Зъбче вече се белее , септемврийче весело се смее! тема №7

• 56 629
  • 709
  •   1
Отговори
# 105
Юна, много смела твоята госпожица. Браво! Дано бързо забравите и двете неприятната случка, и да не се откаже от ходенето, че понякога като им се случи нещо такова и стават по-предпазливи и внимателни.  Grinning

# 106
Eй, тук пак заваля. Предиобяд беше адска жега, сега са капли колкото орех. Лудо време...
Предиобяд го изведох босичък, с къс ръкав. И пак му беше много горещо. Като се събуди и ревна, и като го врех - милото, прегряло. Прибрахме се и го изкъпах, да се охлади. И чак тогава се посъвзе.
Давам му да яде само леки храни - пюре от плодове, за да не му прилошее в жегите. И ние така.

Дано малката смела госпожица забрави по-скоро падането  Praynig Praynig Praynig

# 107
  • Северо=Западналия край
Румка, страхотно стихче, чакаме още!

Юна, неприятна случка, добре че и няма нищо на малката  Hug Направо и аз изпадам в паника само като си помисля колко много падания ще трябва тепърва да преживяваме. Дано всичко отминава само с уплаха.

При нас много жега и задух тези дни, вчера бяхме на пикник в планината и беше супер, бебо изяде няколко клечки и тревички, но поне се надиша на чист въздух.
А и да се похваля, ама тихичко, пак проядохме АМ. Взех млякото на ДМ, взе че го хареса. Не знам дали беше период или все не нацелвахме вида който да му хареса. Засега ще давам това, чела съм добри отзиви за него, макар, че го няма в нашия град и ще трябва да си вземам с аванс някоя кутия като ходя натам.

# 108
Юна, а вие не я ли придържахте докато върви?
Милата душичка, поне че се е разминало с малко.

# 109
Only.., не се тревожи всички бебета са различни, а и са на периоди. В едни моменти забавят някои неща, а после много бързо наваксват. Тука откогаа се коментира за пълзящи бебчета, а нашата само лежеше по корем и изведнъж за 3 дена вдигна дупето и тя пропълзя. Не се сравнявайте с другите, така ще се избегне излишното мислене.

Юна, много неприятна случка. То има много да падат... Това с кръвта изглежда стряскащо докато разбереш откъде е. Важното е, че е добре Peace

Рая нещо не ще да яде попара. Аз я правя с ръжени сухари и може и те да не и харесват, не знам, но по 5 лъжици хапва и спира. А преди да започна с попарата си изяждаше по 100-150гр овесена каша за закуска.

# 110
Юна, а вие не я ли придържахте докато върви?
Тя си лази по пода и току се хваща за нещо, примерно ниската холна масичка, сушилника или някой стол и се изправя. Стои така малко и после обратно сяда. Аз я видях, че се е изправила за масата и очаквах, че след малко ще си седне обратно. Обаче тя изведнъж без никакви индикации се пусна, обърна се почти с гръб към масата, според мен искаше да се хване за крака на столчето си за хранене, то беше точно срещу нея, но явно далеч и понеже не може да прави крачки, просто загуби равновесие и падна по лице. Изобщо не го очаквах.
Тя не може да ходи дори когато я държа за двете ръце. Стои, но не може да прави крачки. Не знам защо така се надцени.

Днес явно вече е забравила случката Simple Smile

ekumcheva, овесената каша не е ли по-здравословна от попарата?

