За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 51

• 60 990
  • 779
  •   1
Отговори
# 90
Аз съм написала, че бебето мърда, никога не съм мерила в дупето!
Моето е имало Т и си е било достатъчно жизнено, че да не се спре за секунди! И аз съм се сетила да му показвам разни неща, да го гушкам, говоря и пея...добре е все пак да се осъзнае, че бебетата са различни и щом съм написала, че на този етап не мога да му измеря Т под мишницата значи е така! За МОЕТО бебе!
Мисля,че коментарът е насочен към мен ☺
Не съм имала ефект клизма при измерването на температура в дупето,а и ми показаха как да я хвана така,че да се движи минимално.Отделно,че там се измерва най-правилно температурата поради физиологична особеност при бебетата и малките деца.Въпреки това ми е неприятно да й меря така температурата с цел проверка дали не е повишена след ваксина.

# 91
Калина, много лично приемаш коментарите ми се струва. Никой не ти казва как да мериш Т на детето си. Всеки споделя своя опит. Аз без контактните термометри изобщо не ги коментирам , а просто отричам метода в дупето
Никъде никой не е написал Калина ти ще мериш само под мишницата не зависимо колко ти е трудно нали?
Горе главата и не се хващай за такива дребни работи.
А детето ми беше безжизнено защото беше с 40 градуса Т повече от няколко часа Peace

# 92
Не приемам нищо лично. Аз написах, че детето мърда, ти се учудваш...твоето не мърдало?! Е, добре други пък мърдат.

Освен това Т не се мери само когато е висока и детето не знае къде се намира, нали? Понякога се мери профилактично.
Понякога меря след ваксина, или когато ми се стори по - топла, когато аз самата съм болна,з а да видя дали не съм я заразила и т.н. Просто няма как да стои, а с безконтактния става за 1 секунда! Иначе моето с 38 гр. си шаваше непрекъснато, дърпа се, пъне се и т.н.

# 93
Твърдите че бебето мърда и неможе да измерите под мишница, а не мърда ли като сте му мушнали термометър в дупето? 

Да, мърда. Затова термометрите, които могат да се използват в дупето, са със специален мек и гъвкав накрайник, а не който и да е термометър.

Аз просто не разбирам крайните мнения.

# 94
къде по точно видя моето учудване , че детето ти мърда??? почваш да се заяждаш ми се струва? Бих искала да ми копнеш това което твърдиш, че съм казала за твоето дете! Калина.

Последна редакция: пн, 30 май 2016, 15:21 от stefyyyy

# 95
Разбира се, че не си писала "детето на Калина"! Просто ми е странно как се учудвате какво правят хорските деца...щом някой твърди нещо за своето дете вероятно е така и толкова.
Не се заяждам изобщо  Peace

А реших, че коментара е към мен, защото аз написах, че детето мърда и не мога да измеря под мишницата. Това е.

# 96
За профилактично мерене, когато се усеща и с допир, че няма Т, не ми е важен термометъра. НО това, което преживяхме преди 2месеца, ми беше адски важно дали е с 39.8 или няколко десети повече. Ползвайте си термометри за бързо отчитане, но се и запасете с един старомоден за всеки случай в шкафа Wink

# 97
И аз меря с безконтактен термометър. Пробвала съм под мишницата и не става, моето бебе много мърда (с или без температура). В дупето мерих след ваксината, за да проверя дали безконтактния не ме лъже и стойностите бяха еднакви. Безконтактния ми е много удобен, защото нощем, ако ми се стори топъл не се налага да го будя.

# 98
  • Варна
Твърдите че бебето мърда и неможе да измерите под мишница, а не мърда ли като сте му мушнали термометър в дупето? 

Да, мърда. Затова термометрите, които могат да се използват в дупето, са със специален мек и гъвкав накрайник, а не който и да е термометър.
Точно това си помислих, четейки за меренето в дупето. И да добавя, че мърда, обаче термометъра отчита за секунди, а под мишницата трябва да се държи минути, минимум 2 ли беше...
Меренето в дупето не е нито грубо, нито брутално. Вярно е, че термометрите си имат специален накрайник, който се пъха съвсем малко.
Вярно е също, че този метод е най-точен. Щом за мерене на базална температура за да се засече овулация, лекарите препоръчват същия метод... Wink И това съм правила години наред - не усетих нищо брутално да ви кажа...  Laughing
Въпреки всичко, когато дъщеря ми порасне достатъчно, ще меря под мишницата вече. Психологическа настройка явно... Wink

# 99

Аз просто не разбирам крайните мнения.
Това не е мнение, а  въпрос!
Благодаря , че ми отговори  Wink

Казах , че метода не ми харесва не ми е приятен , но това , че на мен не ми харесва не означава, че ти или някой друг няма да го практикува. Изобщо не ми пречи , че мериш по този начин. Твоя начин, твоето дете  Peace моя начин ,моето дете  Peace никой не задължавам да го прави както аз го правя.
Моето дете също мърда никъде не съм написала , че стои като кукла за да му измеря Т  Peace

# 100
Здравйте, имам си бебенце на 2 месеца и половина. От края на 1я месец почна да яде 140 ам през 3 часа, но вече явно не му стига. Почнах да давам по 160 през 4 часа. Нормално ли е, знам че е доста но иначе се буди след 1 час ужасно гладен. През ноща прави пауза от около 6,7 часа. Изцяло е на Ам.

# 101
Криси , не знам какво да ти кажа. Някой го смятат за нормално други не.
Бебетата имат скок в растежа особено първите месеци и мисля , че не е сега момента да го държиш гладно

# 102
4 часа е голям интервал за толкова малко бебе, особено пък и щом показва, че не му стига храната. Не разбирям защо си му увеличила часовете. newsm78

# 103
krisitto, не гледай часовник, води се по детето. В различните седмици ядат различно, има т. нар. фази на бърз растеж, през които ядат повече и по-често, след тях намаляват, после пак увеличават и т.н. Т.е. количеството не нараства плавно, а има пикове и спадове. Освен това всяко бебе има нужда от различно количество храна. Затова не е добре да се гледат категорични количества, няма такива, които да важат за всички. Спазвай само съотношението вода-сухо вещество, останалата работа ще свърши инстинктът на детето.

# 104
Може би е увеличила времето от опасения за прехранване.
Krissito, синът ми беше същия - от самото начало ядеше по-повече, отколкото педиатрите препоръчват. Той върви и по-дълъг и по-тежък от средната норма. На 3 месеца и 10 дни започна да яде по 160 мл на 6 -7 пъти на 24 часа.
Все още е на 160 мл на 6, често и на 5 часа. Спря да наддава толкова бързо и е ок с теглото. От няколко дни давам по 1-2 пъти по 180 мл и се каня от утре да захранвам.
Тоест, започна от рано със 160 мл, но дълго време му стигаше.

Общи условия

Активация на акаунт