Избелване на зъби у дома

• 155 301
  • 448
  •   1
Отговори
# 435
Може ли снимка на тубичките, които купувате и на каква цена ви ги дава?
За съжаление в момента не мога да отговоря с точност за цената, снимки също нямам и не помня марка. Но предполагам, че повечето стоматолози предлагат тази услуга. Първата е само по-скъпа заради отливката. Може да се ползват и собствени алайнери, няма какво да им стане, мият се след употреба. Дъщеря ми така направи, има си от предишно ортодонтско лечение (вече само през нощта ги слага), взех й само гел.

# 436
Да, имам такива, но ми е интересно какво гелче ви дават и на каква цена

# 437
Аз също имам шини за избелване, гелът, който ми дават е whiteness perfect, като спринцовки, май около 75 лв беше. Не ми харесва, че трябва да спя 4 часа с шините, като съм будна пък почват едни лиги и няма как да изтърпя толкова време. Този гел можеш да го купиш само от зъболекар. Пробвах да поръчам без, искат ми код на стоматолог.

# 438
Да, аз също от зъболекарката само ги взимам, казвам й, поръчва.. Рових вчера да ги разпозная евентуално по снимка, за да отговоря на г-жа Рамацоти, но не успях. Но, неви86, търсейки, видях, че има с различен интензитет, моите са си за цяла нощ и не ми е проблем. Странно ми е само в началото, докато заспя, но и е за няколко дни (само най-първият път май беше цяла седмица и съответно с 1 бр. повече спринцовки, сега както казах просто поддържам веднъж на 1-2 години).

# 439
Предполагам обаче нямате много промби, или поне не по предните зъби??

Аз имам доста и се притеснявам от избелване, защото предполагам, че ще стане много разлика в цветовете зъб/пломба.

# 440
Да, ще стане! Но зависи и къде са..

# 441
  • SF
Нали знаете, че по време на домашното избелване и 1-2 седмици след това, оцветяващите храни, червени вина, чай и кафе са забранени?
За напитките евентуално може да пиете със сламка и след всяка глътка, да плакнете или да пиете вода, но за храната не знам.

# 442
Да. Стоматологът прави инструктаж. А за лентичките сигурно си пише.

# 443
  • София
Аз си пия и кафе и червено вино.
С първите лентички, които ползвах -нямаше значение.
При тази, втората опаковка, явно, прогрес нямаше заради това. Но не ми се врява, понеже в първото нанасяне след махане на лентичката видим резултат имаше в началото.

# 444
Аз го знам това за избягването на кафе и червено вино. Но един път докато избелвах с гел и шини не съобразих и ядох сладко от боровинки. Беше страшно.

# 445
  • SF
Гелът е киселина, която леко, на микро ниво "разяжда" и "разтваря" емайла, за да може да проникне избелващият контрагент. Представете си ги като малки гъбки. По време на избелването в тези порички обаче влизат частички от всичко, което ние приемаме чрез храна, напитки, евентуално кръв. Затова е препоръчително докато избелваме, а и някакъв период след това - около 2 седмици - да внимаваме какво приемаме, за да не си унищожим ефекта. След  този период тези микро отворчета постепенно се затварят, но трябва да им дадем шанс напълно "да забравят" за киселината, преди да започнем с оцветяващите храни и напитки.

# 446
И в крайна сметка това избелване не е ли вредно ако се прави редовно?
Забелязвам, че сега масово се прави преди бондинг, корони, фасети - за по-добър естетичен ефект напасват цвета на фасетите спрямо избелените зъби, които пък ще потъмнеят в последствие?

# 447
  • SF
Ами не трябва да се прави често, защото зъбите ще станат прекалено чувствителни. Това, което ни пази зъбите от топло и студено, допир е именно емайлът, който атакуваме с киселина.
Избелва се преди пломби, фасети и т.н., защото фасетите не променят цвета си и е логично да се избере по-красивият, по-светлият цвят, пък със старание, ще си го поддържат.
След 60-годишна възраст, при някои хора и по-рано, от избелване няма никакъв смисъл, защото емайлът вече е достатъчно изтънял и дентинът, който си е жълтеникав на цвят, започва да прозира. Всъщност потъмняването на зъбите е естествен процес. Дентинът няма как да се избели.

# 448
За половин макс един тон по-бели зъби препоръчвам паста Marvis whitening. Много съм доволна! Едвам я открих, но си заслужава.
Имах някакво оцветяване на долните кучешки зъби, което си остана след махане на зъбен камък. Сега с тази паста почти е изчезнало.

Общи условия

Активация на акаунт