Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия – 2

• 114 003
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Ние бяхме 5 човека и от гарата в Неапол до хотела ни излезна 20 евро (спряхме го). На следващия ден, от хотела до летището - пак толкова (този от рецепция го поръча). Просто пращат по-големи таксита, каквито имат доста.

# 256
  • София
Ние свалихме приложение от App Store Taxi Napoli 8888 и си извикахме такси до летището, защото бяхме с ранния полет. Има две опции - да се плати по апарат и да се уговорите предварително за сумата. Ние предварително се разбрахме да платим твърда сума 25 евро. От квартал Мергелина до летището - 20 минути, 25 евро. Не сме се пазарили ,колкото ни каза човекът толкова платихме. Един ден предварително се регистрирах, изпратиха ми мейл и след това ми се обадиха по телефона да потвърдя. при регистрацията им изпратих локация за по сигурно, но можете да напишете и адрес, от който да ви вземат. Шофьорът беше 5 мин по-рано пред апартамента.

# 257
Точно вариантът с 5 човека ме интересуваше, защото от апартамента ни предлагат трансфер за 50евро, което ми се виждаше доста, но с такситата е приемливо. Ние вече сме в Бари...цяла седмица е валяло, а ние се стягахме за плаж...

# 258
ПРИВЕТ!
Имам само 1 ден в Неапол- неделя.
Освен прекрасния рапорт на Тинтириминтири не видях други споделени.

Какво ще ми препоръчате за 1 единствен ден и то неделя:

Посещение на стадиона на Наполи/ Stadio San Paolo и после с влак до Замъка Касерта и градчето

Или

Да се мотам в града. /Но нямам план за там и не знам какво е добре да се види/ .

# 259
  • София
Две теми за това говорим Rolling Eyes Laughing
Реши какво искаш да видиш- града ли, двореца ли..
Ако е градът, в интернет е пълно с пътеводители тип какво да видим за един ден. Или пък програмата на някоя агенция за екскурзия до Неапол- там ще видиш основните обекти или пък ако решиш да го караш по-лежерно- разходки в централната част и крайбрежието, шопинг, хапване в някоя от много старите пицарии и такива неща Peace

# 260
  • срещу двата комина :)))
ПРИВЕТ!
Имам само 1 ден в Неапол- неделя.
Освен прекрасния рапорт на Тинтириминтири не видях други споделени.

Какво ще ми препоръчате за 1 единствен ден и то неделя:

Посещение на стадиона на Наполи/ Stadio San Paolo и после с влак до Замъка Касерта и градчето

Или

Да се мотам в града. /Но нямам план за там и не знам какво е добре да се види/ .

аз препоръчвам мотаене из града, невероятен е  Peace Можете да се разходите из уличките в стария исторически център, да влезете в манастира Санта Киара и Капела Сан Северо. Ако сте фен на музеи отидете в Археологическия - ето пътеписа ми за част от разходката ни в Неапол - https://muryblog.wordpress.com/2016/08/14/%D0%BD%D0%B5%D0%B0%D0% … 0%B0%D1%81%D1%82/

# 261
Mrs.Turner / Samberg , четох ги, благодаря. Прекрасно си описала впечатленията си.  bouquet Именно те ме навеждат на мисълта да остана в града. Да направя тур в театъра и да видя Кралския дворец + мотане по уличките, за да усетя атмосферата.

Илли, нали за това пиша тук?!? За да ми помогнете да взема решение.  Laughing
Ако знаех по- рано за този ден/ при това неделя/ със сигурност щях да съм направила програма и щях да имам конкретни въпроси само. Предвид ситуацията обаче, нямам никакво време да ровя в старата тема.
В други теми по градове съм срещала разкази на момичета по дни, затова питах тук.

Освен в музея на стадиона има ли друго място в града свързано с престоя на Марадона в отбора? В града има ли магазин на ФК Наполи?
Хубаво е, че хотела е до Площад Плебишито. Предполагам, че ще се обикаля основно в този район.

# 262
  • срещу двата комина :)))
Mrs.Turner / Samberg , четох ги, благодаря. Прекрасно си описала впечатленията си.  bouquet Именно те ме навеждат на мисълта да остана в града. Да направя тур в театъра и да видя Кралския дворец + мотане по уличките, за да усетя атмосферата.

