ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 18

• 91 099
  • 828
  •   1
Отговори
# 120
  • В градината...
И моята свекърва го има и му казва жасмин.

# 121
Уна, точно poligonum е, обича южно изложение. Съседи имат на южната и западната ограда. Зимата е грозно, но като се разлисти и разцъфти е прекрасно. Расте доста буйно, през 2-3 години се орязва по-стабилно. Или по малко всяка година се фризира.

# 122
  • София
Благодаря ви момичета.  bouquet
Поръчах  вече едно растение от един градински център.
Ще го насадя и ще чакам буйно да тръгне при мен.  Hug

# 123
  • густо майна Филибето
Не мога да намеря сега една умопомрачителна снимка на това растение, с мъж, на външен вид индиец, до него.  Знам го още като Фасуличе.
В Пловдив са го насадили и по мантинелите на централен булевард, но там не може да се разрастне.
И аз много го харесвам.

# 124
ААа не е жасмин това. Аз за другата снимка с цвета имах предвид.  Peace
Това не съм го виждала...

Снощи напръсках за охлюви най-сетне. Ми не можем да се разберем така - погнали са ми розите.  #Cussing out

Ето ги първите ми цъфнали, много им се радвам. Есента ги садих.

Бордюрни, от Флоров :

Скрит текст:

Скрит текст:

А тази е катерлива :
Скрит текст:

# 125
Страхотни рози, браво! И аз имам охлюви требя ги на ръка, едно цвете го изядоха хем в саксия беше, ама в градината. С черупки без всякакъв калибър имам.

# 126
  • София
Нападнаха ни въшки. Има по розите, далиите и по копъра даже. Пръсках с разредено веро, но нещо не се отрази добре на розите, имаше засъхнали клончета и листенца, а пъпките паднаха. Цветовете на доматите също падат, при тях не виждам вредители. С какво да пръскам.

# 127
В темата намирам много и все полезни неща. Днес купих зелен камък, мислих си да поливам за да обогатя с желязо. В последствие разбрах, че железния сулфат се прилагал и за борба с охлюви. Ще опитам и за това да видим дали ще има ефект. От това дъждовно време са се размножили толкова много, че положението ми се вижда неспасяемо. Дано да има ефект.

# 128
  • густо майна Филибето
За охлюви взех ЛИМАТАК. Не са изчезнали напълно, но определено има ефект.
Сега обаче има нашествие от пеперуди, които са много красиви, но гъсениците им са нагризали листата на толкова много храсти, че ще пада голямо пръскане Confused Много красиво гравитират около лавандулата, десетки са Simple Smile
Скрит текст:

Поправям се, не са пеперудите виновни. Гъсениците им ядат нещо друго най-вероятно, листата ми ги гризка един бръмбар.

Последна редакция: сб, 11 юни 2016, 11:45 от Ljuboznatelna

# 129
  • В градината...
На големите охлюви не им прощаваме, ядат се на поразия, та даже изчезват. По бургундски са мечта.

И ние имаме бели пепруди, много, но засега няма поражения.

Някой купувал ли е кортадерия не на семена и да има отзиви? Когато напазарувахме растенията за градината от един разсадник, дойде камиона, разтовариха и вместо кортадерия се оказа, че са ни сложили една трева, която е направо троскут /бяло и зелено/, но аз си знам какво съм поръчала, нямали кортадерия и я сменили. Та сега си я търся от друго място, но да знам, че ще ми пратят.

# 130
  • густо майна Филибето
Няма троскот в бяло и зелено. Grinning Може да не е кортадерия, но е била декоративна. Обикновено тревите като са малки си имат вид просто на треволяк. А и кортадериите са много видове. Имам една с двуцветни листа, която е много фина, а класовете й се разпухват по-красиво от останалите. Но е малка още и не ми е цъфтяла.

Ето една от моите. Не съм предполагала, че ще стигне тези размери.
Скрит текст:

Това е другата, а около нея са други видове декоративни треви:
Скрит текст:

# 131
  • В градината...
тя е декоративна, ама си е направо троскот https://www.google.bg/search?q=%D1%84%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0 … =1024&bih=503
а за кортадерията бях чела, че достига няколко метра, така че нищо чудно, че твоята е голяма  Peace

# 132
  • густо майна Филибето
 Laughing Тази вярно е троскот. Но я имах точно пред голямата кортадерия, изпи й силичките и изчезна.
Скрит текст:
Но пък навън на "тротоара" засадихме, полива се само когато поливаме овошките, жива е още, просто няма възможност да се разрасне много. Grinning
Ако имах място бих я насадила в голяма саксия направо в земята, за да не ме притеснява извън рамките на саксията поне няколко години.

# 133
  • В градината...
май да взема да я махна ли  Thinking
а в този сайт доста хубави треви има http://shop.estellgardening.com/index.php?route=product/category … ath=69&page=1

# 134
тя е декоративна, ама си е направо троскот https://www.google.bg/search?q=%D1%84%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0 … =1024&bih=503
а за кортадерията бях чела, че достига няколко метра, така че нищо чудно, че твоята е голяма  Peace
Фаларис е тревата, но наистина е като троскот, заема за кратко време големи площи. Аз се опитвам да я прихвана, но при мен е сенчесто и не ще.

А кортадериите за колко време стават толкова високи?

Общи условия

Активация на акаунт