Любители на Котки - Тема 105

• 48 883
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Ох, аз съм си отново при моята мила Лолка. Естествено, накара ми се много яко, и сега ако изляза до магазина за един час, после пак ми вдига скандал... Какво да правя... Да можеше, бих си я водила с мен всеки път като пътувам, но тя със сигурност ще си умре от стрес, бедничката ми глупачица... Де да знаех, че така ще ми се стече живота, половината от годината в Иран, другата - тук. Сигурно не бих си взела котки. Но пък тогава щях да пропусна такава огромна котешка любов! Затова, няма как, ще си тъгуваме една за друга през половината година.

Стейси, тя миличката ще свикне все някак, колкото и време да й трябва. Три месеца ще сте там, нали? Обаче на мен ми е жал за нея, когато после се върне на старото положение, тъкмо след като е открила как хубаво е да си свободен. Даа, няма пълно щастие.

# 526
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Кака Вики и бебко са разкошни  Crazy Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 527
Най-хубавите снимки:човешки  и други деца!Прекрасни!

Момичета,малкото бълхарче:
Скрит текст:
Ветът ми даде символично количество бебешка пудра,за да не прекаля с количеството.Мисля,че вече има резултати.
Историята на Малчо,пол неустановен:изоставен в мазето от майка неизвестна,за съжаление,другото котенце беше починало до него.Малчо бълхясал,разтреперан от глад,мяучи в мръсотията.Трябваше да го махна от мазето,преди да го изяде някой плъх.Сложих го под един храст на двора,поне да му виждат очичките светлина,храня със спринцовка,масажирам коремче да се изходи.
През нощта заваля дъжд,излизам да го прибера и там няколко съседи го търсят с фенерче-мячело и им пречело да спят,искат да го изхвърлят в контейнера.Включих се и аз,а то излязло от кутийката и е някъде в храсталака.Успях първа да го открия и понеже тъмно и гърми,никой не усети как се измъкнахме.Нося го в къщи на терасата,Джоузеф сънен и изумен:"ама защо мъкнеш котета при нас,хората ".На следващия ден газ до вилата и сега съжителстват с Ромина.За два дена видимо укрепна,научи спринцовката,спи си на чисто,изхожда се редовно и като изключим бълхите,изглежда здраво,жилаво и жизнено.Вече иска да се измъква от кашона,кокори се,играе.Има шанс!
Обаче това не решава нещата с котешката раждаемост.Жал ми е за всички размазани котенца,измъчени от бременности майки и за хората,било нелюбители или спасители.Виждам кастрирани котки с чупнати ушенца,но пък и чувам страховити разкази за улавянето и кастрациите им.Вие какво мислите?

# 528
  • София
Здравейте! Преди време пишех тук, някои може и да ме помнят.  Hug Та подариха ни една 3 месечна красота и ми трябват съвети за възпитание, че аз последно съм възпитавала котка преди 15 години и съм забравила как. Та дребчп е многл добър, но няма хигиенни навици и другото, което искам да превъзпитам е да не се качва на масата, по възможност и на леглото, че спим с беб там. Та как се отучва коте, с пръскане с вода, с викне на Не, със свалянето му? Не помня. Rolling Eyes

# 529
Страхотни бебо и кака Вики  Hug
Милата Маги, дано по-бързо свикне и да се радва на свободата си  bouquet

# 530
Здравейте момичета, днес направо ми развалиха деня- сестричето на моя кот са го върнали защото е глухо...Какви са тези хора незнам, мъника е бял със сини очи и всеки поне малко информиран знае за глухотата при този вид котки.Той е страхотен малък пухчо, ако някой си търси коте да ми пише..ще пусна тук бебешката му снимка по-късно.Направо ми се къса сърцето..сега е на двора при кравите и прасетата ужас..Sad

# 531
Съжалявам, дано си намери дом. Praynig
Явно не са били информирани, трябваше да им кажете, за да не се получава така. Персиец ли е? Обожавам ги белите котенца, точно такова искахме ние или черно, но ММ намери Топи. Heart Eyes Няма да е зле да  го приберете от двора, да не стане беля с тия крави. Peace
Тук хората търсят да осиновят точно такива животни с недъзи или болнички, приятелка наскоро си взе коте без едно око като Пиратя, голям сладур е.  Heart Eyes

# 532
Скрит текст:
Най-хубавите снимки:човешки  и други деца!Прекрасни!

Момичета,малкото бълхарче:
Скрит текст:
Ветът ми даде символично количество бебешка пудра,за да не прекаля с количеството.Мисля,че вече има резултати.
Историята на Малчо,пол неустановен:изоставен в мазето от майка неизвестна,за съжаление,другото котенце беше починало до него.Малчо бълхясал,разтреперан от глад,мяучи в мръсотията.Трябваше да го махна от мазето,преди да го изяде някой плъх.Сложих го под един храст на двора,поне да му виждат очичките светлина,храня със спринцовка,масажирам коремче да се изходи.
През нощта заваля дъжд,излизам да го прибера и там няколко съседи го търсят с фенерче-мячело и им пречело да спят,искат да го изхвърлят в контейнера.Включих се и аз,а то излязло от кутийката и е някъде в храсталака.Успях първа да го открия и понеже тъмно и гърми,никой не усети как се измъкнахме.Нося го в къщи на терасата,Джоузеф сънен и изумен:"ама защо мъкнеш котета при нас,хората ".На следващия ден газ до вилата и сега съжителстват с Ромина.За два дена видимо укрепна,научи спринцовката,спи си на чисто,изхожда се редовно и като изключим бълхите,изглежда здраво,жилаво и жизнено.Вече иска да се измъква от кашона,кокори се,играе.Има шанс!
Обаче това не решава нещата с котешката раждаемост.Жал ми е за всички размазани котенца,измъчени от бременности майки и за хората,било нелюбители или спасители.Виждам кастрирани котки с чупнати ушенца,но пък и чувам страховити разкази за улавянето и кастрациите им.Вие какво мислите?

На малки бебета съм махала бълхи, като ги изкъпя и и докато е мокра козинката ги почиствам ръчно. За вътрешно обезпаразитяване и дума не може да става. За кастрации при котки не е толкова проблем, защото рядко им се отварят раните, за разлика от женските кучета. В Пловдив съм спокойна, сега има и безплатен кастрационен център на неправителствена организация.

# 533
Съжалявам, дано си намери дом. Praynig
Явно не са били информирани, трябваше да им кажете, за да не се получава така. Персиец ли е? Обожавам ги белите котенца, точно такова искахме ние или черно, но ММ намери Топи. Heart Eyes Няма да е зле да  го приберете от двора, да не стане беля с тия крави. Peace
Тук хората търсят да осиновят точно такива животни с недъзи или болнички, приятелка наскоро си взе коте без едно око като Пиратя, голям сладур е.  Heart Eyes
Ами то мъничето живее в едно село на 50 км от нас, незнам дори кой го е взел ние от там взехме нашия.. Но имаме и куче, инак бих хо взела и него да го гледам...Но моя мъж все ми обяснява,че не мога да спася всички животни на света Sad а така ми се ще да можех...

# 534
Горкото коте, дано оцелее. Praynig

# 535
Значи тези хора са го взели заради външния вид!? Божеее ooooh! Само да живеехме в къща с двор, бих ги прибирала такива беззащитни мъничета Sad

