Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия – 2

• 114 076
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Здравейте! По-нагоре Bradley Cooper е дал/а линк към автобуса от летището. Имам въпрос - въпросният автобус има ли номер или на него си пише Piazza Garibaldi? Същият автобус минава ли и през спирката на Circumvesuviana? Този район "по-опасен" ли е? Благодаря ви предварително! Hug

# 466
Здравейте! По-нагоре Bradley Cooper е дал/а линк към автобуса от летището. Имам въпрос - въпросният автобус има ли номер или на него си пише Piazza Garibaldi? Същият автобус минава ли и през спирката на Circumvesuviana? Този район "по-опасен" ли е? Благодаря ви предварително! Hug
На автобуса пише Alibus, като излезете от летището тръгвате вдясно и след около 300 м. ще видите спирката.
Първата спирка на Circumvesuviana е централната гара, който район не е за препоръчване.
Ако резервирате, гледайте да е във Вомеро - въпреки, че е относително далече, има отличен достъп с метро.

# 467
  • София
Полетът ни е късен - в 10 часа пристигаме. Искам бързо да се придвижим от летището и да се настаним. Сутринта рано тръгваме за Соренто. Ако е доста стресиращ района, дори и затова кратко време бих променила да нощуваме другаде.

# 468
Полетът ни е късен - в 10 часа пристигаме. Искам бързо да се придвижим от летището и да се настаним. Сутринта рано тръгваме за Соренто. Ако е доста стресиращ района, дори и затова кратко време бих променила да нощуваме другаде.
При това положение няма смисъл да променяте.

# 469
 първата спирка на Circumvesuviana е Порта Нолана, следващата е Napoli Garibaldi, която е вързана с централна гара. И двете са близо до спирката на Алибус.
За мене не е стресиращ районът на гарата. Може за сами жени да е притеснително, де.  Според мен с този късен полет, може да не хванетете последното метро за Вомеро, като се има предвид, че ще имате паспортна проверка, после чакане на автобус....

# 470
Алибус ходи и до пристанището. Може да се потърси настаняване там. Така сутринта ще сте направо на място за кораба. Ние нощувахме на пиаца Бовио. Препоръчвам локацията. На площада има приятна пицария с вкусна кухня и ниски цени. Оживено е до късно вечер. Ние извървяхме разстоянието до гарата пеша, но през деня. Там има толкова много хора, непрекъсната лудница. Не ми се стори опасно.

# 471
  • Хасково
Ако някой търси хотел в Соренто, мога да препоръчам този https://www.booking.com/hotel/it/hotelnicesorrento.html. Ние си запазвахме почивката, 20 дни преди тръгване и имаше останали много малко места за настаняване. Доста ме притесняваше какво ще рече една звезда, но всеки ден чистеха, леглата бяха удобни, закуската беше добра(ако обичате сладки неща -кроасани, кекс, пастички,като мен за закуска) и персонала беше много любезен. Хотела е на две минути от гарата и на 5 от центъра, което е и най-голямото му предимство, тъй като се прибирахме скапани от обикаляне. А за тези, който не държат да посещават Неапол - от летището на всеки половин/еден час тръгва директен автобус, с който за около час и половина стигаш в Соренто. Цената на билета е 10 евро, директно от шофьора. А сайт сийнг автобусите от Соренто за Амалфи и обратно също са по 10 евро и са страхотно изживяване в сравнение с претъпкания Алибус. Ако обичате екстремни преживявания може да опитате, но на мен ми дойде в повече - 2 часа по завой в  автобус натъпкан повече от 280. Две жени повръщаха, а шофьора дори не спря..  За заведение за хранене в Соренто мога да препоръчам Red Lion. В Амалфи има страхотни фунийки като едно време, които може да са пълни със скариди, калмари или риба, по продължението на уличката, където е катедралата, а в Позитано обядвахме в кафе Позитано, където е малко по-скъпичко, но гледката беше невероятна. Като цяло 5 дни в този великолепен край изобщо не са достатъчни и с удоволствие ще се върнем там в най-скоро време.

Последна редакция: вт, 05 дек 2017, 22:27 от Ivayla_

# 472
  • София
Много, много благодаря на всички, които ми помогнаха. Има време до пътуването ни, така че пак ще се включвам Hug

# 473
  • София
Здравейте! И аз с питане за придвижване от летището на Неапол до Пиаца Плебишито (там ни е хотела, избрах го че е централно място и тн).
Каква е цената на билета на Алибус - 2 възрастни и дете на 7 г ще сме. Какви са цените на нормалните таксита до центъра.
Колко време отнема предвижването от летището до центъра- към 15 ч следобед кацаме. Много благодаря за насоките! Вълнувам се за това пътуване- не съм ходила до сега в Неапол. Нямам поглед какви са цените- на пица, на бира, на сок, вода- дано някой ме ориентира. Сами го организираме и общо взето по един блог се ориентирах какво що Simple Smile

# 474
Около 40 минути пътува Алибус, цената е 5 евро на човек, (преди 2 години беше по-евтин билета ако се купи от будка, но сега са написали, че е една цената) предполагам, че за детето няма да има отстъпка
билетът важи 90 минути и може да се прекачите на друг автобус от пристанището до Пиаца Плебишито, може и пеша да вървите около  15 минути е

В по-известните пицарии Маргаритата е 5-6 евро, напитките са около 2 евро, еспресо без да сядате е 90 цента на повечето места, като местните обикновено оставят рестото като бакшиш, ако седнете е 2 евро
по 1-1,5 евро има много вкусни неща за хапване на крак

# 475
Да допълня за цената на такситата. По принцип до центъра е твърда цена от 25 евро. Ние хванахме такси от стоянката пред терминала, но като попитах колко ще е до хотела и шофьорът ни каза 28 евро. После като стигнахме аз по нашенски питах пак колко и ни каза 32 евро. Явно като ни видя,  че сме неориентирани чужеенци и ни изцоца малко...няма много разлика от нашенския манталитет. То и шофьорът си беше жив манго де...На връщане ни поръчъха такси от хотела и не е имало проблем. 25 евро си беше. Та отчитам като грешка, че много питах първия път. трябваше директно да кажа 25 евро, нали и като стигнем да му дам толкова.

# 476
Здравейте!

Интересува ме до каква възраст/ръст/тегло е задължително ползването на столче за детето в автомобил в Италия? Благодаря предварително на отзовалите се!

Да отговоря сама и да питам друго нещо. Казаха ми, че при ръст от 125 см нагоре не е нужно столче за детето в колата.

Какво ще ми препоръчате? Задължително ли е да резервирам кола под наем предварително по интернет или мога да си взема на място? За февруари става дума. Благодаря!

Последна редакция: ср, 03 яну 2018, 12:29 от :::

# 477
Здравейте! Дали може да ме ориентирате какви марки магазини за козметика и дрехи/аксесоари има на летището в Бари? Търсих в нета, пише, че имало двайсетина магазина, но не и марки. Дали случайно има магазин, в който продават продукти на VS? Благодаря предварително Simple Smile

# 478
  • София
http://www.aeroportidipuglia.it/shop-fly ето марки. Принципно летището не е много голямо и има 4-5 магазина след паспортeн контрол. Бельо съм почти сигурна, че няма. (ако VS e Victoria's secret, де )

# 479
Много благодаря! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт