Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия – 2

• 114 065
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
Според мен няма нужда да се местите, останете в Неапол и от там всеки ден може да пътувате
транспортът е добър, няма нужда от кола  Peace

# 391
  • София
Аз пък бих препоръчала да спите в Соренто и от там да пътувате - Помпей и Везувий с влак, Амалфи и Позитано с автобус. А и самото градче е в пъти по приятно от Неапол. Кола категорично не препоръчвам. Особено пътя по амалфийското крайбрежие не е за несвикнали да шофират там. За паркирането да не говорим.

# 392
Здравейте, погледнах първа страница, но няма инфомация за забележителности и хотели, затова ви моля за помощ. На 18 май съм рожденичка и ми попаднаха изгодни билети до Неапол, 50€ на човек в двете посоки с Уиз. Въпросът е, че няма никакво време за организация. А и никой познат не е ходил точно в тази част на прекрасната и любима за мен Италия. Първо да попитам има ли за разглеждане в района, добре ли е организиран транспорта и за 4 нощувки и 3 и половина дни струва ли си, ще можем ли да поразгледаме?
В коя част на града е добр да се нощува, да е удобно за транспорт и за пешеходни разходки?
В Рим спахме в един апартамент до Термини и беше много добра локацията. Ако някой има препоръка за апартамент или малък хотел, ще съм благодарна. Не съм претенциозна да е чисто, тихо и със самостоятелна баня.
Също ако някой си е парвил програма какво да се види ще ми е много полезно, добър ресторант изобщо всяка информация.
Дали има такива Сити турове с открит автобус?

Уиз еър къде кацат и как да се придвижим до центъра, ако там е хотелът ни?
Наистина ли е толкова опасно и мръсно?

Кое да избера Милано или Неапол?

Другата ни опция е Брюксел и там не сме били...

# 393
Страхотен избор, взимай билетите  Peace

Неапол не е лъжица за всяка уста, на мен лично ми харесва
много от посещаващите региона предпочитат да отседнат в Соренто, ще трябва да попрочетеш темата, за да се ориентираш

Не е по-опасно от който и да е град в Европа, ще се пазите само от джебчии, които както казах са във всеки град

Транспорт има до където си поискаш, Амалфийското крайбрежие заедно с островите - Капри, Исхия мисля, че са  от най-посещаваните места в Италия, така че това е отговорът на въпроса има ли какво да се види

# 394
  • срещу двата комина :)))
Здравейте, погледнах първа страница, но няма инфомация за забележителности и хотели, затова ви моля за помощ. На 18 май съм рожденичка и ми попаднаха изгодни билети до Неапол, 50€ на човек в двете посоки с Уиз. Въпросът е, че няма никакво време за организация. А и никой познат не е ходил точно в тази част на прекрасната и любима за мен Италия. Първо да попитам има ли за разглеждане в района, добре ли е организиран транспорта и за 4 нощувки и 3 и половина дни струва ли си, ще можем ли да поразгледаме?
В коя част на града е добр да се нощува, да е удобно за транспорт и за пешеходни разходки?
В Рим спахме в един апартамент до Термини и беше много добра локацията. Ако някой има препоръка за апартамент или малък хотел, ще съм благодарна. Не съм претенциозна да е чисто, тихо и със самостоятелна баня.
Също ако някой си е парвил програма какво да се види ще ми е много полезно, добър ресторант изобщо всяка информация.
Дали има такива Сити турове с открит автобус?

Уиз еър къде кацат и как да се придвижим до центъра, ако там е хотелът ни?
Наистина ли е толкова опасно и мръсно?

Кое да избера Милано или Неапол?

Другата ни опция е Брюксел и там не сме били...

може да прочетеш моите пътеписи  Peace - https://muryblog.wordpress.com/category/%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE … 0%BB%D0%B8%D1%8F/ . Апартамента, в който бяхме е в Испанския квартал, за мен беше перфектна локация  Peace

# 395
да се двуомиш между амалфийското крайбрежие и белгийската действителност ..... Rolling Eyes, обикновенно белгийците недоумяват като видят италиански туристи у тях,какво търсят на това скучно и безинтерсно място се питат (дори на летището бяха изумени че се връщахме от уикенд в брюксел няколко белгийки,чудеха се как да избягат от вечната скука там)

неапол е пълен с култура,казерта е дори по-впечетляващо от версай ,сега е в отличен вид,за гледките от соренто до амалфи -без бързане човек може да се влюби във всеки ъгъл и като се върне в неговата си действотелност го обзема носталгия -толкова светлина,аромати и цветове рядко се срещат накуп,особено ако човек живее в някой сив и презастроен голям град.

