За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 51

• 61 015
  • 779
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте! Дъщеря ми е на 1,3 години и от няколко дни прави много странно повдигане на рамото, което аз оприличавам като тик. Cry През февруари - март беше започнала отново да прави така и ЛЛ каза, че не е притеснително и най - вероятно се дължи на напрежение във венците от никнене на зъби. Когато отшумя това движение се поуспокоих, но ето че тези дни отново го прави. Два дена подред имаше Т 37,5  и излезе кучешки зъб вчера, но днес това повдигане на рамото към главата, сякаш и пречи презрамката на потника продължава.
 Искам да попитам случвало ли се е това движение и при други деца? Нормално ли е? Как протича прегледа  при детски невролог? Много съм притеснена...

# 616
  • София
Аз понякога повдигам рамо и наклонявам глава към рамото ако получа остра болка в ухото.

Направете консултация с невролог.

# 617
Момичета вече два пъти след баня на бебето му се появяват ситни червени пъпчици. Отшумяват до следващата сутрин. Не мога да разбера дали не е от козметиката - ползваме Бюбхен мляко за тяло и душ гел+шампоан бебешки. Това от раждането, досега не е имало реакция. На 3 месеца сме.
Някакви идеи? Можете ли да ми препоръчате хипоалергична козметика, колкото пари трябва ще дам - така и така свършват Бюбхените, та трябват нови поне да си купя нещо качествено.

# 618
  • град-държава
Екзомега на АДерма.  Peace
От раждането сме с АДерма и проблеми не сме имали. За 5 месеца 2бр душ олио - около 60-65лв(като и аз го използвам) и все още не сме изхабили 1 опаковка крем за тяло - 50лв. Не мисля, че са много за това време.

# 619
И аз съм за Екзомега.Такъв друг крем не съществува.А шампоан ползвахме на Мустела против крусти,но въобще не помогна,а употребихме сигурно 10  ooooh!

# 620
  • София
Момичета вече два пъти след баня на бебето му се появяват ситни червени пъпчици. Отшумяват до следващата сутрин. Не мога да разбера дали не е от козметиката - ползваме Бюбхен мляко за тяло и душ гел+шампоан бебешки. Това от раждането, досега не е имало реакция. На 3 месеца сме.
Някакви идеи? Можете ли да ми препоръчате хипоалергична козметика, колкото пари трябва ще дам - така и така свършват Бюбхените, та трябват нови поне да си купя нещо качествено.

Да не би водата да е много гореща? Опитай с по-хладка. Аз моята я къпя някъде с 30-градусова.

Иначе препоръчвам Био Джи, натурална козметика със сребърна вода

# 621
Здравейте,мами!Дълго се колебах преди да пиша,но се надявам и на вашите мнения.Моят син се роди 3800.На 2 месеца тежи 5100 /200гр. по-малко от средното тегло за момче според таблиците на СЗО/ и е висок 60,5см. /2 см. повече според същите таблици/.Обаче според нашата педиатърка е много да качи 400гр. за 16 дни и каза да му махна храненето в 3 през нощта.Общият брой на храненията сведохме до 6 на денонощие,но един път си хапва и през нощта.Не мога да оставя детето да плаче от глад и да го наливам с вода.Вие какво мислите?И още един въпрос-от Саб Симплекс има страшен запек и педи препоръча глицеринови свещички.Не ми се ще да слагам всеки ден и да го привиквам така.Какво мислите за сушени сливи и чай от тях?Пак казвам,че е на 2 месеца и е на Фризовом.Извинете за дългия пост bouquet

# 622
Моята дъщеря до 12-13 месечна,ядеше по 7 пъти на ден.Никога не съм я ограничавала,даже още яде 1 път нощем.Фризовома я запичаше,а ни беше предписан заради запека.Когато беше на 2 месеца давах сироп за разхлабване.В началото помагаше.Чела съм,че е нормално бебетата да качват 1 кг месечно.

