Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия – 2

• 114 008
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
Макдоналдс работи и в неделя  Grinning

# 271
  • София
Ресторантите по крайбрежната алея също Whistling Crazy

# 272
За интересуващите се - от 7 октомври отваря египетската колекция на музея в Наполи,  след 6 години.  Тя е най-старата в Европа,  събирана още от времето на Наполеон.  Преди доста години я разгледах,  по спомени е изключително интересна.

# 273
Ресторантите по крайбрежната алея също Whistling Crazy

Ресторантче намерихме за обяд, вярно е! Но и това не спасява цялостното ни впечатление.

# 274
  • София
За какво впечатление може да се говори за нещо, което дори не си видял като цяло... Странно ми е така, все едно да кажа че имам впечатления от място, което съм минала мимоходом.  Simple Smile Аз така видях Соренто- първият път за няколко часа, после за седмица. Коренно различно впечатление при двете ходения до градчето.
За неработенето в неделя съвсем стандартно, винаги ме хваща яд като стане така Mr. Green А голяма част от ресторантите си работят в неделя, на крайбрежието всичките Simple Smile Много приятно - гледка към морето и вулкана, храната разнообразна. Малко шумно е, защото в неделя много семейства явно излизат да осе хранят навън и е глъчка, но и това си има чар.

# 275
Ние също бяхме цяла седмица в Соренто... нямам спомен нещо да беше затворено когато и да било.. всичко работеше до късни доби.. бяхме месец май хем преди активен сезон

# 276
Sorrento е от онези,  силно туристически дестинации,  които особено в силния сезон няма как да затворят. Наполи още не е достигнал това ниво на съвест и самоуважение,  за съжаление. А,  и става въпрос за Неделя следобед, не за късните доби,  когато Всичко живо е навън,  независимо от сезона или деня. Снощи се прибирах след 22,30 и да не ви обяснявам задръстванията от тепърва излизащи,  а съм със скутер... Четвъртък вечер...

# 277
  • Varna
Първо да благодаря на всички вас които помагате със споделено, изживяно и съвети Hug bouquet
От два дена сме в Соренто.
Неапол ни посреща със лек дъждец и докато таксито ни вози към Соренто дъждът се усили. Викам си
Делто, ще ви върви по вода.
Намираме си местенцето в които ще живеем 12 дена. Бях си го харесала в Букинга. Излезе
бомба и половина. Много сме доволни. Нещо като студио. На центъра е - улица Корсо Италия.
Около нас магазини всякакви, кафетерии и най-важното, онези колоритни малки улички са точно зад
нашата улица, плюс таверни и ресторантчета.
Но понеже първият ден дъждовен се наложи да постоим за малко в студиото. Моят убавец
купи вино, наля си за да каже Добре дошли и отсече...Жена, оставам в студиото
и няма да изляза 12 дена. А той любител на бирата Crazy
Днеска бяхме на Капри.  Няма какво да разправям, вие си знаете, били сте вече там и сте ми давали акъл Hug

Докато не съм забравила...забравих да ви питам. На летището в Неапол има ли къде да си оставим
багажа до полета. Полета ни е към 19 часа, та да видим дали ще се престрашим
да поскитаме в Неапол. Смятам да идем само до историческият музей.
Благодаря предварително за отговора Hug bouquet

# 278

Докато не съм забравила...забравих да ви питам. На летището в Неапол има ли къде да си оставим
багажа до полета. Полета ни е към 19 часа, та да видим дали ще се престрашим
да поскитаме в Неапол. Смятам да идем само до историческият музей.
Благодаря предварително за отговора Hug bouquet

Първо да ти пожелая хубаво време в оставащите дни и една незабравима почивка.
Не знам за място за багаж, но да знаеш- не е толкова страшно в Неапол. Има много повече какво да се види освен музея, има доста туристи, хубави места за хапване.....Просто бъди предпазлива с личните вещи и вярвам, че ще си направите чудесна разходка.

# 279
  • Varna
gerka,
Благодаря ти душко за хубавите пожелания и напътствия за Неапол. Hug bouquet

То ако няма място къде да оставим багажерията, ще има да клечииим
до 19 часЪ както кокошките клечат на тачките, ама в едновремешните
кокошкарници де Laughing

# 280
Със сигурност има, просто на мен не ми се наложи и не съм се интересувала.  Hug

# 281
На гарата в Неапол можете да оставите багаж
http://www.napolicentrale.it/en/service/detail/left-luggage
За първите 5 часа струва 6 евро, за всеки следващ час по 90 цента  Peace

# 282
  • Varna
Благодаря, Bradley Cooper bouquet
Обаче на нас таксито ни е от Соренто до летището на Неапол. Няма смисъл да си мяткаме багажа от летище
до гара за да разгледам нещо от Неапол
Ще видим как да оползатворим времето. Още веднаж  благодаря bouquet

# 283
  • срещу двата комина :)))
има къде да се остави багажа на летището , ето информацията - http://www.aeroportodinapoli.it/en/luggage-storage

# 284

Общи условия

Активация на акаунт