Против акне/пъпки по лицето 5

• 117 486
  • 731
  •   1
Отговори
# 675
  • София
И моят ми изписа лекарство за локално приложение, от което с 3 намазвания 3-те грозни пъпки взеха да умират веднага. Според него нямам никакви признаци на хормонални проблеми, което е добре. Спирам сладкото, продължавам със Зинерит и натуралните добавки за хормонален баланс и се надявам да се разделя с акнето.

# 676
Harpalike,

Скрит текст:
Ще споделиш ли какви са добавките за хормонален баланс?

# 677
  • София
Harpalike,

Скрит текст:
Ще споделиш ли какви са добавките за хормонален баланс?

Разбира се. Пия масло от вечерна иглика и започнах всяка сутрин да приемам супена лъжица мака на прах, която разтварям в кисело мляко. Вечерната иглика със сигурност работи при ПМС, за маката нищо не мога да кажа още.

# 678
Благодаря !  bouquet Успех!

# 679
  • Бургас
И аз от 2-3 месеца пия вечерна иглика. Определено регулира някои хормони, но не зная кои. След тежка инфекция на сливиците цикъла ми се скъси на 22-23 дни. Всички гинеколози ми казват, че не можело да бъде от това, но е факт. Хормоналните изследвания са ми в норма иначе. Препоръчваха ми да пия противозачатъчни. С вечерната иглика цикъла ми пак е на 28 дни и ПМС не е толкова силно изразен. Мъжа ми казва, че не съм толкова непоносима преди цикъл  Mr. Green За пъпките не мога да преценя дали помага, защото още не съм спряла БП.

Последна редакция: пт, 13 яну 2017, 09:31 от Irene Adler

# 680
  • Пловдив / София
Аз ходя на стискане всеки месец и да, зачервена съм после 2-3 дни, но минава.

Това е и моето мнение.
Причинителите на пъпките са основно черните точки.
Аз да си призная досега не съм ходила на козметик, защото ме е страх. Просто не се знае на какъв некадърник ще попадна и как може да те орезили.
Ако си в София, моля, да препоръчаш твоя козметик. Може и на лични.

Иначе аз веднъж в седмицата, след баня, защото тогава се отварят порите, ги стискам, но не мога всички да изстискам. А и не рядко си правя пъпки така от неправилно стискане.
Иначе сутрин се мия с измиващ гел, след това обтривам с розова/лавандулова или ментова вода, каквато имам в момента и нанасям хирдратиращ крем.
Вечер пак се мия с гела и обтривам с една бленда, която ми направиха с чисти растителни масла, разбира се за мазна кожа. Тя уж намалява себума, но съм я ползвала 3-4 пъти и досега не съм видяла ефект.
Веднъж в седмицата правя и маски на лицето.

Според мен, моите пъпки не са дължат на хормонални проблеми, а просто на мазна кожа. Но, иначе, съм решила да намаля сладкото, защото тотално не мога да го спра. Прясно мляко и без друго не обичам.

# 681
И аз от 2-3 месеца пия вечерна иглика. Определено регулира някои хормони, но зная кои. След тежка инфекция на сливиците цикъла ми се скъси на 22-23 дни. Всички гинеколози ми казват, че не можело да бъде от това, но е факт. Хормоналните изследвания са ми в норма иначе. Препоръчваха ми да пия противозачатъчни. С вечерната иглика цикъла ми пак е на 28 дни и ПМС не е толкова силно изразен. Мъжа ми казва, че не съм толкова непоносима преди цикъл  Mr. Green За пъпките не мога да преценя дали помага, защото още не съм спряла БП.

За вечерната иглика мога да споделя, че съм я пила около 3 месеца, вследствие на което така си разбутах хормоните, че оправях последиците с години - косопад, още по-нередовен цикъл и пр. В сравнение с последиците фактът, че дадох над 100лв напразно и само, за да си навредя, е най-малкото зло. Не ми се вярваше,  но е от това. Не го споделям, за да обезнадеждавам някого, а просто за да имате предвид, че не всичко влияе добре или по един и същ начин на всеки. Щом на теб ти помага, е прекрасно и дано положителния ефект се запази.

# 682
Аз ще споделя накратко моя опит с акнето. Пия хормонално лекарство и лицето ми беше в много лошо състояние. Мазала съм се с каквото се сетите от евтино до скъпо. Дерматолозите ме отчайваха излизах разплакана, защото бях сигурна, че комерсиалните кремчета е гелчета няма да ми помогнат. Но преди два месеца приятелка ми донесе panoxyl aquagel 10 и съм много доволна . Изсушава кожата, но аз ползвах хидратиращ крем на Клиник и хидратираща маска и нещата се успокояват доста бързо.
Но борбата продължава с червените петънца за коите все още не съм намерила лек, но се надявам да е скоро.

# 683
Аз ходя на стискане всеки месец и да, зачервена съм после 2-3 дни, но минава.

Това е и моето мнение.
Причинителите на пъпките са основно черните точки.
Аз да си призная досега не съм ходила на козметик, защото ме е страх. Просто не се знае на какъв некадърник ще попадна и как може да те орезили.
Ако си в София, моля, да препоръчаш твоя козметик. Може и на лични.

Иначе аз веднъж в седмицата, след баня, защото тогава се отварят порите, ги стискам, но не мога всички да изстискам. А и не рядко си правя пъпки така от неправилно стискане.
Иначе сутрин се мия с измиващ гел, след това обтривам с розова/лавандулова или ментова вода, каквато имам в момента и нанасям хирдратиращ крем.
Вечер пак се мия с гела и обтривам с една бленда, която ми направиха с чисти растителни масла, разбира се за мазна кожа. Тя уж намалява себума, но съм я ползвала 3-4 пъти и досега не съм видяла ефект.
Веднъж в седмицата правя и маски на лицето.

Според мен, моите пъпки не са дължат на хормонални проблеми, а просто на мазна кожа. Но, иначе, съм решила да намаля сладкото, защото тотално не мога да го спра. Прясно мляко и без друго не обичам.

Днес бях на стискане  Laughing За съжаление не съм в България и не мога да помогна, но смятам, че има читави козметици, проучи нещата. Моята толкова силно ме стиска, аз никога не бих посмяла да се стисна толкова, имам усещането, че направо се отпуска отгоре ми, но с едно стискване маха всичко, докато аз стискам, отпускам, пак стискам и така на няколко пъти. Единствено носа си смея да стискам след баня, обикновено реша ли да се справя сама с някоя черна точка или неравност по кожата, става ужасна пъпка. Моята козметичка е с много опит и постоянно я засипвам с въпроси. Бих ти споделила какви продукти ми е препоръчала, но моята кожа е напълно противоположна на твоята - суха. Въпреки всичко, продуктите, които използвам, изсушават много кожата, така че може да са ти от полза. Сладкото го ограничи ако можеш, млечните също, да. Борба си е... Тежка и продължителна  Hug

# 684
И аз да се отчета. Party
Днес бях на козметик,има видима разлика.Всички черни точки изчисти,а и порите са по - свити.Уцелих период,в който нямам почти нито една пъпка с бял връх,де,но съм много доволна.Ще продължа да ходя.

# 685
Йоана,може ли да кажеш какво ти е препоръчала? Praynig Моята кожа също е суха Embarassed Не ям сладко по принцип,най-много по половин шоколад на месец това ми е,други десертчета,вафли и т.н не обичам

# 686
Йоана,може ли да кажеш какво ти е препоръчала? Praynig Моята кожа също е суха Embarassed Не ям сладко по принцип,най-много по половин шоколад на месец това ми е,други десертчета,вафли и т.н не обичам

Ще го сложа в скрит текст защото е много дълго  Laughing

Скрит текст:
Препоръча ми крем с БП на Obagi, който се продава в дерматологични клиники или при оторизирани козметици, което прави намирането му малко по-трудно. При мен този крем имаше наистина ефект, хем че съдържанието на БП е много ниско, едва 5%. Ето я цялата серия, от която аз имам тоника и крема Определено съм много доволна, скъпи са, но вече 3 месеца използвам серията и съм на 1/3 от продуктите, икономични са. Ако наистина се решиш, потърси серията при дерматолог, не ти препоръчвам да купуваш от нета. Тук момичетата обсъждат и други продукти с БП, така че прочети назад в темата ако се интересуваш. Аз използвам крема само вечер, а тоника само сутрин, след което нанасям хидратиращ крем.

Останалите неща, които козметичката ми предложи, са маски със сяра (sulfur 10%) и камфор. Със сяра намерих много хубава, но с камфор не мога. Ето я тази със сяра
Скрит текст:

Oтделно от всичко това си правя маски вкъщи, като всички са минали одобрението на козметичката ми  Laughing Назад в темата съм ги изброила, но сега ще ги пейстна отново

Ето какво правя:

- Ходя всеки месец на козметик за почистване на лице
- Използвам лосион за измиване с чаено дърво сутрин и със салицилова киселина (2%) вечер
Скрит текст:
Скрит текст:
- Ексфолирам си лицето през ден (ексфолиант с 2% салицилова киселина)
Скрит текст:
- Сутрин след измиване си почиствам лицето с тоник с 2% салицилова киселина
Скрит текст:
- Нанасям гел от алое вера, съвсем малко и изчаквам около 20-30 сек. да изсъхне
Скрит текст:
- Нанасям най-обикновен хидратиращ крем
Скрит текст:
- След работа задължително си измивам лицето със сапун (черен африкански или някакъв специален за лице) и си правя маска (ще изброя маските след малко), след което минавам с памучен тампон, напоен в розова вода и слагам хидратиращ крем
Скрит текст:

- Вечер измивам лицето и нанасям крем с БП 5% (това е след като съм си измила зъбите и повече няма да си мокра лицето)
Скрит текст:

Маски:
Домашни:
- Чист мед
- Мед + Куркума
- Мед + Канела
- Аспирин + Кисело мляко
- Пюре от тиква + Корен от куркума или на прах
- Смелни овесени ядки на брашно + кисело мляко
- Гел от алое директно от листото
- Авокадо (смачкано)
- Оризово брашно + прясно мляко - за избелване

От магазина + снимки на конкретните продукти:
- Mаска с глина (100% глина) разтворена в оцет и вода в съотношение 1:1
Скрит текст:
- Разни глини (розова и жълта) разтворени в розова вода
Скрит текст:
- Маска с кал от мъртво море
Скрит текст:
- Някаква купешка с какао
Скрит текст:
- Хидратираща, пак от магазина
Скрит текст:

- Пилинг маска с тиква
Скрит текст:
- Пилинг маска с плодова киселина
Скрит текст:

Всеки ден си почиствам лицето с Clarisonic.

*кожата  ми е суха с мазна Т зона
*излизат ми пъпки, но по-малко от преди
*мисля, че най-много ми помогна козметика и крема с БП [/i]

Стана супер дълго, съжалявам  Blush

# 687
Много благодаря,Йоана,за подробното описание bouquet

# 688
  • Бургас
Йоана, по продуктите, които си постнала съдя, че живееш в САЩ. Тук не се продоват нито един от изброените. Козметиците ни не предлагат кремове с БП, защото тук не се внасят.  Peace Отделно, че в Европейския съюз продуктите с БП се считат за лекарство и се продават само в аптеки, не може да се предлагат от всеки, включително и козметици.

# 689
Йоана, по продуктите, които си постнала съдя, че живееш в САЩ. Тук не се продоват нито един от изброените. Козметиците ни не предлагат кремове с БП, защото тук не се внасят.  Peace Отделно, че в Европейския съюз продуктите с БП се считат за лекарство и се продават само в аптеки, не може да се предлагат от всеки, включително и козметици.

Съгласна съм, че някои от продуктите наистина не могат да се открият на българския пазар, но затова има iHerb - там със сигурност има поне половината от нещата, които съм изброила. А и не смятам, че това са единствените хубави маски и кремове, напротив. Има толкова много заместители. Едва ли ще повторя например маската с кал от мъртво море защото има поне 20 други вида с абсолютно същия състав. В случая единствените неща, които мисля, че ми помогнаха, са почистващия лосион със салицилова киселина и крема с БП.

Между другото, тук има една друга серия, от която много хора са доволни, дори един лекар ми я препоръча. Името ѝ е Proactiv и мисля, че може да се поръча за Англия, не съм проверявала за останалите държави в ЕС https://www.proactiv.co.uk/ Цената също е достъпна. Въобще има начини човек да се снабди с продукти с БП при добро желание  Peace

pacolina_, пак заповядай!

Общи условия

Активация на акаунт