# 623
Здравейте,мами!Дълго се колебах преди да пиша,но се надявам и на вашите мнения.Моят син се роди 3800.На 2 месеца тежи 5100 /200гр. по-малко от средното тегло за момче според таблиците на СЗО/ и е висок 60,5см. /2 см. повече според същите таблици/.Обаче според нашата педиатърка е много да качи 400гр. за 16 дни и каза да му махна храненето в 3 през нощта.Общият брой на храненията сведохме до 6 на денонощие,но един път си хапва и през нощта.Не мога да оставя детето да плаче от глад и да го наливам с вода.Вие какво мислите?И още един въпрос-от Саб Симплекс има страшен запек и педи препоръча глицеринови свещички.Не ми се ще да слагам всеки ден и да го привиквам така.Какво мислите за сушени сливи и чай от тях?Пак казвам,че е на 2 месеца и е на Фризовом.Извинете за дългия пост bouquet
Лично аз никога не съм гледала таблици, дъщеря си кърмех и нощем почти до годинката. 5100 тя беше на 1 месец. Нейната лекарка още на посещението след раждането каза да не я храня нощем. Но да ми реве нощем от глад, а аз да я наливам с вода/глюкоза за мен беше пълна глупост. Така си растеше пухкава и спокойна.
Вода от сини сливи на незахранено бебе не бих дала. По-скоро бих сменила капките да не са със симетикон, а лактаза. Има сиропчета от типа на Well move baby, които са за разхлабване и са 0+.
Но аз не съм медицинско лице, така процедирах като майка, която най-добре усеща детето си. Консултирайте се и с друг лекар ако не сте съгласни с препоръките на вашия.

# 624
  • град-държава
Не бих ограничила храната. Дъщеря ми се роди 3680. Първия месец наддаде 900гр. Сега е на 5м и всеки месец качва вежду 1кг и 1,200. Нищо не са ми казвали на ДК. Само на кърма е, но и на АМ не бих махнала хранене, което детето си търси.
Дъщеря ми на 4м отказа сама нощното хранене, но понякога се случва да се събуди гладна нощем и я храня. Не я наливам с вода.
Капките, които ползвахме бяха Лефакс, проблеми със запек не е имала. Сини сливи, абсурд.

Последна редакция: пт, 19 авг 2016, 15:13 от Vermilion`

# 625
Екзомега на АДерма.  Peace
От раждането сме с АДерма и проблеми не сме имали. За 5 месеца 2бр душ олио - около 60-65лв(като и аз го използвам) и все още не сме изхабили 1 опаковка крем за тяло - 50лв. Не мисля, че са много за това време.
Vermilion`, и за главичката ли ползвате душ олиото? Аз се колебаех и накрая взех душ гел и шампоан от серията, но се чудя дали да не взема душ олиото след това.

# 626
  • град-държава
Да,цялата я измивам с душ олиото. Измива идеално без да изсушава. Като ни изписаха от родилното бях взела душ гела Педиатрия и с него също измивах и главата. И той е много добър.

# 627
Да,цялата я измивам с душ олиото. Измива идеално без да изсушава. Като ни изписаха от родилното бях взела душ гела Педиатрия и с него също измивах и главата. И той е много добър.
Значи да си купя душ олио /за да мия коса и тяло/, крем за тяло, а кремче за дупето някакво има ли или с крема за тяло мажете след къпане? На нас ни казаха Джин Джира бебе като спрейче за дупе, ама аз досега с въздушни бани съм карала и после след къпане леко мажа с крема за тяло само крачетата.

# 628
  • град-държава
Аз дупето го мажа само с бебешко олио. Крема след баня цялото тяло. Но в момента в тези жеги не я мажа, че се изпотява ужасно всеки пъг. Душ олиото идва напълно достатъчно, кожата 'и не е суха.

# 629
Благодаря за бързите отговори!Те затвърдиха и моето мнение-да не лишавам детето си от нещо,което му е нужно.Относно капките-ползвам БиоАмика,които съдържат лактаза.Но те се дават 6 пъти и на седмото хранене дадох 3-4 дни Саб.След като се запече ги спрях веднага,но ефект няма.Докторката каза термометър в дупето или глицеринова свещичка,но аз не искам да привиквам бебо и затова търся алтернатива.А таблиците цитирах,за да покажа,че детето се развива напълно нормално,според мен!

Общи условия

Активация на акаунт