Илли, нали за това пиша тук?!? За да ми помогнете да взема решение.  Laughing
Ако знаех по- рано за този ден/ при това неделя/ със сигурност щях да съм направила програма и щях да имам конкретни въпроси само. Предвид ситуацията обаче, нямам никакво време да ровя в старата тема.
В други теми по градове съм срещала разкази на момичета по дни, затова питах тук.

Освен в музея на стадиона има ли друго място в града свързано с престоя на Марадона в отбора? В града има ли магазин на ФК Наполи?
Хубаво е, че хотела е до Площад Плебишито. Предполагам, че ще се обикаля основно в този район.

този район е чудесен, хем сте близо до морето, хем до замъци, хем до двореца  Laughing за Марадона не мога да помогна, футбола ми е изключително далечен  Laughing

# 263
Здравейте пътешественици! Имам въпрос с повишена трудност и ще се радвам, ако някой ми помогне Simple SmileМой приятел на който организирам екскурзия до Амалфийското крайбрежие тръгват живот и здраве другата седмица. Той обаче е на хемодиализа и се притеснява, че ако му стане лошо ще трябва да потърси медицицинска помощ. Той и семейството му ще отседнат в Позитано. Въпросът ми е знаете ли в Соренто дали има по-голяма болница, където ще могат да му помогнат newsm78, в смисъл да му направят диализа. Благодаря ви!

# 264
  • София
Има голяма болница, може би директно ако се свържете с тях.. Peace

# 265
  • София
Здравейте пътешественици! Имам въпрос с повишена трудност и ще се радвам, ако някой ми помогне Simple SmileМой приятел на който организирам екскурзия до Амалфийското крайбрежие тръгват живот и здраве другата седмица. Той обаче е на хемодиализа и се притеснява, че ако му стане лошо ще трябва да потърси медицицинска помощ. Той и семейството му ще отседнат в Позитано. Въпросът ми е знаете ли в Соренто дали има по-голяма болница, където ще могат да му помогнат newsm78, в смисъл да му направят диализа. Благодаря ви!

Няма проблем, това може да стане в  http://www.seironosemodialisi.it/contatti.html

# 266
Благодаря ви Илли и Bled, страхотни сте!  bouquet Искрено се надявам и се моля да не му се наложи да търси лекарски услуги. Много ми е скъп и искам това пътуване да остане незабравимо за него и да го зареди с много положителни емоции. Благодаря ви още веднъж!

# 267
Чао! Завърнахме се и ние от прекрасна Италия. Пулия ни хареса сякаш повече от Кампания, но това е винаги субективно решение...Италия е прекрасна /тук изключвам Неапол/.
Ето накратко какво успяхме да видим за почти 8 дни:
Ден 1: Пристигнахме в Бари с полета на Уиз в 10;45ч. Бяхме резервирали рент-а-кар от Авис директно от Бг, на летището я взехме безпроблемно и значително бързо /след нас стана опашка вече/. Офисът им е заедно с Бъджет и Маджоре, като гледах май и колите им са общи на паркинга. От летището -директно към Алберобелло. Прекрасно място и не още толкова комерсиализирано. Малки, бели и уютни улички, пълни с цветя и тези толкова романтични трули... От там си взехме и паста, в последствие се оказа, че беше и най-евтината. След него успяхме да видим и Локоротондо и Мартина Франка, на последното място на площадчето в стария град срещнахме и сънародници. Джелатото там беше едно от най-хубавите, които ядохме. Вечерта нощувка в Бари. Бяхме отседнали тук за 2 нощувки: https://www.booking.com/hotel/it/central-station-suite-apartment … 4908d7b4a2f9820f2
Апартаментът е хубав, с всички удобства, НО диванът беше адски неудобен. Локацията - идеална, на пешеходно разстояние от стария град на Бари и пристанището.

Ден 2: Сутринта разходка из Бари, след това Остуни, Монополи и за черешка - Полиняно а Маре. Това е моето място. Определено ще се върна пак.... Нощувка отново в Бари.

