За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 51

• 61 018
  • 779
  •   1
Отговори
# 600
  • град-държава
Как и за колко време мога да съхраня фекална пробра за изследване? Контейнерче имам, къде да го сложа и до колко време е годна пробата?

# 601
  • София
Държала съм проба в хладилник за една нощ. Не помня какво ми беше казала педиатърката, но по спомен една нощ не беше проблем.

# 602
  • Варна
Благодаря за съвета,Radeva-87.Купихме вече нови обувки на Капчица.Изглеждат много качествени и са много сладки:)

# 603
  • Бургас
Здравейте, четох, че има доста дечица минали вируса с разстройство и порвъщане. За колко време се оправиха децата ви и какво давахте?
Детенцето на сестра ми е на годинка. С разстройство е вече 8 ден. Даваха Био гая в началото и тазектан. От четири дни е на гентамицин. Днес сменят пробиотика на Лакто 4. Не иска да яде нищо, вода иначе пие. Посъветвах я за лечебна Хумана, купила е и от сока на Хипп  за запичане. Утре пак са на лекар. Температура няма, активен е, но на моменти го боли коремчето и иска да се гушка.
Съвети имате ли?

# 604
На адаптирано мляко ли е детето или е на кърма? Ако е на АМ, то с пробиотици ли е?

# 605
  • Бургас
На адаптирано мляко. На Хипп. Не знам дали е с пробиотици ...

# 606
На моето дете му ставаше по-зле от комбинацията на АМ с пробиотици и друг пробиотик. Явно му идваше в повече и положението с разстройството се влошаваше. Последният път, когато малкият пи антибиотик изобщо не давах пробиотици и така и не получи разстройство, защото пробиотиците в млякото бяха достатъчни.

# 607
  • град-държава
Държала съм проба в хладилник за една нощ. Не помня какво ми беше казала педиатърката, но по спомен една нощ не беше проблем.
Току що са върнали мъжа ми от лаболаторията, тъй като точно в този момент затваряли и са му казали, че не става пробата за утре.  Tired

# 608
Здравейте, четох, че има доста дечица минали вируса с разстройство и порвъщане. За колко време се оправиха децата ви и какво давахте?
Детенцето на сестра ми е на годинка. С разстройство е вече 8 ден. Даваха Био гая в началото и тазектан. От четири дни е на гентамицин. Днес сменят пробиотика на Лакто 4. Не иска да яде нищо, вода иначе пие. Посъветвах я за лечебна Хумана, купила е и от сока на Хипп  за запичане. Утре пак са на лекар. Температура няма, активен е, но на моменти го боли коремчето и иска да се гушка.
Съвети имате ли?
Ние го минахме и ни изписаха Ентерол,Изорекс и ако ходи повече от 5 пъти дневно Хидрасек,но не се стигна до там за 3 дни и мина разстройството.Но болките в коремчето продължиха около седмица.Давах и чай от лайка и диета,но при вас няма как.Нашия ЛЛ ми каза,че този вирус не се повлиява от антибиотик

# 609
Здравейте,мами ! Бебчо е на 7 месеца и вече не иска да пълзи,само гледа да се хване за нещо и да се изправя.Иска постоянно да е на крачетата.Въпроса ми е можели вече да я слагам в проходилка за няколко минути на ден ?

# 610
Защо ти е да го слагаш в проходилка? Остави го да пълзи и да се изправя по мебелите. Обезопаси до колкото е възможно и го пускай. Като се измори ще си седне на дупето. Ако се притесняваш от падания- недей. Ще падне няколко пъти и ще се научи да е по-внимателен.

Проходилките до колкото знам са най-рано от осмия месец.

# 611
  • Варна
Детски ортопед ми е казвал,че проходилката е след осмия месец.Имам много познати,които сложиха децата си на 6-7 месеца и не е имало проблем.Може да слагаш детето ако си решила за малко.Аз не съм привърженик на проходилките.Сложих малката на 9 месеца,но не й хареса.

# 612
  • София
Сложих моето дете в проходилка в края на 6 месец. По принцип ги дават от 6-7, като основно се гледа кога детето може да стои само изправено. Моят дотогава вече се изправяше сам в кошарата, на 8 месеца проходи, на 11 пролази.

# 613
А може ли малко инфо относно това, защо не се препоръчват проходилките?  newsm78

# 614
  • над кукувичето гнездо
Скелетът на бебето, както и мускулната му система еволюционно не е пригодена за ползване на проходилки. С проходилка процесите на придвижване не следват естествения ход, а се насилват за неща, за които организмът не е готов и, реално, от които няма необходимост в даден момент, нито капзцитета да осъществи. Нещо, като да минеш на формулите на Коши, без да си се спрял на Виет (да не забравим и майките им!). Също, бебето може да се приучи да ходи на пръсти, наведено напред, или да получи разнообразни деформации, ако уредът не е бил подходящ за габаритите му. Разбира се, възможно е никое от тези неща да не се случи Wink

Общи условия

Активация на акаунт