# 111
Здравейте и от нас. Ние най накрая сме си в Сф и вече ми е по спокойно като сме си у дома. Днес за първи път даваh попара със сирене. E не го иска. Стиска устнички и край. Още не го оставям по боси крачета но ако му стане много жега особено след днешните и утрешните температури може и да направим сефтето на босите крачета. Ние бяхмо до морето но така и не му потопихме крачетата в морето да направи сефтето. Ще остане за август когато сме на море на Синеморец. Вече имаме басейнче за плажа и нямам търпение да му вземем и играчки за плажа основно защото и ние с баща му нямаме търпение да играем с тях.  Joy Joy Joy Добре че са децата че да си имаме извинение да си играем и ние на плажа.  Laughing
Румка, отдава ти се поезията наистина. Отплесвай се по често и ни споделяй твоите творения Simple Smile

# 112
Юна, малкият също беше хванат в крачка от мен когато за пръв път се изправи и тогава като се отпусна и тряс по лице и в ръба на фотьойла. Плака но му мина. Много ужасно с пуска напред като талпа и първо с главата на пода. Страх ме е че и като проходи така ще пада и ще трябва много да го вардя.

# 113
Юна, радвам се, че се е разминало бързо Hug. Много ме е страх и мен какво ни предстои. Колкото и човек да гледа на 100, все ще пропусне нещо.
Румка, страхотно стихче. Ако някой ден имаш възможност, може да напишеш и едно за нашата дружинка тук.  Laughing
Нашият си хапва попарка, но знам, че масово не я одобрявате. Педиатърката ни каза за закуска или попара или макарони......с какво здравословно хапване мога да ги заменя? Аз давам това, но в тях май няма нищо полезно! newsm78
Иначе днес за следобедна закуска дадох за пръв път каша от просо - дали беше гладен или друго, но си я изпапка с голям апетит. Тя не съдържа глутен и лактоза, така че спокойно ще му давам редовно.

# 114
Покажете снимки на тези здравословни каши, моля ви, да ги търся и аз.
Макси миналата седмица си свали сушилката на главата, металните решетки му бяха под и над главата. Голям рев рева, но нищо му нямаше. След няколко дни падна настрани на подлакътника на дивана, после се хлъзна по дупе във ваната. Имам чувството че съвсем скоро ще започне да излиза от проходилката, много се навежда извън нея и рита с краката във въздуха като хлебарка. Joy
Дано не се светне че може да стъпва на сглобката, че не знам тогава.

# 115
# 116
И аз давам на Слънчо.

Само аз ли не го пускам да пълзи на земята?
Пълзи в кошарата и на спалнята.

# 117
Юна, по-полезна е, предполагам, въпрели, че и двете са зърнена закуска. Пък док. ме инструктора да и дам попата и аз давам Simple Smile, ноооо вече 4 дни нямам успех.

Аз правя овесената каша от смлени (с кафемелачката) фини овесени ядки (от Лидл, син пакет). Също съм купила зърна от ечемик и елда.
Просо, спелта, 3 зърна-ориз, царевица, просо взимам на Holle - http://befit.bg/eshop/shop/КАШИ.30044
Понеже вкарвам глутена, редувам овес, ръж, ечемик, пшеница. Та за попатата взех ръжен сухар, но утре ще правя каша от ръж на ядки, пак смлени в мелничката и после варени. Да видим...

# 118
  • София
Много деца не обичат попара, в това число и моите. Аз давам пюре с овесени ядки, а вече пробвах и сварена елда, без да е пасирана - или с плодово пюре, или с козе сирене и масло. Яде си я, вече и меки плодове и изкиснато сирене давам малки парченца да си ги взема сам- хапва си.

# 119
Добро утро,
и моето взема само с ръчички, и като не му давам - рев, та рев. Сварени морковчета, грах, царевица - от тези, замразените. Или малки плодове. Крушите отдавна са само на парчета, черешите са на половинки.
И елда много яде - понамачкам я малко, и я поомеся с круша, или настъргана ябълка - стой та гледай какво става Wink

Да ви кажа, от няколко дена, мисля откакто стана горещо и задушно - до обяд само суче, и чак след като се наспи към 11-12 часа, започва да има апетит. Например тази сутрин преди да запи, е изял 2 череши, но с 300 зора. И 2 парчета круша - по-скоро, парченца. Смятам, че когато се наспи, ще изпапка пюрето от сварени ябълки и круши, дето спретнах вчера. Все си мисля, че е от горещината това с липсата на апетит за закуска  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт