Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 30

• 134 662
  • 796
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте и от мен. Имам въпрос за района около Горна Оряховица. Започвам да се интересувам от ремонт на покрив на стара къща на един етаж, БЕЗ таван, по-точно изцяло премахване на стария покрив и изграждане на нов. Самата къща е квадрат 8 х 8 метра. Ако има правили подобни неща или се занимават с такива строителни дейности, ще помоля за ориентировъчна цена /примерно  на квадрат/ за изработка на покрив с работата и материалите. Ако можете да препоръчате и фирми, също ще е добре.

# 91
  • По света и у нас
   sinergon2, здравейте! В нашия район цената за покрив върви 100 лв/кв.м- труд и материали. Когато строихме къщата, мои познати говориха със строителите за ремонтни работи- трябваше да свалят стария им покрив, направят лек надзид и тогава да покрият къщата. 80 кв.м покрив им струваше 9000 лв. Мой роднина дойде да се допита, колко би му струвало да свалят стария покрив и изградят нов при квадратура 110 м. Отговориха му- околко 11-12 000 лв. Нашата сметка също излезе 100 лв за кв.м-половината от сумата е за труд. Живея в малко градче край Пловдив.

# 92
здравеи -йте, дойде време и на оградата - решили сме я от желязо да бъде, заедно с две врати  идва  една дворна и една гаражна. Обаче ковано желязо за оградата ми излиза скъпо и решихме да купим от китайските кухи профили. Не е решено още, всичко е въпрос на цена, та ще се радвам да споделите опит.

# 93
  • Пловдив
На нас за труд за покрива ни взимат 25 лв.  на квадратен метър. Останалото за материали не мога точно да сметна колко са; но чак до 100 лв.на кв.няма да стигнат.

# 94
На нас за труд за покрива ни взимат 25 лв.  на квадратен метър. Останалото за материали не мога точно да сметна колко са; но чак до 100 лв.на кв.няма да стигнат.
Като сложиш "черно дюшаме" от хидрофобен шперплат, хубав иглолистен импрегниран материал (евентуално и лакирани челни дъски и сечак), както и примерно керемиди Тондах, цената може и да надскочи 100 лева / кв.м. , тоест 75 лева материал.

# 95
Благодаря за отговорите, общо взето, къщата е много пропаднала заради дългогодишно неуспешно редене на керемиди, никакъв лукс, никакви тухли няма да се слагат - ще падне къщата от допълнителни тежести, просто ще търся вариант да не тече - явно махане на крив и изгнил покрив /1893 г./ е единственият вариант. Съответно все отлагахме, че "няма пари", но никой не се е интересувал, колко точно пари е, не сме търсили оферти и майстори, сега започвам да се информирам. Искам да знам, колко приблизително струва в региона и кои фирми са за препоръка, защото често е според Иванчо и кафето  Laughing
Скрит текст:
 Преди много години, нашите бяха питали за цена на редене на керемиди от майстор, който се оказа даже съученик на майка ми. Поиска и 500 лв - тогава това беше крайно огромна сума, парите бяха доста по-други, нашите от шока  се отказаха даже да питат другаде, така постепенно провалихме къщата си.  А този майстор същата година нареди керемидите на съседка с по-голям покрив за 90 лв  Crazy  От това се опасявам - че като лъснем като варненци /заради моряците целият град минава за богаташки  Confused / ще ми дадат нереално скъпи оферти, които не бих могла да платя.

# 96
Изчетох всичко Simple Smile
Страшно много се радвам на напредналите с къщите и красивите домове, които показвате! Всичко да ви върви по вода!
Има и много новодошли и тепърва минаващи по (много често) трънливия и нелесен път на създаване на нов дом. И на вас желая успех и много късмет с майсторите и институциите Simple Smile

Ние този уикенд направихме тавана на почти целия етаж. Много добър чирак съм се оказа Simple Smile Снимки мога да пратя на интересуващите се Simple Smile :*

Приятен и ползотворен ден!  Hug

# 97
  • Стара Загора
Здравейте, да се отчета и аз със свършеното до момента.След малко забавяне и почивка сме на линия с дейностите. Сложихме вчера подовото и в събота ще дойде фирмата за замазката. Другия месец ще започваме с външната изолация и надявам се оградата ,за да заравним двора,че има доста за насипване. Надявам се тази есен да мога да засадя няколко дръвчета, че лятото е голяма жега без тях. Е то ще им трябва време да пораснат за сянка, но поне да започнем от някъде. В студените месеци да работим вътре и на пролет да се нанесем, иска ми се за нова година ама едва ли ще ме огрее.http://babytat.snimka.bg/properties/k-shta.878810

# 98
  • софия
Привет банда Simple Smile
Влизам да метна линк с подробно описание ( така поне ми се струва) за финансиране по енергийна ефективност. Някой по-напред беше споменал вече , че програмата е зспочнала да работи.
 Нашия "парнаджия" днес потвърди -от 1.07. Програмата действа Simple Smile
Поствам написаното от ОББ, продобива се представа!
 https://m.ubb.bg/individual-clients/credits/kredit-energijna-efe … dKNlLMBoCwsTw_wcB

# 99
  • По света и у нас
babytat, линкът иска парола за достъп. Мога ли да я получа на лични? Благодаря! Simple Smile

# 100
  • Пловдив
И аз искам парола.  Simple Smile

Ние също ще имаме доста за насипване в двора. Някакви насоки за цени за пръст и от къде се купува?

