Великобритания - Тема 64 Лятна, По Лятна, Много Лятна

• 79 635
  • 733
  •   1
Отговори
# 450
На кой оператор си? И тук ли се случват такива работи... И аз не знам какъв съвет да ти дам.

На Lycamobile. След като си отвисях на телефона близо час се оказа, че операторът не вижда това, което виждам аз и съответно снимах 17 екрана на комптъра си и подчертавах кое не е мое, за да им го пратя. И сега чакам някакъв отговор за разгадаване на мистерията. Малко не се разбрахме с индиеца отсреща. Той ми казва, че няма как тези разговори да са проведени от моя номер, защото имам 2p в картата си, а аз му отговарям, че точно заради тея разговори имам само тях по сметката, ама карай...... hahaha разбрахме се поне какво да му пратя и къде.

didka pitka, благодаря за съпричастността! И на мен ми падна ченето като го видях, влязох само да проверя колко И-нет ми остава ooooh!

ако не си с договор, а на припейд може и да изпиеш една студена вода  newsm78 #Cussing out

# 451
Dejie, благодаря за окуражителните думи! Искрено се надявам да вземем правилно решение. bouquet

Според мен в България освен, ако не си в София ситуацията е плачевна. Особено за хората с деца. Заминавайте, дори да не е в ЮК. Ще има 4-5 години нагаждане и 'на минус', докато намерите работа и се стабилизирате, но нещата ще се наредят. Това е според мен реалистичната прогноза.

# 452
Въпросче - ако децата пътуват зад граница с двамата родители,изисква ли се акт за раждане? До сега на нас не са ни искали,но се замислих,дали да не ги преснимам все пак?

# 453
  • София
Паспортът е достатъчен Simple Smile

# 454
Здравейте, гледам тук училищната табличка и се чудя синът ми, който на 13 Юли ще навърши 9 години в коя ли категория ще попадне:
8-9 : У4
9-10: У5    newsm78

Детето може ли (и трябва ли) да се записва за у-ще още през Август, при положение, че смятаме да го вземем през Септември или Октомври при нас? Или трябва първо детето да е в УК, за да се кандидаства за училище?

Четох, че много се държи на присъствието на детето в у-ще, т.е. не може да си остава вкъщи, защото примерно има хрема и кашлица...  Thinking Малко ми е странно как може да се пусне болно дете на у-ще, едно, че ще сее зарази и друго, че на човек като му е лошо няма как да очакваш от него да е концентриран (било то за работа или за учение). И все пак ако сметна, че е по-добре да остане вкъщи, докато е болен - като в БГ търсят ли се болнични за детето или само се уведомява класната?

И още един въпрос: от кой интернет доставчик сте доволни? Има ли такова нещо като 'безсрочен договор', т.е. да можеш да прекратиш договора с нет-доставчика, когато решиш или задължително се обвързва с договор от който и да искаш после, няма как да спреш, а трябва или да си плащаш чинно таксите, докато изтече договорът или да плащаш неустойки?

Благодаря ви предварително.  bouquet

# 455
Здравейте. И ние пристигнахме на английска земя. След кратък престой на гости най-после се нанесохме в нашия апартамент. Много бавно стават тук нещата ама вие си знаете де  Laughing. От сега искат да им потвърдя четери дни от септември през който ще ремонтират банята ни  Shocked.
На 11 ти започвам работа в един офис, ще правя фактури, ще ги пращам и т.н. Да си призная мнооого ме е страх. Сега чакам 4 седмици за NIN, 2 седмици за банк акаунт, 1 седмица за регистрация за GP...Абе само да ти се чака  Laughing
Записахме децата на училище, от септември ще започнах едното nursery /на 3г е/, а другото Y4. Консерва голямото ми момче октомври става на 9г и сега ще е Y4. Не са ни питали дали детето е в страната, но ако искате да започне училище през септември го записвайте от сега. Имаме дата през септември когато ще ни посети човек от училището за да види условията в който живее детето и да си поговори с нас и тогава е необходимо то да е там. В нашата община започва преди почти всички от тази година пилотно да предлага 30часа безплатно в nursery на седмица. Подадохме и за това документи, дано ни удобрят  Praynig.
Другата седмица свеки идва да помага с децата докато ние сме на работа и това ми е голямо притеснение. Ама не че тя ще е при нас ами това, че тя е на инсулин и незнам как да процедираме така, че да си получава нужните лекарства от тук. Някой може ли да ме посъветва какво да правя?

# 456
magnolia4, моят и той се пада второто полугодие на 2007, та най-вероятно и той трябва да е У4. Просто никъде не откривам инфо за месеците и кое е от значение - това дали детето навършва определени години в първото / второто полугодие (както беше в БГ като ги записваха за подготвителна) или се гледа какви години е навършило преди да започне учебната година  Thinking

Аз не напирам много да е У5, даже ще е по-добре да го сложат У4, пък те така или иначе нали са на някакви нива там и не вярвам това да го върне кой знае колко назад. Просто не ми се иска толкова скоро да кара изпитите в У6  Mr. Green Щото ако не успеем Септември да си го доведем, а дойде в средата на годината, тогава ще му остане едва година и половина учебни и като махнем ваканциите и като добавим факта, че не съм много сигурна доколко аз ще мога вкъщи да му помагам и ме хваща шубето.  Хич не искам да го юркам и да пресилвам нещата, щото хич няма да му е лесно завалийката - от самолета право в класната стая ... без никакво време да се адаптира. Аз доста попрочетох и това, което сте написали е, че няма да го оставят просто ей така да си свиква и да си се оправя сам. Наясно съм, че ще му помагат, ама все пак много ми е притеснено, може би защото всичко за мен е непознато и ново и ... и ... и ...

# 457
хм, как ги записвате от сега за средата на другата година  newsm78
Моят син е роден на 20.07.2007 и в момента е year 4, през септември започва year 5

# 458
  • UK
Добре дошли на новодошлите, много успех! Аз откога ги жадувам тези 30 ч нърсъри, но при нас най-рано септември 2017.

Ето тук има таблички за училищните години по възраст, може да си сметнете:
http://independenteducationconsultants.co.uk/how-are-the-ages-fo … years-calculated/

# 459
Добре дошли на новодошлите, много успех! Аз откога ги жадувам тези 30 ч нърсъри, но при нас най-рано септември 2017.

Ето тук има таблички за училищните години по възраст, може да си сметнете:
http://independenteducationconsultants.co.uk/how-are-the-ages-fo … years-calculated/

Благодаря много  bouquet
Тук вече се вижда, че групата, в която ще сложат детето се определя от навършените години към дата 1 Септември. Или поне така го разбирам аз. 

# 460
Да - гледа се навършените години към 1.09. Август месец е ваканция и докато училищата не започнат отново през септември, в общината няма да знаят свободните места. Най-добре се обади в общината си за информация - кога и как да се запише детето.

# 461
  • Cambridge, UK
във връзка с училищата искам да попитам, моят син е year1 и днес им дадоха списъци кое дете в кой клас и с кой учител ще бъде следващата година
това защо се прави? и всяка година ли е така? по какъв критерии се разпределят децата?

# 462
В нашето училище се прави всяка година. Не знам какви критерии имат.

# 463
  • UK
И аз наскоро получих такова писмо, моят син е ресепшън, ще бъде yr1 септември, казаха ми, че всяка година се прави, малко се притесних, гадничко звучи. Но разбрах, че учителите се стараят да ги разпределят по приятелски групички, моят син се е срастнал с едно момиченце и ще са заедно в новия клас.
Имаха вече и два дни на размени, ходиха в новата си стая, с новата учителка, да се запознаят и с децата, да са малко по-подготвени за на есен. При нас и сега с част от другите деца делят общ двор и се знаят. Синът учудващо прие всичко нормално и без драма, новата учителка била "сладка", той е доволен, че партньорката му по игра ще е с него и другото не го интересува.

# 464
Здравейте. И ние пристигнахме на английска земя. След кратък престой на гости най-после се нанесохме в нашия апартамент. Много бавно стават тук нещата ама вие си знаете де  Laughing. От сега искат да им потвърдя четери дни от септември през който ще ремонтират банята ни  Shocked.
На 11 ти започвам работа в един офис, ще правя фактури, ще ги пращам и т.н. Да си призная мнооого ме е страх. Сега чакам 4 седмици за NIN, 2 седмици за банк акаунт, 1 седмица за регистрация за GP...Абе само да ти се чака  Laughing
Записахме децата на училище, от септември ще започнах едното nursery /на 3г е/, а другото Y4. Консерва голямото ми момче октомври става на 9г и сега ще е Y4.
Другата седмица свеки идва да помага с децата докато ние сме на работа и това ми е голямо притеснение. Ама не че тя ще е при нас ами това, че тя е на инсулин и незнам как да процедираме така, че да си получава нужните лекарства от тук. Някой може ли да ме посъветва какво да правя?

Трябва да регистрирате жената при джипи, да си донесе преведени изследвания, епикризи, лист лекарства. Правите час при доктора и обяснявате на какъв инсулин е, показвате изследванията, евентуално ще бъдат назначени и ниви. Като цяло инсулините са същите като в Бг, може да има разлики в търговските имена( затова на списъка търговско име и активна съставка). Доктора започва да ги изписва, всички лекарства и консумативи са безплатни за нея.

Общи условия

Активация на акаунт