ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 18

• 91 035
  • 828
  •   1
Отговори
# 720
Аз имам фалшив жасмин в градината и е оцелял. При мен обаче изобщо не расте нагоре, а се разстила по почвата.

Тутурутка, аз местих едни нарциси тази седмица. Може някое животно да е разместило луковиците пред блока. Моите есента ги слагах в малки саксийки и така ги зарових, защото имаме къртици и др.

# 721
  • София
 Пролетен дъждец , благодаря ти за съпричасността.
За лалетата се кахъря, че ако ги преместя сега няма да цъфнат както леко са покарали вече.
Мнооого ще ме е яд, защото купих от сладоледените, и ако не излязат - язък за инвестицията. Те и ако покарат може да не ги видя, ако ги оберат де. Ама такава разхвърляна градина не е било никога, затова може би ще рискувам. Ама утре-вдругиден, че сега вали и е много мокро, дано не е късно.

# 722
Купих си 2 камелии и 2 магнолии, от Метро.Вчера реших да ги сея, но видях, че трябва да поизчакам  поне месец. Кажете ми откъде да си  купя или поръчам божури?

# 723
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Купих си 2 камелии и 2 магнолии, от Метро.Вчера реших да ги сея, но видях, че трябва да поизчакам  поне месец. Кажете ми откъде да си  купя или поръчам божури?

със сигурност могат да се намерят и още  Peace

1

2

3

4

Blush а искате ли

Скрит текст:
малко да намерсим термините?  Blush

сеем семена, садим разсдад, фиданки, луковици...
пресаждаме от едно място на друго  Peace

Blush

# 724
Ауу, че красиви божуриии!!!
Ох, започнах да се вманиачавам. Есента засадих 10 рози. Гледам, че са се хванали.  Peace Нямам търпение да покарат.
Наскоро пък си направих разсад от 50 мушката и 50 сакъза, които си поръчах от един чужденстранен сайт.
Тези обаче, които поръчах от Алиекспрес се оказаха абсолютно фалшиви и не ми излезе ама нито едно.  Rolling Eyes #Cussing out

Искам да попитам за розите - понеже едните ги слагах есента, а другата половина ми бяха от предната есен и фактически не бяха пораснали много, ме посъветваха да не ги режа изобщо. Позволих си да клъцна само видимо изсъхналите места, които не бяха много. Сега с какво да ги торя и пръскам пролетта???? Миналата година ползвах течна тор и подхранвах от време на време, не съм наблюдавала някакъв специален ефект... Но им беше първа година и не бяха в силата си.
Есента по едно време забелязах черни петънца по листата и в агроаптеката ми дадоха .... Топсин мисля, че се казваше.

# 725
  • Русе
Да попитам по- грамотните от мен, харесах си ей това http://sortovisemena-bg.com/units/%D0%A5%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D1%80 … %80..html?u=96795 дали е подходящо за по- мързеливи като мен/?

# 726
Благодаря, st. Dobri! За божурите  bouquet, за сеенето  Embarassed.

# 727
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Да попитам по- грамотните от мен, харесах си ей това http://sortovisemena-bg.com/units/%D0%A5%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D1%80 … %80..html?u=96795 дали е подходящо за по- мързеливи като мен/?

супер е Peace
не се вади есента, размножава се само...
преди го имаше във всеки бабешки двор, но с по-обикновен оранжев цвят Hug

икафетоHug споко, безгрешни хора няма  Hug

# 728
  • гр. София
Здравейте, следя темата, събирам информация.
От 15-19 март в НДК ще има Флора, предполагам, че ще предлагат. Това, ако си от София.  Peace А божурите не се ли садят есента?  Thinking

# 729
И аз знам, че само есен се разсаждат божурите, но в посоченият линк пише, че и пролет може.
Нещо май съм чувала, че не цъфтят около 7 г, ако не се пресадят есента.

# 730
  • Русе
St.Dobri, на мен също ми заприлича на онова оранжевото цвете и затова се насочих към него, не съм го виждала в тези разцветки и ще опитам. Мерси! bouquet

# 731
Благодаря ти, Leila. Аз съм от морето, при нас също има изложение  Флора, но не съм виждала да предлагат божури.

# 732
Миналата година ми подариха цвете калахое,но като му махнах опаковката отдолу беше изгнило.Подрязах го и здравите стъбълца ги засадих в друга саксия.Сега имам голямо и високо цвете,но няма и намеренията да цъфти.А мисля,че по това време цъфти.Някаква идея какво му става и какво да направя?

# 733
  • have faith and be patient ..
Благодаря ти, Leila. Аз съм от морето, при нас също има изложение  Флора, но не съм виждала да предлагат божури.

във варна на Гранда пускат , но кога е не знам   newsm78

# 734
  • Варна
Здравейте,
Казаха ми, че сега се пръскат овошките. С какво да ги напръскам?
И още един въпрос: Тези дни ще ми прекопаят двора и ми се иска преди да почна да садя, да наторя малко, но не знам с какво? Приемам идеи всякакви. Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт