За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 51

• 61 030
  • 779
  •   1
Отговори
# 570
От родилното започнахме с фризолaк на 18ден запек, смених го с Хип комбиотик понеже било с пробиотицо, никакъв ефект и неискaше да го пие. Фризовом горе долу се оправи, но се получихa обриви по бузките (съмнение за алергия )смяна с лечебнa хуманa. Нямa алергия. И сега съм на Милумил,но и него нейскa да пие, вече незнaм кaкво АМ да взема такова злоядо бебче е!

Аптамил.Беше невъзможно да нахраня малката,докато не взех Аптамил.Водят го за злояди деца,мирише на ванилия.При нас подейства,даже беше със запек от раждането,а сега си ака нормално.

# 571
Момичета, сложихме ваксините за двумесечни бебета вчера. Съответно меря температура, но изобщо не мога да се ориентирам. Може ли някоя от вас да ми каже:
- До колко градуса е нормалната температура при бебетата - 37,5 ли е?
- Колко е нормалната температура измерена орално.
Имаме термометър биба. На упътването пише, че температурата в детската уста е с 0,3-0,5 градуса по-висока, което е нормално. Как го разбирате това - че като премерим например 37,3 градуса, де факто температурата е в диапазона 36,8-37 градуса ли?

# 572
От родилното започнахме с фризолaк на 18ден запек, смених го с Хип комбиотик понеже било с пробиотицо, никакъв ефект и неискaше да го пие. Фризовом горе долу се оправи, но се получихa обриви по бузките (съмнение за алергия )смяна с лечебнa хуманa. Нямa алергия. И сега съм на Милумил,но и него нейскa да пие, вече незнaм кaкво АМ да взема такова злоядо бебче е! Запекa се оправи от фризовомa на втория месец,ако това те интересува ,но за един месец ми беше наддaлa само 0.500г и затова го смених.
И тлние минахме през всички млека и все нещо не и понасяше.От Аптамила такава колична криза ми направи,че не искам да си спомням за този ден.(16 часа рев и безсъние)За мен лично млякото на Тюпфер-Лактана е супер.На вкус е ката сметана и е гъсто и жълто,като коластра.Него си го изпиваше до последната глътка.

# 573
Геричка, много е малко бебчето, само лекар може да каже дали и какво може да дадеш. Иначе според мен за момента няма място за тревога. Ако повръща на фонтан и то повече от 2 пъти можеш да се усъмниш за вируса. Всички бебета връщат по малко, а и сама казваш, че не е необичайно при бебето. Слагайте маски, мийте ръце, проветрявайте често.
Миналата година с мъжа ми го изкарахме много тежко вируса, а малката тогава не се зарази. Така, че стискам палци.  Peaceи
Radeva-87,благодаря Ви за отговора bouquet ::.Малкият не повръща на фонтан/слава Богу!!!/,но много му къркори коремчето.Да не дърпам дявола за опашката,но ние вече сме по-добре.Дано бебчо устиска и притесненията ми да са неоснователни! Praynig

# 574
На година и половина полага ли се ПКК по НЗОК?

# 575
На колко месеца би трябвало да се премахне АМ ? Ние сме на 7 и сме заменили 2 хранения . Всички ми казват,че трябва вече да заменим всички хранения,защото е по-добре да яде пюрета . Аз не мисля така и не искам да насилвам бубка . Ще се радвам на мнения .

# 576
  • София
Поне до годинката няма проблеми да имаш млечни храненета, ако бебето иска обаче. Моето например си иска лъжицата и това е, хич не ще мляко да пие... Не слушай "всички", гледай бебето.

# 577
  • София
На колко месеца би трябвало да се премахне АМ ? Ние сме на 7 и сме заменили 2 хранения . Всички ми казват,че трябва вече да заменим всички хранения,защото е по-добре да яде пюрета . Аз не мисля така и не искам да насилвам бубка . Ще се радвам на мнения .

До годинка е хубаво да си пие и мляко. Моят син пиеше стабилно до 2 години

# 578
Благодаря ви !

# 579
Момичета, момчето ми е на 16 седмици. В мокрия му памперс има розово/оранжево петънце. На някой случвало ли чу се е? Отиваме на лекар малко по-късно, но ако някой има подобен опит, да пише моля...

# 580
Момичета, момчето ми е на 16 седмици. В мокрия му памперс има розово/оранжево петънце. На някой случвало ли чу се е? Отиваме на лекар малко по-късно, но ако някой има подобен опит, да пише моля...
Здравей! На Памперс зелен ли сте? На мен ми се случи преди 2 седмици, събуждам се сутринта и гледам отпред на пишето розово петно. Веднага помислих, че е кръв, защото какво друго да е.. Все пак отидохме на плаж и като се върнах веднага на памперса-  петното си стоеше розово, което ме наведе на мисълта, че едва ли е кръв, защото щеше да си е сменила цвета при изсъхването и съсирването. Вероятно е било нещо от памперса, защото така и не се повтори Simple Smile

# 581
  • София

На мен ми се е случвало и с двамата сина да има такова петно, ние ползваме многократни пелени обаче. Педиатрите (и старият, и новият) казаха, че няма грижи. То не е кръв, а някаква тъмнооранжевочервеникава урина, и то само първите капки. Петното седи розовеникаво-оранжево, колкото монетка от 1 стотинка.

# 582
Здравейте! Искам да направя микробиология на акото на бебето.  Някой има ли идея колко време след изхождането мога да съхранявам пробата и как ( в хладилник колко време може да стои ми е въпроса и изобщо може ли)? Благодаря!

# 583
Ходихме на лекар. Нищо страшно. Не е кръв, а някакви кристали, т.е. по-концентрирана урина. Получава се при леко обезводняване и наистина,;напоследък през деня има епизоди, в които почти не иска да суче и явно се обезводнява. Всички ми надуват главата да давам вода. Да давам ли, да не давам ли  newsm78

# 584
  • София
Опитай, ако иска - ще пие, ако не, не го насилвай (не че можеш, де  Wink)
Но след кърмене, да не му се запълва стомахчето с вода вместо с кърма.

Общи условия

Активация на акаунт