Против акне/пъпки по лицето 5

• 117 545
  • 731
  •   1
Отговори
# 570
  • София
missing на мен ми изби акне на 31г ... и аз преди не бях имала, оказа се пкя и ми назначиха противозачатъчни. И аз ги спрях преди месец и от 3-4 дни се опъпчих пак. Мисля да започна хомеопатия и се надявам да ми се отрази добре.

# 571
  • Sredets/Burgas
Мики, аз го започнах Диане-то и точно днес изпивам последното хапче... Grinning от опаковката...
Нямаше начин... не става...
Състоянието изведнъж много рязко се влоши, като никога, ама никога преди...
Такова страшно акне не съм имала и през пубертета!
То не ми остана място без пъпка на лицето, гърба и най-вече деколтето и шията...
На брадичката и на мен едни подкожни, адски болящи и не минаващи със седмици...
Просто не издържах!!!
Но аз си имах толкова проблеми с кистозни яйчници като тийн...
Явно ще съм като майка си Tired - ще се оправя чак в климакса...
Дотогава ще съм на хормонално заместитална терапия...
Факт! С хапчетата имам друга кожа!
Тя тотално се променя! От супер мазна, става дори много суха на места...
И това всичкото от повишени андрогени...
Пак се повтарям за енти път,
но балансът на хормоните и състоянието на черния дроб
са основна причина за състоянието на кожата....  Peace

Няма и месец още и съм в пъти по-добре вече...
За мен нещата са ясни окончателно.

# 572
  • Варна
На мен пъпките ми излязоха още докато пиех противозачатъчните и косапад също. Слава на бога той отшумя много бързо. Това на колко години сме не е никаква гаранция за тея пъпки. Те могат да избият и на 40г., което е сигнал, че нещо не е наред.

# 573
Бътерфлай, след това,което написа те разбирам напълно. Sad
Ако при мен се влошат пак нещата и аз ги започвам.Сега ще ми дойде в неделя. Няма пъпка, няма нищо. а ще летя в сряда и ще полудея пак ей така от нищото ако се появят две подкожни..
При мен обаче кожата ми си е все мазна, с или без хапчета е все тая. Ама вече свикнах и съм си открила разни кремчета с,които се справям лятото.
Моите хормони всички бяха в норма, а изследвах доста..

# 574
missing на мен ми изби акне на 31г ... и аз преди не бях имала, оказа се пкя и ми назначиха противозачатъчни. И аз ги спрях преди месец и от 3-4 дни се опъпчих пак. Мисля да започна хомеопатия и се надявам да ми се отрази добре.
даааа, би ли споделила @ хомеопатията

# 575
Здравейте, на 25 години съм преди около месец ми излезнаха  ужасни пъпки , никога преди това не съм имала .Отидох на дерматолог при доктор Яръмова каза ми че имам акне... Изписаха ми Флажил който трябва да го пия 1 месец,в листовката пише че не трябва да се пие повече от 10 дни ... Освен това се мажа и с Акнатак ..Пия и витамини Мерц. Дерматоложката ми каза да си купя серията за акне на Авен .. В момента ползвам всичките тези неща от 2 седмици но не забелязвам ефект..Някой ползвал ли е тези продукти и ако да има ли ефект ?

# 576
  • Варна
Серията на Авен е хубава. Имай предвид, че клетките на кожа се регенерират за около месец, така че ще мине малко време, докато се оправи. Опитай и с домашни маски от мед + аспирин +кисело/прясно мляко. С пъпките трябва търпение и гледай да не ги чоплиш.

# 577
  • Бургас
Флажил е антибиотик, който се ползва за борба с някои анаеробни бактерии. Ако акнето ти не се дължи на такива бактерии няма как да ти помогне. За моя дълъг опит в борбата срещу акнето съм изпила доста антибиотици, за което сега горчиво съжалявам. Освен, че си докарах някои храносмилателни проблеми друг ефект нямаше.
Авен при мен също нямаше ефект.

# 578
Бях обещала да дам отчет как върви лечението при мъжа ми. Кошмарът с гнойните кратери слава богу, отмина, до преди седмица беше останала силна червенина, все още я има, съчетана с лющене, но то е неизбежно, заради Роакутана. За съжаление, хормоните не са му в норма и има високи нива на CRP. Маже се с бензоила ежедневно и увеличава приема на Роакутана.

# 579
Флажил е антибиотик, който се ползва за борба с някои анаеробни бактерии. Ако акнето ти не се дължи на такива бактерии няма как да ти помогне. За моя дълъг опит в борбата срещу акнето съм изпила доста антибиотици, за което сега горчиво съжалявам. Освен, че си докарах някои храносмилателни проблеми друг ефект нямаше.
Авен при мен също нямаше ефект.
Ти с какво се излекува ?

# 580
  • София
jujana2 Сега пия хормил, но мисля да отида при фитотерапевт, за да видим какво ще каже.

# 581
Чувала съм, че цинкът помага. При мен положението се подобри. Ето какво правя:

- Ходя всеки месец на козметик за почистване на лице
- Използвам лосион за измиване с чаено дърво сутрин и със салицилова киселина (2%) вечер
- Ексфолирам си лицето през ден (ексфолиант с 2% салицилова киселина)
- Сутрин след измиване си почиствам лицето с тоник с 2% салицилова киселина
- Нанасям гел от алое вера, съвсем малко и изчаквам около 20-30 сек. да изсъхне
- Нанасям най-обикновен хидратиращ крем
- След работа задължително си измивам лицето със сапун (черен африкански или някакъв специален за лице) и си правя маска (ще изброя маските след малко), след което минавам с памучен тампон, напоен в розова вода. Слагам хидратиращ крем
- Вечер измивам лицето със съответния лосион и нанасям крем с БП 5% (това е след като съм си измила зъбите и повече няма да си мокра лицето)

Маски:
Домашни:
- Чист мед
- Мед + Куркума
- Мед + Канела
- Аспирин + Кисело мляко
- Пюре от тиква + Корен от куркума или на прах
- Смелни овесени ядки на брашно + кисело мляко

От магазина:
- Mаска с глина (100% глина) разтворена в оцет и вода в съотношение 1:1
- Разни глини (розова и жълта) разтворени в розова вода
- Маска с кал от мъртво море
- Някаква купешка с какао
- Хидратираща, пак от магазина

*кожата  ми е суха с мазна Т зона
*при интерес мога да напиша точните продукти
*излизат ми пъпки, но по-малко от преди
*мисля, че най-много ми помогна козметика и крема с БП

# 582
Може ли да споделиш гела с алое вера кой е? bouquet

# 583
Може ли да споделиш гела с алое вера кой е? bouquet

Не знам дали това се отнася до мен, тъй като няколко човека споменаха гел от алое, но ще си кажа моя Grinning

# 584
Да, към теб, благодаря ти! Hug
Видях, че го има в iherb. Peace

Общи условия

Активация на акаунт