ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 18

• 91 202
  • 828
  •   1
Отговори
# 195
  • густо майна Филибето
И на мен клематисите не ми се развиват добре, или са хлорозни (стават жълти листата) , или не растат, и направо се гътват накрая. Има успешен опит точно с клематис от първа група, но след 5 години ненадейно умря.
Продават ги също в големите хипермаркети, има и в големите градински центрове. Обикновено пролетта, като се разцъфтят ги пускат. Сега не зная дали има. Но така или иначе не можеш да го гледаш в импровизираната саксия, трябва извън бетона да го насадиш и да го повлечеш по канап или тел нагоре.
В саксията само малки растения можеш, с по-слаба коренова система. Или едногодишни - ипомеите (грамофончетата) са подходящи. Обаче и те пият много вода, като не си там да поливаш, няма да растат както трябва.

Глициния и текома ще стоят красиво, дори и роза, някаква еднократна, рамблер (с тънки извиващи се стебла) и ще пада надолу като фонтан. Обаче глицинията и текомата освен, че може да влязат в шахтата, правят и много издънки. може и лоза да насадите.
Ако живееше там, можеше да си окачаш саксии Simple Smile И за пране става, като го гледам Mr. Green
А най-лесно е да го отрежеш. Особено ако не си сигурна колко здраво е хванато, защото ако вятъра залюшка някакви мощни зелении там, може и да не издържи. Каква му е функцията в момента?

Скрит текст:

st. Dobri , изпуснала си го това розище Grinning

# 196
ще го мисля!

Супер здраво е хванато!
Никаква функция няма на този етап. Човекът преди нас си го е слагал.  Thinking

# 197
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
И на мен клематисите не ми се развиват добре, или са хлорозни (стават жълти листата) , или не растат, и направо се гътват накрая. Има успешен опит точно с клематис от първа група, но след 5 години ненадейно умря.
Продават ги също в големите хипермаркети, има и в големите градински центрове. Обикновено пролетта, като се разцъфтят ги пускат. Сега не зная дали има. Но така или иначе не можеш да го гледаш в импровизираната саксия, трябва извън бетона да го насадиш и да го повлечеш по канап или тел нагоре.
В саксията само малки растения можеш, с по-слаба коренова система. Или едногодишни - ипомеите (грамофончетата) са подходящи. Обаче и те пият много вода, като не си там да поливаш, няма да растат както трябва.

Глициния и текома ще стоят красиво, дори и роза, някаква еднократна, рамблер (с тънки извиващи се стебла) и ще пада надолу като фонтан. Обаче глицинията и текомата освен, че може да влязат в шахтата, правят и много издънки. може и лоза да насадите.
Ако живееше там, можеше да си окачаш саксии Simple Smile И за пране става, като го гледам Mr. Green
А най-лесно е да го отрежеш. Особено ако не си сигурна колко здраво е хванато, защото ако вятъра залюшка някакви мощни зелении там, може и да не издържи. Каква му е функцията в момента?

Скрит текст:

st. Dobri , изпуснала си го това розище Grinning

Laughing  не съм. фиксирах го още на първата разходка из новия квартал и от тогава му се радвам Laughing

може би имаш предвид, че е мое и не съм го кастрила?  Blush
съседско е  Peace

# 198
Добре, а тази шахта не трябва ли да може да се отваря newsm78
Аз бих използвала като цветарник, а от чадъра могат да висят саксии....самата тръба може да се "разкраси" Laughing с въже например

# 199
Здравейте

Имам няколко въпроса
1)Коледната ми звезда е много зле, паднаха и всички листа, а до скоро и бяха израснали нови. Сега изглежда като болна. Как да я спася?
2)Засадих босилек в саксия (пресадих по-скоро), има ли някакви особености, така че да дава "плод" и да не изсъхне и той?
3)Имаме 3 авокадота

Подобни на това, но с мноооого повече листа и нива на листата. Мисълта ми е че едното вече е много високо и ме е страх да не се прекърши, според мъжа ми трябва да се отрежат новите листенца най-отгоре, според мен не, какво да направим ?  bouquet

Някой?Simple Smile

# 200
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте

Имам няколко въпроса
1)Коледната ми звезда е много зле, паднаха и всички листа, а до скоро и бяха израснали нови. Сега изглежда като болна. Как да я спася?
2)Засадих босилек в саксия (пресадих по-скоро), има ли някакви особености, така че да дава "плод" и да не изсъхне и той?
3)Имаме 3 авокадота

Подобни на това, но с мноооого повече листа и нива на листата. Мисълта ми е че едното вече е много високо и ме е страх да не се прекърши, според мъжа ми трябва да се отрежат новите листенца най-отгоре, според мен не, какво да направим ?  bouquet

Някой?Simple Smile

за авокадото ти отговориха  Peace
босилека - когато ти трябват си чупиш си клончета, останалото се разклонява. ако започне да изкарва цвят - махаш го  Peace
коледната звезда не тярвба да е на слънце. само поливане и подхранване и друго не иска  Peace

# 201
Lana Del Rey , на авокадото може да му сложиш една пръчка, да го привържеш, та да на се прекърши.

mami21, въжето е идея!  Laughing

# 202
  • DE
Утро, аз пък имам друга визия...щях да наредя някакви стари тухли ей тъй, ей тъй, ей тъй-нали ме разбираш? около тръбата... и да наредя саксии. Баир от саксии щях да си направя. Пък горе щях да висна няколко висящи кошници.
Ама мен не ме слушай де...моята представа за красива градина е малко повредена Simple Smile

# 203
Утро, аз пък имам друга визия...щях да наредя някакви стари тухли ей тъй, ей тъй, ей тъй-нали ме разбираш? около тръбата... и да наредя саксии. Баир от саксии щях да си направя. Пък горе щях да висна няколко висящи кошници.
Ама мен не ме слушай де...моята представа за красива градина е малко повредена Simple Smile
Много ти е хубава идеята. Имам едно доста голямо дърво точно до вратата на двора, което почти умря. Само един клон още е зелен, всичко друго е изсъхнало. Даваш ми идея да не го режем до дъно, а само клоните и от тях да оставим по няколко сантиметра, да служат за закачалки на саксии с разни висящи цветя. Така хем мързеливо, хем ефектно.

# 204

Може ли малко подсказка за общата форумна поръчка?!

В цветарските форуми се правят общи групови поръчки от чужди сайтове или разсадници, поръчват се растения много от които тук не се намират.

# 205
matze , бива, ама нямам стари тухли.  Thinking Имам бетонови блокчета за ограда.

⅞ ...and Happily Ever After , разбрах, ще разуча!

# 206
  • DE
the wishmaster, аз отдавна щях да го накачуля ако имах такова Simple Smile
Проблема при мен е, че навсякъде виси и се катери по нещо-дупка празна не остава.
Утро, все ще измислиш нещо.
Вожда ми донесе едни пънове от тънък бор и сега потривам ръце как и къде да ги подредя и естествено накачуля.
Мислех да ми ги нареже на шайби и да си направя с тях пътечка около зеленчука, но не съм сигурна дали е подходяща дървесината( да не би от влагата да почне да се криви)

# 207
  • DE
Познати имат виличка с местенце тук наблизо, та в съседство снимал това:

# 208
  • густо майна Филибето
Маце, ама там няма кой да полива саксиите докато я няма newsm78

Моите ги наливам сутрин и вечер, ако пропусна три дни в тия жеги, направо са умрели.

За коледната звезда пробвай да питаш тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=926411.new#new  Момичетата гледат повече саксийни.

Откакто имам градина, имам три стайни цветя, и изобщо не искам да се сдобивам с повече. Не мога да им насмогна Simple Smile
Имам си и мушката и зокуми, всяка пролет и есен примък отмък, търся им място. Ако не бяха толкова цъфтежни, и с тях нямаше да ми се занимава.

# 209
  • На брега
Глицинията става мощно растение и не е подходящо за там. Казват, че и къщи събаря.

Това много сериозно ме притесни. Съседът е засадил глицинии по оградата си зад нашата къща и е прикрепил жици за стрехата ни за да се катерят нагоре. Нямаме отстояние и така прикрива гърба на къщата ни да не му разваля гледката. В момента са върху покрива. Има ли опасност да съборят нещо?! И без това сме доникъде с ремонтите вътре Mr. Green.

Скрит текст:

Тромпетът, глициния текома го нарече Любознателна, подкастря ли се по някакъв начин? Моят стана на храст и не цъфти обилно в момента.
И аз благодаря за онагледяването на хоризонтирането на розите. Напролет ги връзвах на туфи за оградата и цветовете им бързо изгниха.

Общи условия

Активация на акаунт