За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 51

• 61 024
  • 779
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте! Искам да направя микробиология на акото на бебето.  Някой има ли идея колко време след изхождането мога да съхранявам пробата и как ( в хладилник колко време може да стои ми е въпроса и изобщо може ли)? Благодаря!
Поставяте в стерилно бурканче за фекална проба и в хладилник. Може да се съхранява в рамките на ден. Това ми обясниха от лабораторията, когато аз носих  Peace

# 586
Здравейте, как взимате стерилна урина за изследване и ако знаете нещо за успокоение на зъбките, че гелчетата като дентинокс и кал-гел временно помагат, но се пристрастява? Благодаря

# 587
  • София
"Здравейте, как взимате стерилна урина за изследване" стерилна урина е добре да вземеш сутрин, правиш тоалет на бебка и залепваш специално контейнерче, което се продава в аптека. Постарай се да го залепиш добре че много често се отлепват, ако е спокойна можеш да я оставиш без памперс и да наблюдаваш кога ще го напълни, за да го свалиш веднага. Добре е до 30 мин. да се занесе в лабораторията. За зъбите са ми казали че много ефикасни за целта са кехлибарни герданчета. Не съм ползвала и не знам дали е така, но има сайтове които предлагат такива за бебета. Ако някой има опит моля да сподели.

# 588
Благодаря за отговора, само дето моето е бебчо Simple Smile, ще питам в аптеката за тези контейнери, нещо не мога да си го представя.

# 589
Благодаря за отговора, само дето моето е бебчо Simple Smile, ще питам в аптеката за тези контейнери, нещо не мога да си го представя.
Тези "контейнери" са всъщност стерилни найлонови торбички. С момченце ще ти е много по-лесно. Махаш памперса, поставяш торбичката, даваш мляко/вода и очакваш резултата.

# 590
  • София
Точно така найлонова торбичка с лепенка, кажи задължително пола на детето защото са различни. Simple Smile

# 591
"найлонова торбичка с лепенка" - колектор
контейнер - стерилна пластмасова прозрачна кутийка с капаче и мерителна скала

# 592
Здравейте! Искам да направя микробиология на акото на бебето.  Някой има ли идея колко време след изхождането мога да съхранявам пробата и как ( в хладилник колко време може да стои ми е въпроса и изобщо може ли)? Благодаря!
Поставяте в стерилно бурканче за фекална проба и в хладилник. Може да се съхранява в рамките на ден. Това ми обясниха от лабораторията, когато аз носих  Peace
Благодаря  bouquet !

# 593
Точно така найлонова торбичка с лепенка, кажи задължително пола на детето защото са различни. Simple Smile
Вече са еднакви Wink

# 594
Здравейте, как взимате стерилна урина за изследване и ако знаете нещо за успокоение на зъбките, че гелчетата като дентинокс и кал-гел временно помагат, но се пристрастява? Благодаря
Скоро видях реклама на една немска хомеопатична паста Осанит,че са я пуснали и в България.Може да пробваш с нея.

Извинявам се за новия отговор,но не ми дава да го редактирам.
Колко често е нормално да пишка дете на 2г и половина? newsm78
Дъщеря ми откакто прекара стомашно-чревен вирус преди 2сед. много малко пишка.Спи с памперс и сутрин си е мокър,но после може да пишка чак следобяд.А пие вода,сок,сутрин чай и къде отиват тези течности.Следобяд като стане пълни половин гърне и урината си е тъмна.Правих и когато се разболя ПКК и урина и всичко беше наред.Ако имаше нещо щеше да покаже на изследването,нали? Thinking

Последна редакция: сб, 13 авг 2016, 15:11 от AnMary

# 595
  • София
Давали ли сте какпки против колики Флатулекс? Швейцарски са

Помня ,че на 2и половина ,моето дете стискаше по 6часа ,заради стрес от яслата ,в която беше само месец.
Ти приканваш ли я да пишка?

# 596
Да,но не иска или ако седне не върши нищо.Иначе си стиска,защотото казва в последния мамент и някой път е пуснала капчица на гащите докато я сложа.Откакто се разболя намали ходенията.Давам и и витамини,но се съмнявам да имат такава реакция newsm78

# 597
Витамите оцветяват урината в жълто, аз пия редовно и винаги имат този ефект. Моето дете след чревния вирус около 3 дни пишаше рядко, защото си беше обезводнена, но вече всичко е ок. След като нощем пиша доста, не би трябвало да е обезводнена. Сигурна ли си, че не стиска умишлено поради някаква причина? Дъщеря ми стискаше умишлено когато е на чуждо място, защото не желае да ползва други тоалетни.

# 598
  • Варна
Имам въпрос относно обувките на детето.След прохождането и първите буйки с какво продължихте.На пазара има огромен избор.Гледам обувки,тип пантофи с хубави подметки,които са по-ниски цени и други кожени (еко или естествена кожа)обувки.Става въпрос за игра на площадката.Третия ми вариант е да взема пак буйки по-голям номер.Имаме пантофи -подарък на КиК,но не знам дали и най-добрия избор- http://www.k-k.bg/1512462 .Крачето е податливо на деформации още и искам най-доброто за моето дете.Моля за съвети,че в главата ми е каша.

Последна редакция: пн, 15 авг 2016, 09:34 от niksi007

# 599
Имам въпрос относно обувките на детето.След прохождането и първите буйки с какво продължихте.На пазара има огромен избор.Гледам обувки,тип пантофи с хубави подметки,които са по-ниски цени и други кожени (еко или естествена кожа)обувки.Става въпрос за игра на площадката.Третия ми вариант е да взема пак буйки по-голям номер.Имаме пантофи -подарък на КиК,но не знам дали и най-добрия избор- http://www.k-k.bg/1512462 .Крачето е податливо на деформации още и искам най-доброто за моето дете.Моля за съвети,че в главата ми е каша.
Винаги купувам български обувки/сандали/ботуши от естествена кожа на Понки, Капчица или Чипо. След прохождането обувката трябва да е с гъвкава подметка и здрав форт на петата. Малките номера на тези фирми са такива, защото това е взето предвид.
От някакви изкуствени обувчета от незнаен производител познато детенце хвана гъбички на краката.

Общи условия

Активация на акаунт