ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 18

• 91 111
  • 828
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте. От скоро имам дворче,което сега разкрасявам с цветя,защото имаше един чимшир само.   Grinning Поръчах семена от разни сайтове,като се съобразих със сезона. Надявам се да поникне поне 1/2 от посятото.  Laughing Вече имам успех с декоративен слънчоглед,астри,една розичка-не знам сорта,подариха ми я в саксийка за 8-ми март и я посадих преди седмица в градината. Вчера "откраднах" от съседката някакви декоративни гладиоли.  newsm78 Откопахме направо и ги посадих тук. Също и по 2 резници от червена,жълта и розова роза. Показа ми странен метод за засаждане-забодени в картоф.  newsm78 #Crazy  Хубавото е, че тук почвата е богата и всичко се прихваща.   Mr. Green Така преди време ядох пъпеш и на шега посях семенца,те взеха ,че изкараха.  Laughing Надявам се скоро и аз да се похваля с красива цветна градинка. До тогава ще гледам вашите красоти.  bouquet

# 151
T o X i C , успех!

Момичета, чакайте да ви покажа цъфналата ми роза - катереща, от Флоров.
Принципно не изглеждаше така рехава на картинката, но се надявам, че на първото цъфтене или първата година са възможни някакви отклонения от оригинала.  newsm78 По-запознатите да казват!

Реа, направих си една приблизителна композиция! Но ще трябва да я префасонирам в скоро време, защото бегониите много нарастнаха. Въпреки че те все пак няма да растат до безкрай и може и да не се наложи. Сложих и няколко седума /миниатюрнички сукулентни, цъфтящи в различни цветове, които предпочитат между камъните. /

# 152
utro77 Бегониите обичат по-сенчести места, а сукулентите по-слънчеви. Ако са заедно в комбинация може някое да пострада.

# 153
На шарена сянка са.

Моите седуми са ей тези :

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

# 154
  • густо майна Филибето
Честит ти цъфтеж на розичката! Simple Smile Разгледах ги на Флоров - това 32-ри номер ли трябва да е?

Не прилича на него newsm78 А ми се струва, че Флоров са започнали да слагат действителни снимки, а не от интернет каквото намерят. Обаче пък е с такъв зелен цвят на листата, че определено розовото не може да е това розово. За това колко е кичест, не знам, млада ти е розичката и може леко да се промени.

Аз като ги гледам, имам 3 , 17 , 19 , 20 , 28 , 35 , 38 и още , за които не съм съвсем сигурна да ги определя по единия цвят.  Имам и 4 , но не от него със сигурност. Сега да не си помислите, че им помня номерата отпреди 7-8 години Laughing Разчитам на снимката и описанието.
Малките, дето ги дават 40-50см едва ли са толкова. Розовката вероятно е тази на Утро, шарената пък (38) става до метър, ако не се реже, тя цъфти много, но трябва да е на слънце. Моята е завряна на сянка вече и не цъфти хубаво, но съседката има два храста, станали са по метър, отрупани с цветове!

Утро, понеже току що отворих в друг форум снимката , да ти покажа твоите розички дето са бордюрни до къде могат да стигнат. Тука са превзели една пейка Grinning
http://i63.tinypic.com/9bdkeb.jpg

Последна редакция: вт, 21 юни 2016, 09:23 от Ljuboznatelna

# 155
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Честит ти цъфтеж на розичката! Simple Smile Разгледах ги на Флоров - това 32-ри номер ли трябва да е?

Не прилича на него newsm78 А ми се струва, че Флоров са започнали да слагат действителни снимки, а не от интернет каквото намерят. Обаче пък е с такъв зелен цвят на листата, че определено розовото не може да е това розово. За това колко е кичест, не знам, млада ти е розичката и може леко да се промени.

Аз като ги гледам, имам 3 , 17 , 19 , 20 , 28 , 35 , 38 и още , за които не съм съвсем сигурна да ги определя по единия цвят.  Имам и 4 , но не от него със сигурност. Сега да не си помислите, че им помня номерата отпреди 7-8 години Laughing Разчитам на снимката и описанието.
Малките, дето ги дават 40-50см едва ли са толкова. Розовката вероятно е тази на Утро, шарената пък (38) става до метър, ако не се реже, тя цъфти много, но трябва да е на слънце. Моята е завряна на сянка вече и не цъфти хубаво, но съседката има два храста, станали са по метър, отрупани с цветове!

Утро, понеже току що отворих в друг форум снимката , да ти покажа твоите розички дето са бордюрни до къде могат да стигнат. Тука са превзели една пейка Grinning
http://i63.tinypic.com/9bdkeb.jpg

роза с абсолютно същите цветчета  като fairy rose/fairy dust виждам всяка сутрин, но си е каскадна - качила се е на едно дърво  Blush ако се сетя ще снимам

"розовката на Утро" я имам и аз  Blush бордюрна, без стригане (жал ми беше) е полусфера метър висока, два широка   Blush

# 156
  • густо майна Филибето
Не, не, тези са си бордюрни павликенски, знам го от авторката на снимката Simple Smile

# 157
Има ли начин да се определи кои рози са катерещи, храстовидни и чаен хибрид?
За няколко рози вече не помня какви бяха.
Имам една, която пусна дълги ластуни нагоре, а досега никакъв цвят.

# 158
Не, не, тези са си бордюрни павликенски, знам го от авторката на снимката Simple Smile

Laughing може, може  Hug

аз показвах преди време снимка на моята розова арка.
идеята беше да са бяла, бебешко розова, червена, жълто-червена, жълта - точно в този ред  Laughing резултатът беше жълта, няколко розови с цвят на бабешки гащи и пак жълта накрая  Crazy

поне розАвите бяха от онзи засукания вид, дето ми напомня руска рисунка и не се почувствах тотално прецакана  Blush

Последна редакция: вт, 21 юни 2016, 10:59 от st. Dobri

# 159
Ljuboznatelna Най-вероятно е такава малката розичка. В селото край пътя виждам съвсем същите храстчета. Симпатични са. Очевидно може да се оформят по някакъв начин.  Въпреки че и по-високи да станат, няма да ми пречат. newsm78 И очевидно наесен с песен ще трябва малко да ги преместя, че както ви казах, съм ги наблъскала през 15-20см.  Rolling Eyes
Имам два вида от тази малката розичка - по-светла и по-тъмна.  newsm78

А голямата е тази на Флоров, да. И на мен не ми прилича на нея. Но е хубавка. Би трябвало да се катери. Ще видим.

Аз сега трябва ли да ги привързвам по някакъв начин катерещите към оградата?! Или да ги чакам още да пораснат?

# 160
  • на село
И аз имам няколко рози, които насадих есента. Не трябваше да са катерливи, но от трите, най- хилавата, която почти я бях отписала, вече има два цвята, а другите две пуснаха само едни дълги ластуни и нищо... Tired Ще ги изчакам до догодина, и ако наистина се окажат катерливи ще ги махна, че мястото никак не е подходящо за тях.

# 161
И моята едната, катерливата, няма цвят, а само листа...  newsm78

# 162
Добри, как да разбера какви са? Просто изчаквам или какво?
Катерливите не пускат ли ластуни отдолу?
Имам съмнения и за първата роза, която посадих там. Тогава не правех разлика между катерлива и храстовидна. Има такава нали?
Не помня вече за каква съм я купила. Изкарва ластуни и отдолу, които махам. Дали трябва да ги махам?

# 163
Има ли начин да се определи кои рози са катерещи, храстовидни и чаен хибрид?
За няколко рози вече не помня какви бяха.
Имам една, която пусна дълги ластуни нагоре, а досега никакъв цвят.

Аз имам една роза, която на третата годинла показа че е катерач, но това е изключение.
Освен да ги наблюдаваш година-две, те ще си покажат. Иначе освен храстовидни, катерачи и чаени има патио, флорибунди, рамблери и т.н.
Катерачите е възможно да цъфнат и след втората година, ако са млади розички. Хубаво е клоните да се хоризонтират, така цъфтят много повече.
Иначе розите е хубаво да се купуват от разсадници с реноме, да си имат имена  и да си отговарят на сорта, щото човек да си прави сметка къде да я сади.
Добри места за покупки на рози са Оакплантс, Брит Розако, разсадник Незабравка, Зелена пролет, на първо време тези се сещам. Но сега е жега да се садят рози, в късна есен най-добре.

# 164
 Blush не видях поста ти, дъждец и като отговорих на любознателна излезе сякаш на теб съм писала "може, може"  Blush

не е невъзможно да се разбере, ако все пуска "ластуни" значи е от катерещите се  Peace
някъде бях чела, че цъфтят повече ако клончето е хоризонтално или близо до това положение. вържете го на арка или ограда и изчакайте  Peace

ние няма да си ходим скоро май  Confused а от старите снимки намирам само това - някоя от розАвките е Blush

Общи условия

Активация на акаунт