Да теглим ли жилищен кредит?Тема 2

• 70 818
  • 599
  •   1
Отговори
# 480
Изчетох предната тема и ми беше много полезна GrinningПродължавам да следя и тук Grinning

# 481
Радвам се,че темата е полезна и за други.Огледахме и днес поредната софийска кутия-панел от 80-те,обзаведен с вкус,от едно време обаче,много старо,необитавано от 12 години.Личи си,че обитателите са били хора с вкус,мъжа е бил лекар,обзавеждането беше дърворезби и мед,интересно като цяло.Типа жилище-същото като предното -две лоджии,доста голям хол,една стая,малка кухня с др тераса.Блока мн добър,на две минути от сегашния,в който сме,поддържан.Разликата с предния апартамент е 6 хил.,обаче в този няма нищо ново,дори дограма и има много за правене,супер напукано по стените,тапети,прочее.
Иначе грамофони,стари книги,готини полиилеи,въобще все едно се пренесох в друга някоя епоха.
Собственичката беше също с нас и ни обяснява някои неща.Аз като вляза в някое жилище,колкото и наивно да звучи си се представям как бих живяла аз там,с моето семейство.Само,че едно жилище не са само две стаи,то е и блок,и хора и гледка и обстановка и усещане и всичко.
Радвам се,че отидох и там,за да имам още една представа.
Ние приключваме с търсенето и с идеята за кредит на този етап.Просто цялото това нещо ми се отрази невероятно отрицателно като емоция.Може би просто това не е за мен.Може пък някой ден да узрея към тази идея,но това не е и мисля,че никога няма да бъде моят град,моят начин на живот,моята представа.Темата я пуснах,защото бях много объркана и се надявах да ми помогне,дано помогне и на някой друг,който чете.
Благодаря на всички за мненията.Бяха наистина полезни.
Хубава Неделя ви желая!

Последна редакция: нд, 29 май 2016, 15:35 от Miss_Bingley

# 482
Е, много жалко. Но пък очаквано.
Дано преосмислиш и скоро да пуснеш тема номер три.

# 483
Жилището върви ли с плочите и книгите? Може да имат антикварна стойност.

Шегичка, и аз бих живяла в подобно жилище.  Simple Smile
Цитат
.....обзавеждането беше дърворезби и мед....

Иначе грамофони,стари книги,готини полилеи,въобще все едно се пренесох в друга някоя епоха.

Само че не бихме изтеглила 80 хил. за покупката, колкото и да е готино. Лично аз те рабирам напълно.

# 484
Е, много жалко. Но пък очаквано.
Дано преосмислиш и скоро да пуснеш тема номер три.
Хахахаахха,Мн смешно.Тема номер три няма да има.

# 485
Бях абсолютно сериозна  Naughty
Понеже дописа предишният си пост, ти пожелавам да намериш твоя град, твоето жилище и твоето място под слънцето.

# 486
И да вървеше с всичките антики дори.
Сигма,не знам,но в този форум винахи има склонност към подигравки и подмятания,та и аз така приех твоят пост.
Иначе,благодаря ти за пожеланията.

# 487
Много бързо се предадохте, но каквото и да решите, пожелавам ви да сте щастливи, независимо къде ще живеете... Hug

# 488
Лъки,не сме се предали.Щяхме да сме се предали ако много,много искахме това-жилище точно тук и сега и се откажем така бързо да се борим за него.Това наричам аз предване-когато наистина знаеш какво искаш и си убеден.Просто аз не съм била готова за това.Осъзнавам го с пълна сила сега.
Предпочитам здравето си и спокойствието ми,а не този тормоз и за мен и за семейството.А тези търсения и колебания доведоха до това.Щом така се тормозя,значи не е правилно. Hug

# 489
Обаче си оставате в София, на квартира нали?
Щом не го чувстваш, отложете нещата, от самото начало звучеше адски раздвоена.

# 490
Обаче си оставате в София, на квартира нали?
Щом не го чувстваш, отложете нещата, от самото начало звучеше адски раздвоена.

Оставаме си, засега,да.На мнение съм, че щом в началото не съм сигурна, щом не се радвам, не съм ентусиазирана,че ще си търсим жилище-значи може би бъркаме. Затова и не мога да се реша за такова важно нещо.Ми аз се изтормозих-не мерси. Crossing Arms
Просто исках да посъбера мнения на хора, които са преминали по този път и са избрали за себе си.

# 491
Мис, напълно те разбирам, то си е стрес, тревоги, размисли...Щом не си уверена по-добре спри и си дай малко време.След време ще го мислите пак.
При мен вече като че ли момента назря.Като направихме сметка, че 6 г плащаме наем по 300 лв, ми ние им изплатихме апартамента на хората.Преди все не смеехме да теглим кредит, все проблеми и катаклизми в работата, но пък времето си тече, децата растат и човек е принуден да рискува.Сега ще имаме тепърва срещи, ще обмисляме, да видим и ние до къде ще я докараме.И нашите спестявания не са много, не знам какво ще решим в крайна сметка  Grinning

# 492
Мис, като се появи едно бебе, ще видиш как картинката бързо ще ти се изясни. Човек се мобилизира, когато знае, че това същество лежи на неговите плещи. И тогава или ще се пренесете при вашите, или ще теглите кредит. Но нещо ще се случи. Засега спестявайте или работете в посока увеличаване на доходите. Просто нямате никакви пари за самоучастие. Няма как да си спокойна точно сега с 0 лева.

# 493
Мис, като се появи едно бебе, ще видиш как картинката бързо ще ти се изясни. Човек се мобилизира, когато знае, че това същество лежи на неговите плещи. И тогава или ще се пренесете при вашите, или ще теглите кредит. Но нещо ще се случи. Засега спестявайте или работете в посока увеличаване на доходите. Просто нямате никакви пари за самоучастие. Няма как да си спокойна точно сега с 0 лева.

имаме за самоучастие, макар и не много, но ги имаме  Simple Smile напълно си права, че едно дете променя всичко, и тогава е ще ни се избистрят нещата  Simple Smile

# 494
Изненада ме много с решението си, но явно наистина не си готова. Аз съм повече от готова за такава стъпка, искам го много силно, тук и сега, но както казаха мисля, че този момент дойде след раждането на детето. Ние 9 години сме под наем и също бях неготова за стъпката, но откакто се появи детето преди 2 години вече мисля по друг начин. Искам то да си расте в свой дом. Даже всички ми казват - защо не си купихте жилището преди да се роди детето. Но така е трябвало да стане.
Виждам, че има и други участници в темата желаещи да си купят жилище с кредит. Ако искате да не спираме темата, нека всеки споделя какво е направил с банки, огледи и т.н., за да сме си полезни.
Успех на Мис Бингли и дано намерите своето място, където да се чувствате щастливи. Hug

Общи условия

Активация на акаунт