MasterChef България - сезон II (23.05. - 29.05.2016г.)

• 35 233
  • 373
  •   1
Отговори
# 210
А може ли някой да ми обясни каква точно би била идеята за предварително избран победител. Според вас той си е платил победата? На кого по-точно - платил е на журито, а пък те са подкупили сценаристите? Или е платил направо на продуцентите или телевизията?

# 211
Мен пък много ме дразни това, че си крадат идеите един от друг. Дори вече не се и крият, ами го правят съвсем явно и нагло.
Може би, защото миналата година участниците ни зашеметиха със знания, опит и умения, а този сезон не виждаме такава класа..... И аз очаквах, че ще се възхищавам на повече готвачи и продължавам да си мисля, че грозната конспирация срещу Любо, Лъчо и Весела провали сезона....

# 212
  • Велико Търново
Мда...миналата година тука повечето "залози" бяха за Елена, че и статийки бяха наизвадени, че е ясен победителят, че и изводи от кадри на финала имаше...пък накрая какво - взе, че Симеон спечели Laughing
Изобщо, всякаква категоричност е неуместна, според мен.

# 213
  • Майничка
Чак в предварително избран победител не вярвам, но изобщо не изключвам опцията умишлено да създават интрига и да насочат вниманието на зрителя към състезател, който отпада преди самия финал. В крайна сметка, предполагам, че снимат няколко епизода и после монтират. Както със Стефан, Аврам и Елена, а преди тях Боян и Мариела в предния сезон. Дори Диляна се коментираше като потенциално лансирано селско дете обичливо, на фона на виделите свят и кухня "чужденци".

Сега се сещам, че единствените, които някак априори бяха изключвани от съмнението за нагласена победа, бяха Каролина и Ву. Което пак си е съмнение в дискриминация - толкова нагласена работа, че няма как някой, различен от български гений, да спечели. Mr. Green

# 214
Точно, а Каролина имаше много и нетрадиционни за нашите г.ш. знания....

# 215
Харесвах я Каролина, беше и много позитивна.

# 216
И Ву беше позитивен, спокоен, нелепо отпадна, заради някакво сгъстяване.... Спомням си, че ми прозвуча нагласено и тогава.... Може и изобщо нищо да не знаем, може би има предварително подписани договори, със строги клаузи, и като в сериалите, да не се научава нищо от кухнята, дори след време.... Няма да разберем, иначе ще излезе, че едва ли не ни казват: "Да, подобни предавания са си откровена манипулация..."

# 217
  • Испания
може би има предварително подписани договори, със строги клаузи, и като в сериалите, да не се научава нищо от кухнята, дори след време...

Не може би, а е така.  Wink Ако не изпълнят клаузите, има финансови санкции.

# 218
Вчерашния епизод ми хареса много! Йоана не е съботирала никого, просто явно не знае как се правят трюфели, с което малко ми падна в очите. Даже за мен е трудно шоколада да се пресече. Явно са оставили сметаната да кипне, а на всички трябва да и ме ясно, че трябва за малко да поври и да се залее шоколада иначе става течен и няма как да станат трюфели. Сокът от бъз е за супата, тъй като Йоана като беше на смяна Георги и каза да пусне 1-2 капки от тоя сок в супата и тя не беше сигурна и го пита дали е сигурен. Като изключим трюфелите на Гошо беше най-добро, като количество и овкусяване. Мисля, че Йоана направи бисквитките, а Георги тия хапки и им се получи. Но съм разочарован с това, че не знаят как се правят трюфели...

# 219
  • София
Аз съм на мнение, че сладкарството си е съвсем отделна част в кулинарията и не на всеки се отдава.

# 220
може би има предварително подписани договори, със строги клаузи, и като в сериалите, да не се научава нищо от кухнята, дори след време...

Не може би, а е така.  Wink Ако не изпълнят клаузите, има финансови санкции.
Grinning newsm10

# 221
Влязоха във фаза, в която и за най-малкото нещо могат да отпадат.

За сладкарството съм съгласна, но все пак базови умения трябва да имат, не говорим за шедьоври на сладкарското изкуство.
Гледам едно френско шоу за сладкари- професионалисти, какви неща правят за вкуса незнам, обаче всичко е като картинка.

# 222
  • Майничка
При сладкарството, особено при работата с шоколад, технологията е приоритетна пред техниката. С други продукти все можеш да замаскираш някак пооцапания пейзаж, но при шоколада всичко си личи като пришка на брадичката. Mr. Green

# 223
Този сезон ми е същия като предишния. На мен са ми интересни нещата които правят.
Най - интересна ми е Севда и искам тя а спечели.

# 224
Сега го изгледах. Не беше ли Георги за елиминация, при положение че му метнаха сладкото нещо в кофата. Риторичен въпрос. Има да им прави безплатно сайтчета и т. н., които хич не са евтини.

Общи условия

Активация на акаунт