# 536
Здравейте от мен!
Не пиша много в този раздел, но реших да ви споделя едно болезнено преживяване с надеждата да не се случи на някой от вас.
Искам да изразя дълбокото си разочарование от клиника City Jungle в София, Дружба.
От над 2 месеца ми лекуват котката Лаура от лезия на кожата. До момента няма ефект. Но казвам си, ОК. Може би трябва време. Обаче преди 5 седмици взех ново коте от приемно семейство и го заведох там. Казах им, че е доста вяло и не яде. Теглиха го и се оказа, че тежи 2 пъти по-малко, отколкото трябваше за възрастта си. Казаха, че не е проблем. Предписаха по-хубава храна. Не знам какво му даваха за обезпаразитяване.  След няколко дни котето спря да яде съвсем. Беше събота. Реших в неделя да го водя на ветеринар. Но неделя още ранна сутрин беше почти безжизнено. Взехме колата и го закарахме в клиника НОВА (работеше от по-рано). Там му правиха изследвания. Някакъв проблем с черния дроб. Вероятно от медикаменти за обезпаразитяване. Уж го стабилизираха малко, но по-късно се обадиха, че е умряло.   cry cry
Явно му е имало нещо и преди това. В City Jungle нищо не откриха. Не знам дали това, което са му дали е допринесло. Изобще не отразиха това, че е прекалено хилаво, вяло и че не яде. Истинска лекарска немарливост!

Реших да взема друго коте, намерено на пазара. На около 45 дни е. Кръстих го Трикси. Тя е жизнена и прекрасна. Но още не мога напълно да преглътна случилото се с предишното. Надявам се котараните ви да са в отлично здраве, но ако имат проблеми - просто не ходете там... за да не загубите любимо същество...  Tired Face

# 537
Лисичка. съжалявам за случилото се Sad

За бълхи пръскаха котаран с един спрей , прочетох че пише Фронтлайн, вет каза че става за съвсем новородени.  Измряха веднага гадините и паднаха от него.

Ние сме добре, бебчо беше малко апатичен, постоянно лягаше някъде, криеше се в някакви ъгли, обаче от два дни стана много пъргав, скача, играе с децата, малкия се смее с глас, когато Рафи започне да се качва и слиза от леглото по 1000 пъти, а той път като че ли разбира и продължава още и още и още...  Joy Само със завесите не знам как ще се разберем, че вече ми надупчи тези в детската.

Сложих му тоалетната в нашата тоалетна...Направо е неизползваема от нас в момента (добре че имаме втора), цялата е покрита в сиви топченца, в началото не правеше така, сега изкарва всичкия бентонит по плочките. Нещо страшно е. Може би трябва да търся легенче с по висок борд.

Снимката на черното коте и беб е разкошна  bouquet

# 538
  • на брега на морето
Понеже ни дойдоха накуп доста плащания и се отлага купуването за малко на закритата тоалетна мисля да сложа легенчето в кашон и да отрежа вратичка от едната страна.

# 539
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Добра идея Котьо  Peace

... да не се качва на масата, по възможност и на леглото, че спим с беб там. Та как се отучва коте, с пръскане с вода, с викне на Не, със свалянето му? Не помня. Rolling Eyes
С тиксо за масата, с пръскане и НЕ за леглото. Peace
Впрочем и за леглото може да се пробва методът с тиксото. Wink

Лисичка,  action032 жалко за отишлото си коте, но не винаги може да се постави диагноза, да се лекува и да се спаси малко коте. Може да е имало някакво заболяване по рождение, може по веригата "намерил го - приемно семейство - ти" да не сте комуникирали достатъчно и всеки да се е престарал с обезпаразитяване, което да е отровило мъничето. Много пъти съм го казвала, но пак ще го повторя - препаратите за вътрешно обезпаразитяване са отрови  Naughty. Те тровят колкото паразитите, толкова и самата котка. Не трябва да се дават превантивно, а само ако наистина животното е опаразитено. Дори и дадени в такъв случай, употребата им е рискова за живота на котката. Дозирането трябва да е много внимателно и да се спазват периодите на даване. Лекарите в клиниката няма как да знаят давано ли му е нещо преди това, ако не получат такава информация от собственика на котето. Peace
Въпросът с лечението на твоята Лаура е съвсем друг. Потърси мнение и от друг вет. А по принцип всякакви кожни проблеми са много упорити и капризни за лечение. Преди всичко трябва да се изясни причината. Ровейки в нета, попаднах на това - http://www.vvcbg.com/vet-statii-8catsderm.html Може случайно да разпознаеш вашия случай. Peace

Общи условия

Активация на акаунт