ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 18

• 91 097
  • 828
  •   1
Отговори
# 135
  • густо майна Филибето
Моята на седмата година, но според условията на петата година горе долу е такава. Този размер го стига през септември-октомври, март месец я режем до долу, тоест тръгва от нула.В момента е близо метър.

Разгледах сайта. Дали са два вида кортадерии, но еднакви снимки. Проиграй ги в Гугъл, прочети нещо за тях. Много ме е яд на такива сайтове, никаква информация не дават. Розовата ен очаквай да е розова, тя е едно пепеляво мръсно розово, което бързо става бежово.

Формиума ще оцелее зимата само в най-южните райони на страната, или някъде много на завет, до сгради.

Пеницетум литъл Бъни е разкошен, но също не е много издържлив на люти зими.

Офиопогона е много драматичен с тази черна окраска, вирее на сянка, обича влага и плодородна почва. Не се разраства обаче бързо.

Лириопето е много хубава трева, всъщност тя и офиопогона са от едно семейство и не са точно треви, защото правят едни грудки под земята. Цъфти през юли разкошно! Но и тя се разраства не особено бързо.

Мискантусите са огромни треви, аз имам няколко вида, наистина огромни са вече, независимо, че рано пролетта ги занулявам към земята. За тях е нужно много място.

Стипа тенуисима е много нежна трева, сега като "цъфти" е разкошна, особено ако е голям масив.

Фестука глаука е ефектна с това, че е синя, а Лемус глаука е изкключително ефектно светло синьо, когато е на слънце!

Книфофията също не е трева, много е ефектна като цъфти, моята пуска над метър дълги цветове. Обича слънце и понася сухо, даже предпочита.

Карексите са малки ниски тревички, препоръчвам! Малко са капризни, но ако им хареса стават разкошни!

Акорусите са блатни растения, аз ги гледам в тинята на езерото.

Императата е като фалариса - истински троскот Simple Smile Иска си ограничаване. Червенее повече, ако почвата е с кисела реакция. При мен не стана особено червена, в крайна сметка един мискантус я задуши, може би за добро Mr. Green

# 136
  • В градината...
Благодаря за енциклопедичната информация, уау  Hug

Ще ги огледам и ще изчакам есента да поръчам, понеже сега насяхме райграса и няма как да тъпчем.

# 137
  • густо майна Филибето
Ами не, съвсем обща е. Имам всички изброени, освен пенисетум Бъни, имам другия вид пенисетум.

# 138
  • густо майна Филибето

Тази роза е the fairy rose , расте повече на ширина, отколкото на височина. Ако не я режеш много стига размер два на ширина и един и петдесет на височина. Сигурно може и повече, но на тази снимка по инфо на авторката е толкова.
Аз имам две, по-малко рязаната в момента е широка метър и петдесет.

# 139

Сериозно??? Аз я купих от Флоров за бордюрна и затова съм ги нахакала 4 рози през 15см.  разстояние.  ooooh!
the fairy rose е ужасно хубава.  Heart Eyes Случайно попаднах на нея тия дни. Нали търся рози.

Наистина ли мислиш, че тази е такава?!
 Въпреки че точно тази беше пуснала една клонка доста дългичка, но аз я отрязах. Нали уж е бордюрна - реших, че нещо погрешка я е пуснала.  newsm78

Добре, де бордюрните не са ли по-дребни като размери???
Аз нали нищо не разбирам... Сега ще трябва да ги размествам.  ooooh! ooooh! На какво разстояние да ги сложа и през есента да ги местя, нали?

От Флоров са ми досегашните рози. На гол корен. От есента.
Един Господ знае какво ще изникне.
Имам една без никакви пъпки, само листа.  Rolling Eyes

Ето една от катерливите /уж/.
Скрит текст:

Да ви покажа пък балконските ми мушката. Тази година редовно ги торя с Лактофол и наистина цъфтят здраво.

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Тази кортадерия е голяма красота! Фаларис и аз си купих - засега е в голяма саксия. Казаха ми, че се казва Пампаска трева, но очевидно нещо са се объркали. Гугъл казва, че кортадерията е пампаска трева, а моето си е точно като този "торскот" - в зелено и бяло.

Последна редакция: пн, 13 юни 2016, 13:33 от utro77

# 140
  • В градината...
Е, те и на мен ми продадоха този троскот за кортадерия  Crazy
Чудни мушката!
Аз взех лактофол за цъфтящи градински /на Кауфланд беше доста намалена голямата опаковка течен/ и наливам на хортензиите.

# 141
  • густо майна Филибето
Кой ги продава тия пампаските треви? Mr. Green

# 142
Е, те и на мен ми продадоха този троскот за кортадерия  Crazy
Чудни мушката!
Аз взех лактофол за цъфтящи градински /на Кауфланд беше доста намалена голямата опаковка течен/ и наливам на хортензиите.
Кой лактофол ползвате? Или така си пише за цъфтящи?

# 143
  • В градината...
този
Скрит текст:

Тя, историята дълга. Пазарувахме храсти и дървета от един разсадник - цял камион растения. И понеже казаха, че нямат кортадерия, щели да уредят от друго място. Но като дойде камионът - троскот  ooooh!
И ацерът всместо метър нямаше и педя, но вс друго беше наред /западни туи 180см. по 15 лв. и др. изгодни/.

# 144
Благодаря, ще се поогледам.

# 145
На мен от един доста голям разсадник ми продадоха "пампаската" трева!!!

Ползвам този Лактофол :

# 146
  • густо майна Филибето
И те са я заредили от същото място Joy
Минавам аз един ден край градински център, и какво да видя - една позната работи вътре. Тя е завършила техникума специалност озеленяване, но никога не е работила това. Назначена за продавачка в центъра, в който продават - Синя хвойна, пълзяща хвойна, няколко вида смърчове, ама всичките просто Смърч. Питах я защо така - шефовете зареждали отнякъде, но те самите не познават латинските имена на растенията. Предложила им да ги намери, те като че ли се засегнали. И нещата останали така Mr. Green Аз съм лаик с почти професионални познания, и ми е страшно непрофесионално като видя нещо такова. Че и смешно ми е даже.

# 147
Да споделя нещо интересно:

http://www.instructables.com/id/Diapers-Help-Your-Plants-Grow/
http://ruseflowers.com/%D1%81%D0%B2%D0%B5%D0%B6%D0%B8-%D1%86%D0% … 1%80%D1%81%D0%B8/

Аз преди години си купувах Тераует, но е ужасно скъп, от порядъка на 30-40 лв за кг. Сега ще пробвам с гела от памперси за цветята докато сме на почивка. Ако имате бебе, то дори можело да използвате "употребяваните"  му памперси Simple Smile))

# 148
И те са я заредили от същото място Joy
Скрит текст:
Минавам аз един ден край градински център, и какво да видя - една позната работи вътре. Тя е завършила техникума специалност озеленяване, но никога не е работила това. Назначена за продавачка в центъра, в който продават - Синя хвойна, пълзяща хвойна, няколко вида смърчове, ама всичките просто Смърч. Питах я защо така - шефовете зареждали отнякъде, но те самите не познават латинските имена на растенията. Предложила им да ги намери, те като че ли се засегнали. И нещата останали така Mr. Green Аз съм лаик с почти професионални познания, и ми е страшно непрофесионално като видя нещо такова. Че и смешно ми е даже.

На мен много ми допадна жената, която продаваше в този разсадник. Много любезна и ми се стори компетентна, но знае ли човек - явно грешки винаги са възможни.  Щото в съседния разсадник ни гледаха така сякаш сме им нарушили вековното спокойствие...  Sick

Ето това купих аз като "пампаска" трева.
Скрит текст:

Май скоро ще се наложи да си преправям декорацията - бегониите започнаха да растат!!!  Crazy

Фри, това с памперсите много интересно!  Shocked Rolling Eyes
Никога не би ви хрумнало. Аз действам с тавите и легените.  Joy

# 149
utro77, реши и осъществи желаната композиция от "онази"снимка. Много добре ти се е получило!

Аз с нищо не торя  Mr. Green, ама и градината ми не е за показване де....... Mr. Green Полагам 100% усилия над зеленчуковата си градина.

От петък сме се изместили на вилата с идея за цяло лято. Тази година ни е за първи път. Научих се да връзвам асма  Mr. Green Уча се да свиквам с природата - лятящи неща и лазещи  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт