MasterChef България - сезон II (23.05. - 29.05.2016г.)

• 35 249
  • 373
  •   1
Отговори
# 165
Не искам да звуча като любител на конспирациите или да накърнявам ореола на Севда, но как така досега тя нито веднъж не се беше издънила на овкусяване, обявиха я едва ли не за световен феномен, че без да опитва, винаги повтаря чудесно вкуса на всички ястие, и точно днес, когато не готвеше за себе си, всичките хапки  ястия бяха безвкусни. как пък едно не улучиха за лек?
Същото си мислех и аз, докато гледах. Севда, която е прословута с това, че докарва вкуса 1 към 1, без да опитва. Ама и Калоян е един наивитет...  Laughing Прави се на голямата работа, велик разбирач, а е въздух под налягане.

# 166
  • Испания

Да, аз също при коментарите на журито се замислих, че може и да го е саботирала  newsm78

Значи, нищо не си разбрала, но няма значение...

Не твърдя и никога не съм твърдяла нещо подобно. Ето затова обикновено не отговарям на постове, които са отправени към мен.

Както и да е.

# 167
Самото жури каза много ясно, че могат и да подозират помощниците си в саботаж. Ако са со доверли сляп - грешката е тяхна.
Не знам дали някой е саботирал друг умишлено или от незнание. Ако го е направил, остава си да тежи на неговата съвест. Специално в случая на Севда, аз бих казала, че по-скоро оплескаха вкуса, защото толкова си могат, което за мен си е доказателство, че световния феномен е малко попрехвален феномен. Докато Георги и Йоана объркаха ганаша от глупост.

# 168
Не мисля че Севда е саботирала Калоян, но нещо стана, тотално оплескаха всичко.
Интересно обаче е защо накрая само Евгени от тримата реши че е за елиминация и излезе напред.

# 169
Не мисля че Севда е саботирала Калоян, но нещо стана, тотално оплескаха всичко.
Интересно обаче е защо накрая само Евгени от тримата реши че е за елиминация и излезе напред.

Защото Евгени има много трезва преценка за възможностите си. За разлика от Калоян, например, който е един надут пуяк.

# 170
  • Испания
Евгени просто действа стратегически. След всички критики към Калоян, естествено, той щеше да отиде на елиминации. Аз го написах, преди журито да е опитало другите две ястия.  Wink

# 171
  • София
Не вярвам Севда да е саботирала Калоян. И тя, и Йоана, и Елизабет много всеотдайно помагаха на мъжете. Калоян сам го каза.
Калоян е властен и безцеремонен и според мен нещата са ставали по неговия начин - Севда е правила точно това, което той й е казвал, като се е стараела да го направи възможно най-добре. Тя самата избра да помага на него, за да докаже, че могат да работят заедно. А накрая каза, че с него може да се работи, стига да правиш това, което иска той (цитирам по памет). Още повече че рискът в стрес теста си беше изцяло за него - не се съмнявам, че не е оставил на Севда особена свобода за действие. Не и той. Simple Smile

Ако изобщо мога да заподозра някого в саботаж - то това е Йоана. Георги разчиташе на нея, защото не се смята добър в десертите, и тя го издъни точно там. Но пък тя не му се върза за сока от бъз и капна две капки "за да се успокои Георги" - и неговата супа беше единствената, която не беше сладка. Така че и при нея нямаше откровен саботаж.

За мастър класа - браво и на двете. Справиха се много по-добре, отколкото очакваха и те самите, и зрителите.

# 172
Никого не е саботирала Севда. Peace

# 173
Никого не е саботирала Севда. Peace

Може би не, но след вчерашното представяне с Калоян въобще не вярвам колко перфектно овкусени са били другите ястия които готви. Или е саботирала, или никога не е била толкова добра, за каквато шефовете се опитват да ни я пробутат.

# 174
  • Велико Търново
Аз се чудя какво толкова коментирате Севда, като Калоян беше на стрес тест - ми на него му се пържи яйце на з.....а, той можеше да опита ястията, да усети вкуса преди да ги поднесе - 100 пъти шефовете повтарят да се опитва докато се готви, ама кой да слуша....Самонадеяността може да ти изиграе лоша шега понякога..Аз, готвеното на Севда не съм опитвала - ако някой от вас е, да сподели, така че освен да се доверя на шеф готвачите, друго не ми остава - някак, тяхната преценка, след вкусване, ми се струва по-реална, от моята - след гледане Wink

Не успях да догледам докрая - кой отива на елиминации днес?

# 175

Не успях да догледам докрая - кой отива на елиминации днес?

Калоян

# 176
  • Велико Търново
Благодаря bouquet

# 177
  • Испания
Случайно пуснах ТВ7. Там са шеф Петров и шеф Михалчев.

# 178
Според мен Йоана, съвсем явно си саботира Георги  /с елементарна грешка/ и по този начин тотално прецака едното ястие /съвсем съзнателно/, а след това се правеше на "света вода ненапита"  Sick.

# 179
За мен най голямата мистерия от снощи е повтарянето на ястието на Шеф Михалчев. Пълна мистерия. Не случайно според мен здраво претупаха и нищо не видяхме от готвенето им. Непознати продукти, непознати техники и накрая 1:1 с оригинала. Севда дето рева като бебе за рака, сега дрА рибата дърт касапин.

Общи условия

Активация на акаунт