# 101
  • Стара Загора
Ами нямам представа, но до нас в един от съседните парцели има голяма купчина и казаха,че можем да си вземем колкото ни е необходимо. То после ще е с райграс и предполагам няма такива изисквания за почвата.

# 102
  • Варна
И при нас ще има много пръст за обратен насип.И мен ме интересуват цени за пръст ?

# 103
Това с пръстта си е много относително.
Ако Ви строи фирма, те ще си докарат, обикновено нямат само един обект и винаги имат подръка изкопано от едно място вместо да го карат на разтоварище складират на депо и после карат където трябва, като и на двамата калкулират цена като до/от разтоварище. Именно затова при изкоп за нов обект, ако отстрани им а място винаги се оставя пръст, не се допуска да я изкарат всичката, защото плащаш два пъти - веднъж за изкарване, втори път за докарване....
Ако е Ваша грижа, обърнете се към голяма строителна фирма, ще намерите. Аз като правих обратния насип първо осигурихме няколко гондоли с фракция (при мен всичко бе дренажи, а те не се засипват само с пръст, нищо не правиш, а после се завъртях в периметър няколко километра и намерих три строежа, говорих с техническите и се разбрахме да ми докарат от пръстта, която в момента извозват, излезе ми почти без пари.
Дори спрях един пълен камион на Околовръстното (за София говоря обаче) и като му казах за къде ми трябва - беше наблизо, обърна и разтовари при мен, дойде още два пъти през деня. Просто уцелих че в момента някъде копаят и возят за разтоварището, а то е първо много по-далече и второ - плащат такса, та в случая хем му беше по-близо, хем почерпих, хем ми излезе по-евтино.

Но трябва да се внимава какво карат, ако е само за обратен насип в основи дълбоко - няма проблем, или ако после ще се правят пътеки отгоре - също, но ако после ще се засажда ако сложиш някаква глина си е беля, впоследствие поне 20-30 см хумус или нанос  ще трябва да хвърлиш отгоре за да става за двор.
А тази плодородната почва не е евтина (за нея трябва да говорите с големи фирми които се занимават с озеленяване, в София я карат от Искър, нанос), в София е около 300-400 лв голям камион, триосен.
При това копаната земя винаги озглежда по-обемна, коефициент на разбухналост има, стига до 30%...

Последна редакция: вт, 23 авг 2016, 09:27 от StefanB

# 104
И ние вече се нанесохме в къщата, не че не остава още много за довършване. Двора има още много работа, ограда трябва да се прави, сега сме с телена, мъж ми малко по малко го озеленява. Нашата почва си е чисто глинеста, мислехме да купим един самосвал с пясък и малко почва да се размеси, но за сега всичко бурно вдина, вирее на глината, та ще го правим догодина. А имаме и още по къщата да обзавеждаме, чакаме и дете и там разбира се ще си има разходи.
На нашият строител му лъснаха някои грешки откакто живеем в къщата и сега се разправяме да си ги оправя. Най ме притеснява влагата в стената над стълбището между двете бани, която се появи внезапно една нощ. Надявам се да не е спукана тръба защото ако ще се къртят пак боядисаните стени направо ми призлява, но пък влагата е съвсем малко петно и се надявам, че е слязла някъде от пода на баните.
Може би от бремеността ли, но тежко понасям постоянните простотии на майсторите и фирмите за подизпълнение. Изработиха ни отоплението с бойлер със слънчев панел и газов котел - цялата инсталация излиза над 10 хил лв,а се разправяме да ни замажат комина, който разбиха за да вкарат алуминиевата траба на котела за 100 лв Не влизало в офертата .... Ей такива дивотии ...Тази седмица чакаме кухнята, живеем си без врати, които живот и здраве трябва да монтират след две седмици и така ...Вие колко време си опитомявахте дома? Страшно се радвам, че вече живеем в къщата и същевременно се вбесявам от разните дребни грешки, с които се сблъсквам, с обзавеждането от нулата и със стануването в кашони все още ...мъж ми вика - бият те хормоните от бремеността ...е да де ама като чакаш дете ти се иска всичко да е префкетно ....Тъй наоплаках се, но обещавам да давам често отчет как се движим и пожелавам много късмет, успех и сбъднати желания на всички настоящи и бъдещи къщопритежатели bouquet

Общи условия

Активация на акаунт