Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия – 2

• 113 749
  • 746
  •   3
Отговори
# 585
Всеки си има вкус, аз пък след като посетих и двете бих пропуснала Амалфи за сметка на Позитано. А в Равело, ако можех щях да прекарам поне ден Heart
Вярно е, аз пък изобщо не бих се юрнала да катеря Везувий, но не бих пропуснала Соренто, и още по-малко Неапол. Но всеки с вкусовете си....

# 586
Всеки си има вкус, аз пък след като посетих и двете бих пропуснала Амалфи за сметка на Позитано. А в Равело, ако можех щях да прекарам поне ден Heart
Вярно е, аз пък изобщо не бих се юрнала да катеря Везувий, но не бих пропуснала Соренто, и още по-малко Неапол. Но всеки с вкусовете си....
Мда, всеки с вкуса си - Везувий ще го катерим, защото съм мъж и аз правя програмата (преди жена ми да я ревизира:)) - друго си е да кажеш, че си бил на кратера на единственият действащ вулкан в континентална Европа. Благодаря за мненията за 3-те градчета (Соренто е друга бира, за него имам поне половин ден, отделно прекачванията всеки ден) - значи го решавам, че първо ще се кача на Равело, а оттам ще го мисля в зависимост от времето и настроението ни. Виж за Неапол няма как някой да ме убеди, но все пак ще звънна и на сестра ми за мнение - тя ходи през месец по работа там, така че би следвало да има сравнително меродавно мнение по въпроса.
Още веднъж - благодаря, имам 2 месеца дотогава де, така че ще следя темата с интерес.

П.С. Уиз спират директните полети до Неапол от края на октомври - да си знаете

# 587
Това за полетите и аз го разбрах днес и много ме разочарова.
А за Неапол моето мнение е пристрастно, все пак тук си живея, но няма някой до сега, който ми е дошъл на гости, да си е тръгнал разочарован, точно напротив.

Последна редакция: пт, 13 юли 2018, 14:55 от dessita

# 588
Неапол  много ми харесва и на мене, но въпрос на вкус

Катеренето на Везувий нищо не е като катерене, виж до кратера на Етна да се качите от лифта, ще ви призная Smile

# 589
За постоянно ли спират полетите и защо?
Благодаря за идеите за настаняване, но през Рим няма как. Ще търся нещо с 24ч рецепция, но като цъкна тази опция в букинга излизат оферти с настаняване до 15-17-20ч, демек пак не късен check in. Не знам защо не ги филтрира както трябва, и засега ми е мъгла как ще намеря...

# 590
Това за полетите и аз го разбрах днес и много ме разочарова.
А за Неапол моето мнение е пристрастно, все пак тук си живея, но няма някой до сега, който ми е дошъл на гости, да си е тръгнал разочарован, точно напротив.

Здравей,Dessita.Твоите коментари са единствените,които ме обнадеждават. След 4 дни аз и приятелка летим за Неапол.Италия ми е детска мечта.Цяла година си мечтаех за някаква дестинация в южните области.Така се стекоха обстоятелствата,че се оказа изгодна офертата за Неапол.Имаме резервация в хотел.Тя е изготвила програмата,ще посетим забележителностите в Неапол, Помпей,Сорренто и Капри......Само до преди седмица не можех да спя от вълнение,че ще стъпя на италианска земя.Толкова съм влюбена в тази страна.......
Сега ме обхвана една паника........страшно много искам да стъпя в Неапол,но все повече започнах да се страхувам..........какво може да ни се случи.Прочетох и за обирджиите,и за опасните скутери,и за опасните типове.....и за престъпленията(не че те не са навсякъде...)
Вместо да съм с ентусиазма ,че ще бъда в мечтаната страна,аз съм изпаднала в някакъв ужас....
Благодаря,Dessita....подейства ми леко успокояващо като те четох и в темата Napoli.Heartpulse
Но не знам дали ще успея да преодолея страха си-осъзнавам,че няма да сме единствените туристи,но........изведнъж паниката ме заля и не мога да се успокоя дали всичко в този град ще е наред....
Ще бъдем само двете.

Последна редакция: пт, 13 юли 2018, 18:56 от Berussa

# 591
Аз бях там ноември и нищо страшно не видях. Бях само в Неапол и обикаляхме по 10км на ден пеша. Вечер също обикаляхме из ресторанти. Замръкнахме и в  историческата част с едни хипер тесни улици около коледната улица...ами нищо не ни се случи, не че не се притесних малко Simple Smile мен честно много ми хареса неапол. Има си някакъв собствен чар и повече се доближава до БГ.

# 592
Аз бях там ноември и нищо страшно не видях. Бях само в Неапол и обикаляхме по 10км на ден пеша. Вечер също обикаляхме из ресторанти. Замръкнахме и в  историческата част с едни хипер тесни улици около коледната улица...ами нищо не ни се случи, не че не се притесних малко Simple Smile мен честно много ми хареса неапол. Има си някакъв собствен чар и повече се доближава до БГ.
Flowers HibiscusБлагодаря ти!

# 593
Прочетох и за обирджиите,и за опасните скутери,и за опасните типове.....и за престъпленията(не че те не са навсякъде...)

Това са пълни глупости! Неапол не изисква повече внимание отколкото който и да е друг европейски град

# 594
  • София (Възраждане)
Стига де, и Неапол ли като Катания кълца Уизз!! Дайте да разберем дали ще е за вечни времена или само за зимата:rage:???

# 595
Неапол си изисква една идея повече внимание!
Непрекъснато местните ни предупреждаваха, да си държим раниците отпред, на мъжа ми му направиха тапа в рейса, един отпред го спира да не мърда, другият отзад го джоби. Той триста пъти съжали, че не ги е оставил да му вземат 5-те лева от джоба, да се чудят после, как да ги делят😂😂 Моята раница беше отворена,  но най-отгоре бяха мръсни хотелски чехли😂 Но март бяхме с якета, нещата ни бяха във вътрешни джобове, зад ципове, моята раница има цип откъм гърба, въобще си бяхме нащрек.

Забравих да кажа, че Неапол ми хареса повече от всичко, има страхотен чар този град.

# 596
Неапол си изисква една идея повече внимание!
Непрекъснато местните ни предупреждаваха, да си държим раниците отпред, на мъжа ми му направиха тапа в рейса, един отпред го спира да не мърда, другият отзад го джоби. Той триста пъти съжали, че не ги е оставил да му вземат 5-те лева от джоба, да се чудят после, как да ги делят😂😂 Моята раница беше отворена,  но най-отгоре бяха мръсни хотелски чехли😂 Но март бяхме с якета, нещата ни бяха във вътрешни джобове, зад ципове, моята раница има цип откъм гърба, въобще си бяхме нащрек.

Забравих да кажа, че Неапол ми хареса повече от всичко, има страхотен чар този град.

Animal See No Evil

# 597
Стига де, и Неапол ли като Катания кълца Уизз!! Дайте да разберем дали ще е за вечни времена или само за зимата:rage:???

Има статия, май в  money.bg беше, че ще ги върнат като сезонни
но дали е вярно не знам
аз лично се надявам поне да сменят с някоя друга италианска дестинация, например Сардиния.

# 598
И все пак е очарователен и неповторим! Явно има за какво да е толкова обичан от много туристи! Napoli.....
https://www.youtube.com/watch?v=ljudH28fomA

# 599
  • София (Възраждане)
...поне да сменят с някоя друга италианска дестинация, например Сардиния.

Да!

Общи условия

Активация на акаунт