ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 18

• 91 255
  • 828
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря за отговорите, Започнахме да поливаме повече, но от около седмица има и малки мушички в тревата ще я и третираме и сигурно ново семе ще се сее на засегнатите зони.

# 316
....Сега забелязах, че и на хубаво зелената трева отгоре връхчето е като изгоряло....
Това се получава и когато ножа на косачката не е в ред.

# 317
Здравейте момичета,искам съвет за дива лоза(мисля да я пускам за жив плет по мрежата)
Мисля да поръчам няколко вкоренени в контейнери, но не зная кога е по-удачно да ги посадя.Четох, че се сади есента като се покрива, за да се предпази зимата,но можело и на пролет....ха сега newsm78

# 318
  • густо майна Филибето
Няма какво да й покриваш, сади смело. Можеш и късно есента, като поопадат листата, да си измъкнеш издънки отнякъде, това растение ги има в изобилие. След третата година очаквай мощен растеж, тогава можеш да спреш да се грижиш за нея,тя не иска поливане и торене, да ти остане само изрязване на излишното.
На мен птиците са ми я насяли из цялата градина Simple Smile

# 319
 Grinning Благодаря за съвета,ще си купя есента и ще я засадя, пък каквото стане.Знам, че има мощен и бърз растеж,но на мен точно такъв ми трябва,да се спася от любопитните съседи  Laughing

# 320
Аз посадих моята половината през есента, а другата половина- през пролетта. ОК се развиха и двете.

# 321
  • Варна
Здравейте ! Имам нужда от съвет- тази година си засадих рози в градината( нискостеблени) . Купих ги от разсадник.Всички до една се хванаха ,но от 1 седмица от най-ниската част на стъблото изникнаха разклонения,които са отрупани с пъпки и цветове. А основната част от розата няма почти никакви цветове. Моята баба ги видя и каза да ги изрежа тези израстъци защото било от "дивачката" върху която се правят розите. На мен така да ми се свиди да ги орежа.... Вярно ли е ,че ако не ги отрежа след година розите ми ще се обърнат и няма да цъфтят така... Извинявайте за дългият пост...и благодаря предварително ако някой сподели мнение!
П.С. Нова съм в градинарството!  Simple Smile

# 322
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте ! Имам нужда от съвет- тази година си засадих рози в градината( нискостеблени) . Купих ги от разсадник.Всички до една се хванаха ,но от 1 седмица от най-ниската част на стъблото изникнаха разклонения,които са отрупани с пъпки и цветове. А основната част от розата няма почти никакви цветове. Моята баба ги видя и каза да ги изрежа тези израстъци защото било от "дивачката" върху която се правят розите. На мен така да ми се свиди да ги орежа.... Вярно ли е ,че ако не ги отрежа след година розите ми ще се обърнат и няма да цъфтят така... Извинявайте за дългият пост...и благодаря предварително ако някой сподели мнение!
П.С. Нова съм в градинарството!  Simple Smile

какви са цветовете? можеш ли да снимаш?

цветовете на шипката изглеждат така

обикновено розите са присадени на шипка и ако не се изчистят издънките на шипката тя ще задуши розата. Peace

# 323
  • густо майна Филибето
Късно й е на шипката да цъфти. Снимай. Може да си е розата. Какво ще рече нискостъблена? Това някаква търговска измишльотина Simple Smile Имаше ли някакъв етикет?

# 324
  • Варна
Ще снимам по-късно. Да на етикетите пишеше нискостеблена 40-60 см. Отделно си купих и увивни.

# 325
Здравейте, защо подгарят, изгарят листата на акациятa?И ако някой е запознат как да се излекуват?

# 326
  • Пловдив
запис

# 327
Съвсем замря темичката...   Sad Защо така?

Keini , не знам отговора на въпроса ти. Може би е добре да покажеш снимка.

При мен лагерстремията ми получи брашнеста мана. Не знам дали ще успея да я спася, защото е още мъничка - от това лято е. Купих вчера препарат, но ще видя кога ще успеем да отидем до село да я напръскам.  newsm78 А тъкмо и цветове започнаха да се оформят. Не знаех какъв цвят ще е - май щее цикламена или червена, така ми изглежда. Дано оживее, харесвам си я.

Розите растат и много ме радват. Чакам с нетърпение есенните поръчки, да си насадя още.  Peace

Получих си и луковиците на пролетните цветя. Сега остана да се снабдя и с мрежа  и да приложа онзи метод против къртици, че от миналата зима животното ми извлече към 100 луковици и в крайна сметка цъфна един единствен зюмбюл. Но аз съм упорита и не се отказвам.
Всъщност към момента, да не казвам голяма дума, успяхме да прогоним къртицата - последно купихме вибриращи машинки от чуждестранен сайт и май има ефект.

Гроздето по асмата горските птици изкълваха точно за ден и ни оставиха една чепчица да го опитаме.  #Cussing out Покрихме с мрежа гроздето по редовете, но май и там се пъхат и не знам дали нещо ще остане.  newsm78

# 328
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
копирам си поста от другата градинарска тема  Blush извинявам се на тези, които ще го четат два пъти  Peace
преди време предложих да ги съберем в една, но нещо не се прие  Blush

използвам случая да помоля по-знаещите за помощ в разпознаването на ябълката и на това грозде Simple Smile снимано е във Велинград и там го наричат "царицата на лозята" Blush

и да покажа добива ни от доматки  Blush ние си ваканцуваме, те си зреят  Laughing

и другото  Blush

последното още не знаем какъв сорт е, но скоро ще го оберем и ще видим как е на вино  Whistling

# 329
  • густо майна Филибето
Ха! Какви интересни домати! Браво Simple Smile Аз направих 70 буркана от 700мл и изварих още за 5 такива буркана. Доматите ми тази година са много болни, но успявам да намеря 2-3 на ден дето да стават за салата. Миризливки и трипсове шетат като бясни. И последни краставици късам, там пък белокрилки и въшки в изобилие.
За съжаление не мога да кажа нищо за гроздето и ябълката, а и от снимка не може да се определи, трябва и да се опита Simple Smile Оказа се, че сме си насадили 4 сорта грозде на асмата - 2 бяло и 2 червено, които зреят почти едновременно, и не можем да ги изядем наведнъж. Двата вида не ми харесват, ще ги сменим. Обаче от сортовете помня само булгар Simple Smile
В ученическите години беряхме на бригадите десертно грозде, с разни завъртяни имена, голямо ядене падаше. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт