсталацията и ВиК, за да започнем с мазилката вътре.

# 118
  • Варна
Vodoley54 На мен  за окабеляването на цялата къща ми взеха 1600лв ,за ВИК 760лв за две бани перално,кухня.Това е само за труд

# 119
  • По света и у нас
koko77, благодаря ти за инфото! И на мен ми се стори подозрително евтино да платя 300 лв за ВиК, времето ще покаже дали на практика сметката излиза толкова. Mr. GreenВ нашата къща също е предвидено перално, което е между баня и отделна тоалетна, плюс кухнята- всички са разположени в северозападната част. За тока искаме да имаме повече контакти и ключове, за да не се налага един ден да прескачаме кабели и удължители. Ще рапортувам после за цената, за да са наясно хората, на които им предстоят такива работи.
Благодаря на всички за съветите! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт