Великобритания - Тема 64 Лятна, По Лятна, Много Лятна

• 79 127
  • 733
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Здравейте,

Виждам че сте подхванали тема за книги. Може и да ми препоръчате нещо подходящо за 6 годишно дете, което тепърва ще се учи да чете на български. Разпознава буквите, и ги блендва горе-долу, но нямам подходящи книжки с малки и лесни думи. Имам буквар от 1991, но историите (стихчетата) там ми се струват ужасно безинтересни.

Вкъщи говорим на български, той ни отговаря на английски. Постоянно го караме да повтаря казаното на български, и е голяма драма, пуфкане и офкане. Чете гладко на английски и пише много добре, но усещам че се притеснява когато трябва да осъществява контакт с други хора на български и предпочита да си мълчи. Иначе не можем да му вземем думата.  Crazy

http://www.pan-bg.eu/?cid=9&bd_id=611

От тази поредица съм вземала на щерката навремето.

# 706
Biral, дано не бъркам болницата, но има едно момиче с ник savis_90, тя май се следеше в Сейнт Томас в Лондон, дано се включи или ти я намери и и пиши. Не беше доволна от условията и отношението по време на раждането, но Лондон си е Лондон, лудница.

Благодаря много за отговора! Ние живеем във Вoксхол за това я избрах, но ще се преместим преди да се роди бебчето. Аз съм още в началото, така че ще изчакам до първия скан на 12 седмици и тогава като в сигурно всичко ще действаме, така че май няма там да раждам.
Аз погледнах и в netmums, и там ума недоволни, но пък има и доволни, явно си е до късмет.

# 707
С Персил нон-био пера и нямам избелели дрехи. Стандартно пера на 40, спално бельо може и на 60, а роклички на феи и принцеси - на 30. Суша само в краен случай в сушилнята, но центрофугата вдига 1400 оборота и после не им трябва много на дрехите.
Аз течен Ариел, и сушилня само при спешен случай.
Променени в цвят или качество дрехи от пране нямам!

# 708
  • UK
Не се сещам към момента, но ако сте запознати, с каква сума, бих могла да отида в Англия, аз и децата, над колко се декларира? Благодаря  bouquet

# 709
Не се сещам към момента, но ако сте запознати, с каква сума, бих могла да отида в Англия, аз и децата, над колко се декларира? Благодаря  bouquet

В брой ли имаш в предвид до каква сима може да пренасяш през граница? До €10,000 или еквивалента на това в £, което е към £8,000 грубо в момента.

# 710
  • UK
Да в брой. Приятели ми казаха че оттук никоя банка не работела с тамошните и обратното

# 711
Да, така е. А и валутните курсове са им много неизгодни.

# 712
  • Bristol
Памперс не помня ти ли питаше за Плимут за разходка. Ние ходихме днес там и разгледахме аквариума и мало се разходихме на пристанището, ако имаше време щяхме да се повозим и с лодка, но ние отидохме късно.  На мен лично ми хареса.
Благодаря!
Плимът е красиво и аквариума май е по-хубав от този в Бристол, отдавна се каня да го посетя. Обаче няма хубаво място, където да си топнеш краката, ако мога така да ги кажа  Laughing
Днес попаднах на идея за пясъчни плажове и разходка с парен влак в Девън, http://www.dartmouthrailriver.co.uk

# 713
  • Манчестър
Да в брой. Приятели ми казаха че оттук никоя банка не работела с тамошните и обратното

Глупости........какво означава точно банките не работели. 7 г изплащах ипотека в БГ и разбира се не в брой.

# 714
Не бих тръгнала с толкова пари в брой. Ние имахме няколко стотин паунда в нас кеш и след като си изкарахме тукашни банкови сметки прехвърлихме парите през сайта, който ти писах, а сега на обратно пак през него всеки месец погасяваме кредит.
Те банките работят една с друга, но вземат голяма сума за международен банков трансфер.

Мери......Искам да отида навсякъде, но имам само 3 дни!!! Crazy Само сменям дестинациите. Последният вариант е Кардиф, аквариума, Стоунхендж, пясъчните фигури и няколко от големите ви и хубави детски площадки и евентуално разходка по червената линия на ферибота-според зависи как ще се организираме и дали ще остане време.

# 715

Глупости........какво означава точно банките не работели. 7 г изплащах ипотека в БГ и разбира се не в брой.

Мисля, че се има впредвид партньорски отношения каквито имат повечето банки из Европа. Иначе разбира се, че може да се прехвърлят пари.

# 716
  • Bristol
И аз имам толкова много идеи, а време няма  Crazy Sad
Хубава детска площадка, разходка из горичката и малко история може да се съчетае в Blaise Castle, http://www.friendsofblaise.co.uk само да не ти обърква плановете  Laughing Три дни са малко да Sad Мен лично Stonehendge не ме впечатли и не е толкова близко до Бристол. Но ходих отдавна там, а те доста неща са добавили към музея от тогава. Но пък Avebury ми хареса, там са по-малки камъните, но се предполага че формацията е създадена по същото време
http://www.english-heritage.org.uk/visit/places/avebury/
Няма да те обърквам повече, обещавам  Mr. Green

Последна редакция: чт, 21 юли 2016, 15:23 от Merry

# 717
  • UK
Ами, явно Simple Smile) не сме, се разбрали.  Сумата е достатъчна да покрие наем и гаранция  Laughing

# 718
  • Манчестър

Мисля, че се има впредвид партньорски отношения каквито имат повечето банки из Европа. Иначе разбира се, че може да се прехвърлят пари.

Партньорските отношения са само за бързината на трансфера. Иначе цената е същата.

# 719
Няма да те обърквам повече, обещавам  Mr. Green

Купих си тефтерче и записвам всички предложения там  hahaha Ама сега пак ще ревизирам маршрута де. До понеделник има време да го реша.
А иначе и ние уж все обикаляме, а нашия район още не сме го разгледали целия😂

Общи условия

Активация на акаунт