За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 51

• 61 013
  • 779
  •   1
Отговори
# 630
Да,цялата я измивам с душ олиото. Измива идеално без да изсушава. Като ни изписаха от родилното бях взела душ гела Педиатрия и с него също измивах и главата. И той е много добър.
Значи да си купя душ олио /за да мия коса и тяло/, крем за тяло, а кремче за дупето някакво има ли или с крема за тяло мажете след къпане? На нас ни казаха Джин Джира бебе като спрейче за дупе, ама аз досега с въздушни бани съм карала и после след къпане леко мажа с крема за тяло само крачетата.
Аз дупето го мажа със Судокрем по препоръка на неонатоложката в Токуда, а тялото след баня с емолиентното мляко (лосион) на А-дерма Ексомега, държи хладно и е подходящо за лятото. Емолиентите не са подходящи за памперс-зоната, според мен, защото задържат влагата на кожата, а там идеята е да е подсушена.

# 631
Момичета, имам нужда от съвет. Малкият е с разстройство, но няма температура. Опитах да се свържа с педиатърката, но тя не вдига. Опитах да му дам Ентерол, но той не пожела да го пие. Какво да правя? Да търся ли къде да го водя утре на преглед ако няма температура? Ще опитам да звънна пак на нашата лекарка, но какво да правя ако не вдига? Нямам хич доверие на лекарите в дежурните кабинети в нашия град, особено пък като става въпрос за бебе.

# 632
Здравейте, не знам дали въпросът ми е за тази група, но не успях да намеря информация през търсачката... Моля спешно да препоръчат добър педиатър в ж.к. Младост. Най-близо ми е поликлиниката в Младост 1, но може и другаде в района.

# 633
Момичета, имам нужда от съвет. Малкият е с разстройство, но няма температура. Опитах да се свържа с педиатърката, но тя не вдига. Опитах да му дам Ентерол, но той не пожела да го пие. Какво да правя? Да търся ли къде да го водя утре на преглед ако няма температура? Ще опитам да звънна пак на нашата лекарка, но какво да правя ако не вдига? Нямам хич доверие на лекарите в дежурните кабинети в нашия град, особено пък като става въпрос за бебе.
Ако изхожданията не са много на брой, самото разтройство не е голям проблем. Ако детето е захранено, пробвай с оризова вода, компот от дренки за затягане. Давай му водичка да пие. Задължително диета, ястия без мазнина, наблегни на ориз, картофи, сухари, морковите запичат, обезсолено сирене. Ако няма температура, повръщане, не се чувства зле, може да е временна реакция към някоя храна. Няма страшно, бързо да се оправя детето  Peace

# 634
Благодаря за съветите. Захранен е и е доста големичък вече. На почти годинка и осем месеца е.  Laughing

Колко дни трябва да продължи диетата и как протича захранването след това? Мога ли да давам кисело мляко преди лягане, защото малкият обича да си похапва по малко около половин час преди да заспи?

За щастие днес прояде сухари. До скоро ако му давах да си гризка само ги начупваше и изсипваше по пода. Laughing

# 635
  • София
На мен лично киселото мляко ми действа разхлабващо Simple Smile

Ще повторя Radeva за диетата... дежурното при нас е варен ориз без мазнина (само с малко сол), варени картофи, сухари, препечени филии.
Диетата - до 2-3 дена.
Захранването след това - по малко. Аз обикновено започвам с пилешка супа.

# 636
  • над кукувичето гнездо
Киселото мляко съдържа полезни баактерии, ако е читаво. Няколко лъжички едва ли ще са голям проблем, но да е поне час преди времето за сън. Така бих направила аз. Peace

# 637
Домлян счита ли се за такова? Разваля се страшно бързо, а до колкото знам това уж е показател за хубаво мляко.  newsm78

# 638
  • над кукувичето гнездо
За мен е едно от най-приличните млека. На Лазарова, ако ви попадне, също става, майка ми подквасваше от него. Също хисаря йогурт го бива. Но давайте мляко, само ако детето не се присвива, не страда от колики и силна диария.  Peace Може в млекцето да добавите мъъъъничко ентерол, но трябва да бъде изконсумирано веднага, за да не шупне от дрождите. Ре-комфорт помага, но е на таблетки за смучене. На малкия го бяха изписали по 1 таблетка сутрин и вечер за разтройство без други симптоми, заедно с диолин ликуид по половин пакетче на обяд. Но за тези неща е добре с лекар да се обсъдят. Тук само си обменяме минал опит.
Бързо оздравяване!

# 639
Момичета, как се почистват ушите на новородено на 20 дни? Педиатърката каза да не пипам, но а мисля, че трябва да се чистят. Как давате капкте за рахит - на гладно или в млякото?

# 640
Момичета вече два пъти след баня на бебето му се появяват ситни червени пъпчици. Отшумяват до следващата сутрин. Не мога да разбера дали не е от козметиката - ползваме Бюбхен мляко за тяло и душ гел+шампоан бебешки. Това от раждането, досега не е имало реакция. На 3 месеца сме.
Някакви идеи? Можете ли да ми препоръчате хипоалергична козметика, колкото пари трябва ще дам - така и така свършват Бюбхените, та трябват нови поне да си купя нещо качествено.

Да не би водата да е много гореща? Опитай с по-хладка. Аз моята я къпя някъде с 30-градусова.

Иначе препоръчвам Био Джи, натурална козметика със сребърна вода
И Аз къпя с хладка вода. Ако е над 34 градуса започва да плаче и целия става в пъпчици.

# 641
  • Варна
Здравейте,мами!Дълго се колебах преди да пиша,но се надявам и на вашите мнения.Моят син се роди 3800.На 2 месеца тежи 5100 /200гр. по-малко от средното тегло за момче според таблиците на СЗО/ и е висок 60,5см. /2 см. повече според същите таблици/.Обаче според нашата педиатърка е много да качи 400гр. за 16 дни и каза да му махна храненето в 3 през нощта.Общият брой на храненията сведохме до 6 на денонощие,но един път си хапва и през нощта.Не мога да оставя детето да плаче от глад и да го наливам с вода.Вие какво мислите?И още един въпрос-от Саб Симплекс има страшен запек и педи препоръча глицеринови свещички.Не ми се ще да слагам всеки ден и да го привиквам така.Какво мислите за сушени сливи и чай от тях?Пак казвам,че е на 2 месеца и е на Фризовом.Извинете за дългия пост bouquet

И аз го родих моя 3790г. В момента на 3м е 6500г, 64см. По таблиците си е в нормата. Първия месец наддаде 1100г, втория 900г, третия 400г. Като за последния месец педиатърката на мен ми каза, че е сравнително малко, да дохранвам. Но пък аз за себе си реших, че щом си е в нормите (при положение, че втория беше даже в горна граница вече) няма да дохранвам. На поискване го кърмя, понякога на два часа, понякога на три, понякога на четири. През нощта си се буди и си търси. Описвам подробно, защото макар и родени с еднакви мерки, развитието на бебетата е различно. Според мен си го храни както ти го усещаш и както той си търси. Не виждам защо трябва да си тормозиш детето и да му спираш яденето. Той за две седмици може 400г да наддаде, но в следващите да са 200г.

# 642
Здравейте! Въпросът ми е кога се дава сирене на бебе и какво трябва да е? Краве,козе,овче,биволско? Бебето е на 8 месеца и половина.Благодаря!

# 643
  • София
Момичета, как се почистват ушите на новородено на 20 дни? Педиатърката каза да не пипам, но а мисля, че трябва да се чистят. Как давате капкте за рахит - на гладно или в млякото?
r

Доц, Тодоров УНГ ( Исул) ми обясни, още с каката че не трябва да дъркам и да чистя ушите, след баня леко се подсушават и много леко и внимателно с клечка която е с ограничител се попива ухото без да се пипа на вътре.
Капките вит.Д ги давам с бебешка лъжица на гладно, не умея от шишето да капя в устата.

# 644
На моето 5 месечно бебе не давам витамин Д през лятото.
Ушите почиствам с клечка без ограничител, без да бъркам в тях.

Общи условия

Активация на акаунт