Великобритания - Тема 64 Лятна, По Лятна, Много Лятна

• 79 130
  • 733
  •   1
Отговори
# 690
  При деца от смесени бракове е трудно да се подържа БГ език и да се научи, съгласна съм. За изцяло БГ бракове и детето изобщо да не говори БГ ми е доста странно, но познавам няколко такива деца. Но според мен си говорят на англ. у тях, защото като слушам на децата англ. какъв е определено не е научен от англичани...

# 691
  • UK
Зачетох се в оформилата се дискусия, за езика.  Честно казано, незнаех дори аЗ, мислех, че не трябва в къщи, да им говорим на роден език  Laughing Децата ми, близначки на 2.7 год. напускат Бг и аз се чудех дали е добре в къщи да продължим да им говорим на български или да превключваме на инглиш Simple Smile това за да ги улесним децата тк не знаят с изкл на някоя и др англ дума.

Последна редакция: ср, 20 юли 2016, 20:18 от kokona20

# 692
  • Манчестър
Зачетох се в оформилата се дискусия, за езика.  Честно казано, незнаех дори аЗ, мислех, че не трябва в къщи, да им говорим на роден език  Laughing Децата ми, близначки на 2.7 год. напускат БГ.

Напротив, в къщи се говори на вашия си език , а те ще научат английския от улицата и училище. Това го казват учените хора, не е моя измислица. А ти освен ако не си native speaker не знам на какъв английски ще им говориш.

# 693
  • UK
Ave, незнам, какво казват 'учените' хора, стана ми интересна, тази ви, дискусия. Благодаря, че ме осветли!

# 694
Психолозите и логопедите препоръчват да продължите да говорите родния език, а за английския не се притеснявай-в градината ще наваксат.
Приятелско семейство смесен брак - дъщеря им говори много добре и двата езика. Моят син 6м по-голям, на който винаги се говори на български, в момента проговоря на английски като казва цели изрази и произнася хубаво думите, а на български е пълна трагедия. От няколко дни упражняваме "пъпеш",но най-близо до истината е "пуепич". Има и думи, които така и не успява да каже, дори няма мерак да ги повтаря. Ама ние упорито го тормозим.Та мисълта ми е- до човек си е. На мен езиците  също не ми вървят. Аз съм от двуезично семейство, но понеже никой не ме натискаше, така и не научих румънския. От слушане знам само няколко думи от бита и много ме е яд, че не е имало кой да ме тормози така, както аз сега синковеца.

# 695
  • UK
Памперс благодаря.   bouquet винаги сэм се замисляла по въпроса.

# 696
  • Cambridge, UK
ние вкъщи говорим български, но почти всички приятели тук говорят английски
синът ми ходи на училище, говори английски с британски акцент, ако мога така да го нарека, много е смешен и дори ме поправя когато произнеса някоя дума грешно
когато реши да ми отговори на английски, защото му е по-лесно го карам да ми повтори на български и му напомям че може да живее и учи в Англия, но е роден в България и трябва да се гордее с това
според мен също е голяма грешка да говорите с децата си на английски, те ще научат езика много по-бързо и лесно от вас

# 697
Ние сме в Глазгоу. Аз си мислех,че горе долу знам английски,но сега разбирам,че нищо не знам и едвам и хващам думите като говорят!Направо се депресирах с езика,сега сутрин с кафето отварям учебниците.

Аве, колко е голямо твоето дете?

Биберона, добре дошли и успех. Има разлики на някои неща в Шотландия от Англия и аз не мога да ти помогна. Моят съвет е да запишете детето, пък после да го местите, не е приятно местене, но ако сте в район с недостиг на места, може да отнеме месеци местенето. Нека ходи през това време. Къде сте в Шотландия, аз имам много мили спомени от там.  Heart Eyes
За личен лекар тук искат доказателство за адрес, сметка или шоф. книжка, само договор не става, но може да звъннеш спокойно и да попиташ какво точно искат и да се подготвите. Успех с шотландския език. Mr. Green
За курса по английски търси в интернет, при нас безплатни има само за хора на бенефити. Има esol курсове към колежите, виж къде има във в вашия район и чети в сайтовете им.

Моето дете е на 11 години.

# 698
  • постоянно
  Her мисля, че няма спирт в аптеките тук. От полски магазини съм купувала, там има много видове.

Мисс Файл,
Златна си . Изобщо не се бях сетила за полския магазин . Утре съм там  Heart Eyes

# 699
кокона, има блогове със съвети и идеи за многоезични семейства. Има много интересни неща.В наши дни е често срещано по цял свят и дори има много семейства с по 3-4-5 езика. И децата им се справят.

усмивчица, и ние сме така. Постоянно го карам да го каже на български и аз повтарям до припадък нещата, но е много трудно. Постоянно се срещаме и с други българи. В градината го насърчават и като разбраха, че изостава с нашия език ме посъветваха да отидем един месец на почивка в родината и щял да има напредък.Пускаме му филмчетата озвучени на български, купила съм една камара книжки, но интерес никакъв за момента.
Навън, ако не е уместно да говоря на български се извинявам и обяснявам,че този му език изостава и само от мен може да го научи и хората го приемат добре, дори им е интересно. Единствено ме е яд, че няма българско училище в района.

# 700
  • Истински се вижда само със сърцето.
Памперс не помня ти ли питаше за Плимут за разходка. Ние ходихме днес там и разгледахме аквариума и мало се разходихме на пристанището, ако имаше време щяхме да се повозим и с лодка, но ние отидохме късно.  На мен лично ми хареса.

За езика изобщо не смятам да говоря на английски на детето, от нас българския от училище англиския живот и здраве Simple Smile

# 701
  • UK
biberona, затова ви пожелах успех с езика. Аз също тук се оправям без проблеми, в Шотландия съм зле, акцентът им е такъв, ще свикнете бързо.

# 702
Памперс не помня ти ли питаше за Плимут за разходка. Ние ходихме днес там и разгледахме аквариума и мало се разходихме на пристанището, ако имаше време щяхме да се повозим и с лодка, но ние отидохме късно.  На мен лично ми хареса.
Благодаря!

# 703
Здравейте,

Виждам че сте подхванали тема за книги. Може и да ми препоръчате нещо подходящо за 6 годишно дете, което тепърва ще се учи да чете на български. Разпознава буквите, и ги блендва горе-долу, но нямам подходящи книжки с малки и лесни думи. Имам буквар от 1991, но историите (стихчетата) там ми се струват ужасно безинтересни.

Вкъщи говорим на български, той ни отговаря на английски. Постоянно го караме да повтаря казаното на български, и е голяма драма, пуфкане и офкане. Чете гладко на английски и пише много добре, но усещам че се притеснява когато трябва да осъществява контакт с други хора на български и предпочита да си мълчи. Иначе не можем да му вземем думата.  Crazy

# 704
Здравейте,

Виждам че сте подхванали тема за книги. Може и да ми препоръчате нещо подходящо за 6 годишно дете, което тепърва ще се учи да чете на български. Разпознава буквите, и ги блендва горе-долу, но нямам подходящи книжки с малки и лесни думи.

Защо не си поръчаш помагалата за първи клас? Също така поредицата Първолаци, Бърборино и Голямата ваканция, Читанка, На Букварчето другарче и много други. Има много, все някое ще ти допадне. Има ги в store.bg - от там може  on line да ги поръчаш и платиш. Аз така поръчвам книжки за дребния.

Виж и електронните учебници на Просвета.

Последна редакция: ср, 20 юли 2016, 23:44 от Pampers

Общи условия

Активация на акаунт