За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 51

• 60 990
  • 779
  •   1
Отговори
# 75
О още доста ще пищи. Моята голямата е на 5г и още пищи и не очаквам скоро да спре. Вярно на моменти е, най вече когато е с други деца , но още си пищи и реве като новородено ( почти за всичко , че дори и нощно време се буди с рев  Shocked). Малката и тя някъде на около 4, 5 месеца  почна да пищи. После се поспря сега от известно време вече на 10м пак почна да пищи постоянно. Та човек се научава на търпение покрай децата. Нямаме избор.

# 76
Здравейте,мами!Вие какви термометри ползвате за бебчетата си?Мислех да купя безконтактен,че ми е свидно да тормозя бебка с термометър в дупето 😕

# 77
Безконтактен използвам, доволна съм. Става бързо, лесно иначе си е мъка.

# 78
Никога не съм мерила Т в дупето  Shocked Shocked Shocked
Обикновен термометър имам и меря Т както се мери под мишницата. Винаги ми е отчитал вярно. Дори когато сме лежали в болница докторите са слагали термометрите под мишницата на детето. Това в дупето ми е крайно грубо и брутално. Все едно аз да си меря така Т  #Crazy

# 79
Вече навсякъде препоръчват мерене на температурата под мишницата на бебето, както при всеки човек. Това с дупето е стара практика. Peace

# 80
От бебе под мишницата със стандартен термометър, който е с вещество заместител на живака. На безконтактни и електронни нямам доверие.

# 81
От бебе под мишницата със стандартен термометър, който е с вещество заместител на живака. На безконтактни и електронни нямам доверие.
И с право. Купих безконтактен, уж добра марка-пълно менте. При 39 градуса на детето, ми показа 37.2. Shocked Имахме добър елктронен, но почна да дава по-голямо отклонение. Сега сме с добрия стар живак-безпогрешен!!! Мерим под мишницата. Детето се е ннаучило и знае, че не се мърда, докато мерим.

# 82
Спор няма, че живачните са най - точни, но на бебе не ми е ясно как можем да измерим Т под мишницата. Няколко пъти пробвахме, тя мърда, плаче, и така показва завишена Т. Безконтактния дава малки отклонения, които не променят кой знае колко нещата. Сравнявала съм със живачен (единствения път когато успяхме да я измерим) и показа едно и също. Не ми се е случвало детето да има Т, а термометъра да показва, че няма или обратното. Може би си зависи от самия термометър...

# 83
В болницата мериха Т само в дупето и така ми казаха да меря, дулата ми така ми каза да меря, педи така ми каза да меря. Всички ли ще са с толкова остарели разбирания... Безконтактните хубавите и по-скъпите определено мисля, че си заслужават, меря рядко или по-скоро почти никога, но мисля в бъдеще да се снабдя с един. Колкото до мерене под мишницата - при мен като мръдна или не го сложа като хората не е отчитал Т като съм имала над 38, та какво остава при едно бебе  Peace

# 84
Аз съм пределно наясно,че няма по-верен термометър от живачния,но нямаме.Малката е много подвижна и мята постоянно ръчички и е почти невъзможно да е неподвижна(ма 2 месеца е ).Предстоят ни първите ваксини и не ми се ще да я тормозя допълнително с меренето на температурата,а знам че най-точно се измерва температурата в дупето.
От кои марки безконтактни термометри сте доволни?Цената не е най-добрия показател за качеството на машинката.

# 85
Моят е този - http://technika.bg/product/10670/bezkontakten-infracherven-termo … -ag-germania.html

Има и много по - скъпи, но аз съм доволна от него. Както писах давал е много малко отклонения, незначителни. Мери за 1 секунда, има и безшумен режим когато бебето спи.

# 86
Точно Медисаната ми показа 37.2 при 39.  Peace Иначе детето ми е на. 1.7 г.,като бебе никога не е имал температура. Един път се усъмних и мерих в дупето. Подейства му, като клизма под налягане. Цялата бях окъпана. Повече там не съм се и опитвала да меря. Tired

# 87
  • Бургас
Меря с електронен под мишницата. Засичала съм с живачния, няма разлика. Намирам си начин да не буйства много и така. Не вярвам на безконтактните, в дупето ми се струва грубо, пробвах веднъж, беше много неприятно, а и той си мърда пак толкова.

# 88
За първи път детето беше с Т на 2м и беше толкова безжизнена от Т , че изобщо не е имала проблем с меренето. Преди около месец беше болничка с Т ( тогава е била на 9м ) поддържаше почти постоянно температура и я мерих по няколко пъти на ден под мишницата! Просто я гушкам като й държа ръчичката до нейното тяло за да не мърда и й показвам огледалото примерно или някоя играчка с която да държи с др ръчичка и за 2мин термометъра е изписукал , че е готово.
Твърдите че бебето мърда и неможе да измерите под мишница, а не мърда ли като сте му мушнали термометър в дупето?
Нашата педи когато каката ни беше бебе ни каза в дупето и аз като още не опитна реших да я послушам. Детето не спря да мърда и да вере отделно всичко беше в ако. От тогава винаги под мишницата меря.

# 89
Аз съм написала, че бебето мърда, никога не съм мерила в дупето!
Моето е имало Т и си е било достатъчно жизнено, че да не се спре за секунди! И аз съм се сетила да му показвам разни неща, да го гушкам, говоря и пея...добре е все пак да се осъзнае, че бебетата са различни и щом съм написала, че на този етап не мога да му измеря Т под мишницата значи е така! За МОЕТО бебе!

Общи условия

Активация на акаунт