Ден 3: Напуснахме Пулия в посока Базиликата и прекрасна Матера. Отделихме й подобаващо внимание, единствено ме беше яд, че не я видяхме през нощта. Тези дни има фестивал и слагаха светлини явно по повода навсякъде. Надвечер отпътувахме към Салерно. НОщувка тук: https://www.booking.com/hotel/it/cuscino-e-cornetto.en-gb.html?a … c488723c9f353ce81
Чудесно и чисто , само доста далеч от центъра. Вечерта се прибирахме 3,7км пеша и изплезихме езици. За сметка на това ядохме може би в едно от най-уютните места, ресторантчето е в една забутана уличка и дори няма меню на английски. Целият персонал се изреди да ни превежда и показва какво точно представлява всяко ястие, направиха ни доста комплименти за тяхна сметка , накрая се радваха от сърце като ги поздравихме за прекрасната кухня. Vasilico: https://www.tripadvisor.it/Restaurant_Review-g187781-d10264847-R … ast_Campania.html

Ден 4: Амалфийско крайбрежие . Първо минахме през Равело- другата перла в короната на Италия, не го пропускайте за нищо на света. Амалфи видяхме само от колата за съжаление, трафикът беше непоносим, паркингът  претъпкан, завъртяхме 2 пъти и се налагаше просто да се изнесем нататък по пътя. В Позитано спряхме на паркинг в самия център, иначе е непосилно катерене наобратно. За 2 часа поразгледахме, топнахме крака в морето и продължихме към Соренто, нощуване в Пиано тук: https://www.booking.com/hotel/it/vacanze-sorrento-casa-rosa.en-g … c488723c9f353ce81
Препоръчвам /само, ако няма да ползвате разтегателните дивани обаче/. На 2 мин. от гарата и на още толкова от центъра пеша. 3 вечери хапвахме в https://www.tripadvisor.it/Restaurant_Review-g616172-d1816201-Re … les_Campania.html
Вкусно, приятно, евтино и отново далеч от комерсиалния Соренто. На 1мин. от апартамента, а сервитьорите вече ни познаваха след първата вечер.  Embarassed
..........................

# 268
Ден 5: Върнахме колата в Соренто и с влака към Помпей. На входа, докато чакахме за билети /които вече за по 13 Е/ , ни заваля дъжд. Изчакахме го 1 час с капучино в ръка в близкото заведение, след което изпече така жарко, че след 3 часа из Стария Помпей, решихме, че Везувий отпада тотално от програмата и ще го заменим с плаж. Обратно с влака до Соренто и плаж там. Плажовете са им далеч от нашите, но пък тази тюркоазена вода...  Heart Eyes Обратно нощувка и вечеря в Пиано.

Ден 6: Капри! Предния ден бяхме видели откъде се купуват билетите и от кой кей тръгва ферибота, та ни беше лесно, нямаше и опашки дори за билетите. Но този ферибот , след това и лодката около острова ми разказаха играта... ooooh! Капри е прекрасен разбира се, но морето беше бурно и Лазурната пещера беше затворена /нали трябва да се върнем пак/. Мъжете бяха крайно разочаровани и ги компенсирахме с непланиран плаж на острова, но времето ни беше предостатъчно. Качихме се с фуникуляра, разгледахме Капри, после с автобус до Анакапри и обратно до Марина гранде пак с автобус, който ни возеше като картофи.  В Анакапри беше адски спокойно , а и цените не бяха никак по-скъпи от Соренто, виж Капри беше друго и сякаш тази блъсканица отнема от чара на острова. Върнахме се с късния ферибот в 18;45ч. и вечеря отново в Пиано .

Ден 7 Неделя: Към Неапол. По прогноза го даваха да вали - не се размина. Още във влака ни заваля, спря, докато стигнем до апартамента и после отново. Дали, защото беше Неделя и всичко беше затворено /ама всичко наистина/, защото валеше или защото по принцип не обичаме тъмни и потискащи места, но Неапол ни загуби завинаги. Не видяхме почти нищо, бяхме само в музея и до Катедралата, до която ни беше апартамента, но атмосферата на самия град беше отблъскваща. Нещо не бяхме улучили и с апартамента, беше един потискащ кич, никаква светлина отникъде и нямахме вече търпение да се махаме от там.

Ден 8:  В крайна сметка не успяхме да инсталираме приложението за тахи 8888 , не искаше да ми изпраща смс за потвърждение нещо и уговорихме хазяина да ни закара за ранния полет на Уиз в 6ч. за 30евро. Предполагам таксито щеше да ни излезе около 25, което е почти същото.

Ще добавя снимки тези дни като ги попрегледам, но Италия е нашето място.  Heart Eyes Пулия повече от Кампания! Неапол - никога, ако не се налага!

# 269
Където и да отидеш в Италия в неделя след обяд,  освен,  ако не е силно туристическо място като Капри,  Алберобелло, Венеция,  Позитано и т.н.,  всичко е затворено,  ама буквално всичко. Имайте го винаги в предвид.  А неделя следобед в съчетание с дъжд...  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт