MasterChef България - сезон II (23.05. - 29.05.2016г.)

  • 35 217
  • 373
  •   1
Отговори
# 75
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Георги вече от толкова пренавиване започна да говори глупости . Десертите му били "слабост". Искаше да каже "Слабата страна" или ,че не е добър в тях..

Той не е спирал да говори глупости през цялото време.  Wink

# 76
  • Мнения: X
Wink Laughing трябва да взема да стана ясновидка  Mr. Green, явно съм неосъзнато талантлива  Joy

Искам Георги да отиде на елиминации  Peace

# 77
  • Велико Търново
  • Мнения: 5 668
Не успях да видя снощните тортички Laughing, но явно нищо не съм изпуснала. Довечера ще гледам.
Трудно предизвикателство за Севда и Елизабет Thinking

# 78
  • Мнения: 1 169
Много тикат напред Елизабет. Нещо изгубих интерес към предаването.
По-добре час с хубава книга в ръка.

# 79
  • Стара Загора
  • Мнения: 319
Всичко е нагласено.Плачеща Севда, ще спечели,за да и помогнат за ин витро .

# 80
  • Мнения: 4 864
Тя пък взе, че спря да плаче напоследък Simple Smile

# 81
  • Sofia
  • Мнения: 8 821
Направо си ми залипсва Цвета  Crazy. Поне ръсеше глупости, провокираше и размърдваше предаването.
Смятам Евгени за най-шеф от всички останали Peace.
В крайна сметка, победителят от миналия сезон-Симеон, разбра ли се в какво "инвестира" наградата? Май не е в нищо кулинарно....така,че защо не Севда да вземе парите.Поне да си сбъдне мечтата жената  Praynig.

# 82
  • Мнения: 8 767
И аз оставам с чувството, че побутват Елизабет.  Sad
Много, много искам доктора и Евгени на финала.

# 83
  • Мнения: 3 405
С риска да бъда обявена за най-негативен зрител, от снощи не ме напуска едно чувство на посредственост от представянето на всички участници. Имам чувството, че именно заради това сценария кой кога да победи, си личи толкова много. Няма интересни идеи за ястия, няма импровизация, рецептите им са страшно ограничени , почти липсваща импровизация. Посредствени ястия се представят за нещо велико и гледаме едни и същи чинии и идеи през предаване.

Как пък снощи от толкова хубави продукти измислиха само някаква рибешко руло с варено (?!) яйце, поредната студена супа на Севда и поредния стек, нарязан на парченца. Тестът за креативност скоро трябва да го прекръстят на тест за скучноватост - розово кремче с нишесте, при това зърнесто и 4 вариации на бисквитен блат. И белтъченият крем на Севда беше представен като върхът на готварските техники, сякаш не го прави всяка домакиня у дома.  За бисквитената торта на доктора не ми се и коментира. Единствената по-интересна идея за бананов хляб беше пратена на стрес тест, защото другият майстор-готвач едно кремче не може да спретне  ooooh!

Въобще - ще кажете, защо го гледам. Ами защото миналата година беше нещо ново, интересно, научих страшно много неща и се надявах да не го съсипят по стар български обичай, но уви. Даже не обвинявам сценаристите и журито - при таз безидейност и посредственост, която цари, какво да направят. А сега тук обсъждаме не кой е най-добрият готвач, който заслужава да спечели, а кой би имал най-голяма полза от наградата. Само това трябва да подскаже, че фокусът на предаването се е изместил и нещо не е наред.

# 84
  • Мнения: 2 843
И аз мисля като the slayer; затова и нямам фаворит, всички участници са горе-долу на едно ниво. Току да откроя някого (например Евгени), и той направи някоя посредственост; или обратно - някой ми се струва устремен към дъното, а той вземе, че се издигне и изравни с нивото на останалите. Миналата година Елена доста ме дразнеше, но като я сравня със сегашните участници, ми се струва на неизмеримо по-високо ниво. И не само тя: Стефан, Боян, когото и да си спомня от миналата година...

# 85
  • Мнения: 12 736
Прави сте. Това е и моето чувство.

Единственото положително нещо от таз годишния сезон е, че ми вдигнаха самочувствието  hahaha
А аз си мислех, че съм много зле в кухнята  Mr. Green

# 86
  • София
  • Мнения: 8 500
Ами тези пък с претенциите дето можете повече, ми идете догодина па участвайте и да ви видим. Като ви чета сте големи специалисти, големи критикари, ама май като застанете пред камера ще гледате като хипнотизиран хамстер.  Laughing

# 87
  • Мнения: 15 421
Миналата година се дразнехме на Диляна-това не е виждала ,това не знае какво е
А тези сега като са виждали повечето неща не са на по високо ниво от това на Диляна  за която повечето продукти бяха непознати

Може и да е имало много креативни участници, с много повече умения, минали кастинга, но да не са имали късмета да преминат тестовете определящи 16 финалиста

# 88
  • Мнения: 3 405
Именно защото нямаме претенции да сме сред най-добрите любители-готвачи, си седим вкъщи и готвим за "непретенциозната" аудитория от семействата ни, а не сме хукнали да се борим за титлата "най-добър любител готвач на България". Никоя от нас не е казала, че е по-добра от тях, ние сме средностатистически домакини. Но те имат претенциите да са нещо повече от това. И затова са там. Освен това са били напълно наясно, че всяко тяхно действие ще бъде обсъждано, гледно под лупа и критикувано. Това е част от сделката. Който смята, че няма да го понесе, не ходи в телевизията.

Всъщност докато някоя от нас не отиде в предаването няма как да се знае дали ще се справи или "ще гледа като хипнотизиран хамстер". Има 2 възможности - ще се издъни или ще се прояви,  и няма как предварително да сме сигурни точно коя от тях ще се случи  Laughing

# 89
  • Мнения: 14 905
Завишени са ви очакванията, в рамките на един час участниците, трябва да решат какво да готвят да си приготвят и обработят продуктите и да го сготвят, заради времето автоматично отпада всяко нещо изискващо по-дълго готвене и да не забравяме, че това са все пак домашни готвачи, а не професионалисти.
За десертите, в канадския мастършеф също имаше еклери например, но им дадоха 90 минути и пак половината не се бяха справили.
Тези много копират ми се струва, като видят че нещо се одобрява и се хвърлят на него, Елизабет направо си изкопира една чиния мисля беше на Георги с една такава навита риба, яйцето е новото ризото, след Йоана, на която и харесаха яйцата, въобще няма индивидуалност при тези, които останаха.
Единствено Севда прави нещо по-различно обикновено и доста се възстанови.

Евгени, мен с нищо не ме е впечатлил, като го върнаха имаше един два епизода по-добри и оттогава нищо не е показал.

Йоана се превзема като някаква тинейджърка и цупи устни- това ще направя, онова искам да покажа и накрая нищо особено.

Та искам да кажа, че макар и да имаме много забележки си се справят.
Това не е като да си готвим цял ден вкъщи нещо, пък да си го снимаме, да си изберем хубавата снимка и да си го сложим в кулинарния блог например и да се правим на големи готвачи, като показваме само това, което ни се е получило на външен вид, а за вкуса пак не се знае.
Или другата крайност да пльоснем една загоряла тавичка със самочувствие вижте какво  и отдолу мазни коментари.
За мен участниците са качили и са над това ниво, защото всичко е в главите им, работят под стрес, за определено време.

Общи условия

Активация на акаунт