# 396
Здравей, за хотел се ориентирай в центъра, по възможност по главните улици и в близост до метро станция (не, че е опасно по уличките, но е трудно придвижването с куфари по паветата), това, ако сте с куфари. Не е за препоръчване района около Гарибалди, това е района на китайци, араби и африканци. Не, че е много опасно, просто е неприятно и не се усеща да си в Неапол. Аз лично често минавам оттам сама и не се чувствам застрашена от нещо, но почти забравям, че се намирам в Неапол.
City bus има, тръгват от Маскио Анджоино - замъка, близо до двореца и операта. Ти си за малко време и няма да имаш възможност да видиш всичко, или Наполи / Казерта / мах. Капри, или Костиера Соррентина и Амалфитана.

# 397
Благоадря ви, момичета, апартамента , в който са били Мис Търнър идеално ме устройва. И доколкото разбрах е добра локацията. Това с пътуването с влакове и не точния им транспорт, малко ме тревожи.
Имат ли открити сити бусове? За самия град?

Мис, кой транспорт от летище стига най- близо до апартамента? Шумно ли ви беше?

# 398

City bus има, тръгват от Маскио Анджоино - замъка, близо до двореца и операта.

# 399
  • София (Възраждане)
Здравейте, вчера се върнахме от Бари. Прекарахме си чудесно, макар и само 3 дни.  Успяхме да видим Лече, Матера и Алберобело. Лече посетихме в неделя с трениталия. До Матера и Алберобело ходихме на следващия ден. Както сигурно сте чели, няма удобен транспорт и връзка между двата града. Организира ни го една българка, която живее там - тя ни беше екскурзоводката, осигури ни минибус, който да ни вземе от хотела и да ни върне, разказа ни всичко за местата, който посетихме, заведе ни да опитаме местната кухня. Ако не беше тя, нямаше вариант да видим двата града в един ден , освен разбира се с кола под наем. Ако някой има нужда от такава организация пишете ми на лични да ви дам координати за връзка

Моля за инфо относн комбинираното пътуване до Алберобело и Матера. Благодаря!

# 400
Ще докладвам по-късно. Сега да ви се оплача. Нечовешко чакане без яснота по въпроса - ще ли дойде самолет или не.
http://www.bgonair.bg/world/2017-05-02/stotitsi-balgari-sa-bloki … tishteto-v-neapol

# 401
Не е като да не се случва.късмет.

# 402
  • Sofia
записвам се да ви чета

# 403
  • София
Записвам се да чета. Днес инцидентно купих билети за Бари през м. Юли и сега ще имам нужда от съдействие при търсенето на хотел. Идеята е да имаме възможност да плажуваме Simple Smile

Благодаря предварително.

# 404
Здравейте, момичета!
Благодаря за прекрасните впечатления и съвети, които споделяте - цял ден ви чета Simple Smile
Планирам пътуване до Неапол и амалфийското крайбрежие - ще пътуваме само двамата с приятеля ми Simple Smile Вече имам купени билети до Неапол - 4-8 юли, резервирана нощувка в Салерно - 4 юли, нощувка в Амалфи - 5 юли и от там сме в чуденка какво точно да направим... дали да нощуваме една вечер в Соренто или направо две нощувки да бъдат в Неапол. Какво бихте препоръчали?
Идеята ни е от летището да се предвижим до Салерно (вероятно първо до Неапол и от там с влак), на следващия ден с корабче до Амалфи - като през деня се разходим до Равело, обиколим Амалфи, ако имаме време - Позитано... Нощувка в Амалфи и на следващия ден да продължим до Соренто. От Соренто към Помпей (това горе-долу е единственото задължително нещо в програмата ни Simple Smile) Не знам обаче дали след Помпей да се връщаме за нощувка в Соренто или да продължим към Неапол - там две нощувки, разходки и на 8-ми обратно към България.
След като изчетох постовете тук, се отказахме от наемането на кола, по-скоро реших да купим Артекарт Кампаня и с нея да обикаляме с влакове и автобуси. Притеснявам се само дали ще успеем да се ориентираме за спирки, автобуси... гледам из гугъл мап малки градчета, малки улички (особено Амалфи - за хотела, който резервирахме, в букинг пише, че автобусите спират на 20 метра от него, но из тези тесни улички не мога да си представя къде точно ще спре автобус... )
Ще съм благодарна за всякакви допълнителни напътствия и съвети, които може да дадете... Лесно ли човек може да се ориентира за къде, от къде, как с транспорта в този район на Италия? Какви препоръки бихте ми дали? Това ми е голяма мъка, защото досега все съм била в големи градове и там е ясно как се стига до хотела, как до летището. За пръв път планираме подобна по-общирна обиколка, но пък си мисля, че си заслужава Simple Smile
Желая Ви спокойна и приятна вечер, с пожелание за повече приятни пътешествия Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт