За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 51

• 61 078
  • 779
  •   1
Отговори
# 435
И според мен прави каквото ти идва отвътре...при нас бебчо сам се нагажда.Спахме и гушнати и на ръце,сега вече не иска,чак ми липсва  Heart Eyes

# 436
  • Варна
Как приспивате бебето? Гушкам го - не бивало на ръце. Люлеем го - щял да свикне и после да не иска да заспи другояче. Шъткаме му да го успокоим - научавало се така и после трудно се отвиквало. Пръста да си смуче или биба пък изобщо не трябвало.
Та какви са вариантите?
Варианта е един - теглиш една звучна българска на всички и си гледаш и приспиваш детето както ти намериш за добре...

# 437
Как приспивате бебето? Гушкам го - не бивало на ръце. Люлеем го - щял да свикне и после да не иска да заспи другояче. Шъткаме му да го успокоим - научавало се така и после трудно се отвиквало. Пръста да си смуче или биба пък изобщо не трябвало.
Та какви са вариантите?
Варианта е един - теглиш една звучна българска на всички и си гледаш и приспиваш детето както ти намериш за добре...

Точно... Peace

# 438
Та какви са вариантите? Синът ми свикна на режим сменяме памперс- ядем- играем/говорим, пеем-спим. Обаче се превъзбужда като играем, а пък не му се и спи веднага след ядене и има нужда от някакъв преход от игра към сън. Особено ако и след ядене се наложи смяна на памперс.
В началото в люлеещата се кошара с песен, по-късно с гушкане след кърмене, след това при нас на спалнята и я местя, в един момент на ръце или ако няма начин и на гърда, по-късно с биба. Сега ляга и заспива, на 2г4м. На какво съм я свикнала? Бебетата/децата минават много етапи. Прави това, което чувстваш, да се съобразяваш с хорските предрасъдъци не е в полза спокойствието на детето ти.

# 439
  • град-държава
На ръце с носене, гушкане, целуване, пеене. Точно на тези неща искам да ми свикне бебето.
Залъгалка така и не поиска, но и на нея се опитах да я науча. Mr. Green

# 440
На ръце с носене, гушкане, целуване, пеене. Точно на тези неща искам да ми свикне бебето.
Залъгалка така и не поиска, но и на нея се опитах да я науча. Mr. Green

Аз успях да я науча на залъглка на 8 месеца, така че никога не е късно. И много се радвам, че я научих. А където ме срещнат познати  ми казват как съм щяла да си блъскам главата да я отучвам след година - две  ooooh! аз разбира се нямам подобни намерения...

Абе най - лесно се гледат чуждите деца! Това всеки го знае и го може  Mr. Green

# 441
Здравейте,мами ! Необходим ли е приема на Вигантол през лятото ?

# 442
Аз давам по 2 капки. Мисля, че зависи колко е голямо детето и колко са затворени фонтанелите Peace

# 443
  • Варна
А където ме срещнат познати  ми казват как съм щяла да си блъскам главата да я отучвам след година - две  ooooh! аз разбира се нямам подобни намерения...
Последният проведен разговор по темата с лелята на ММ (сестра на свеки):
" Лелята: Махайте я тази биба, защо й я давате?
   Аз: Защото иначе си смуче пръста, много се лигави и до кръста става мокра и тъпче всичко в устата, вкл. презрамките на количката, одеялцето, пелаената...
   Лелята: Ама после ще се чудиш как да я отучваш.
   Аз: И защо да я отучвам? Да върви в първи клас с бибата. Като вземат да й се подиграват децата, сама ще я хвърли.
   Лелята: Първо мълчание и така...  Shocked После: Да, ама ще й се изкриви ченето, и зъбите ще й растат на криво.
   Аз: Спокоооойно. Бебероните вече не са от каучук, като нашите едно време. Хората са ги измислили ортопедични и пригодени така, че да се предотврати това.
   Лелята млъква и не знае какво повече да каже...
   До следващия път. Този разговор е воден със свекърва ми поне десет пъти, докато сина й не й се разкрещя и й забрани да споменава въобще думичката "биба". Явно се е оплакала на сестра си и тя е решила да се пробва като по-голям авторитет... Wink
Аз давам по 2 капки. Мисля, че зависи колко е голямо детето и колко са затворени фонтанелите Peace
Точно така. Ортопеда решава най-добре. Нашата педи каза след третия месец да ги спираме. Ортопеда каза до края на четвъртия по две капки и после до края на 6-я - по една...
Фоксиииии...  Hug

# 444
На 6 месеца и половина сме.Аз също давам по 2 капки ,но от 2 седмици не давам.Мисля,че през лятото не е нужно и исках да чуя други мнения.

# 445
На 6 месеца и половина сме.Аз също давам по 2 капки ,но от 2 седмици не давам.Мисля,че през лятото не е нужно и исках да чуя други мнения.

Според мен това се преценя от лекар, ние няма как да знаем колко е голяма фонтанелата и колко трябва да бъде според възрастта. Дава се също и за профилактика от рахит. Освен това какво значение има сезонът, бебе под годинката нали не се пече на слънце? Едва ли си набавя вит.Д просто от жегите.

# 446
Набавя си витамин Д от разходките навън, не е нужно да се печеш директно на слънце.
На нас ни го спряха.  Peace

# 447
Аз не вярвам в тая работа с набавянето от разходките навън. Едно време и аз така разсъждавах. Черна като шоколад Милка отидох и си направих изследване- витамина ми беше под долната граница Peace

При бебетата е имуностимулант, подпомага в комбинация с калция развитието на костната система и с него се профилактира рахит. Аз не бих го спряла по свое усмотрение или по препоръка на лекар без съответните изследвания Peace

# 448
Предозирането с него е също толкова опасно колкото и липсата му. Особено за бебета на АМ. В него се съдържа достатъчно количество витамин Д и е по - лесно да се прекали.
Това, че някой се е разхождал много или пекъл на слънце и витамина му е бил под долната граница нищо не значи. Има хора, които не го усвояват пълноценно и т.н. както и да е. Не случайно повечето педиатри го спират през летните месеци, аз така или иначе със сигурност щях да го спра дори и лекарката да не ни го беше препоръчала.  Peace

# 449
На нас също не ни е спрян, даже ми дадоха нова рецепта последния път, за да не плащаме за него (в Германия сме). Тук не е топло като в България може би, но слънцето си пече.

Общи условия

Активация на акаунт