ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 18

• 91 034
  • 828
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте,
Казаха ми, че сега се пръскат овошките. С какво да ги напръскам?
И още един въпрос: Тези дни ще ми прекопаят двора и ми се иска преди да почна да садя, да наторя малко, но не знам с какво? Приемам идеи всякакви. Благодаря

Малко закъсняваш с пръскането с меден сулфат, но може да пръскаш до края на седмицата , след това вече е късно и просто прескачаш това пръскане.

Що се касае до торенето, не се тори, малко или много, тори се точно с точна доза по указан начин, но за да ти се отговори правилно, нужно е да се обясни какво ще се тори все пак, марули ли, овошки ли, какво ? Ако просто ще подхранваш почвата за зеленчуци, то правилния вариант е с оборска тор, ако ти трябват "еко" ако са за продан можеш да подхраниш с някой 6 месечен осмокот от трето поколение примерно.

# 736
  • Варна
Благодаря, още днес ще купя препарата за пръскане.
Още нищо не съм сяла. Иска ми се да подхраня малко почвата. Може би ще купим оборска тор. Благодаря

# 737
Благодаря, още днес ще купя препарата за пръскане.
Още нищо не съм сяла. Иска ми се да подхраня малко почвата. Може би ще купим оборска тор. Благодаря
Оборската тор се слага есента преди основната обработка на почвата или в дупките, в които се садят дръвчета и храсти.
Вече е късно за нея.

# 738
Оф, мушкатите ще издържат ли тоя сняг навън (не ги вали, ама пусто ги извадих на балкона тия дни)? newsm78

# 739
Май е рано още за мушкатите.При нас сутрин все още има слана и май към април ще ги изкарам чак.

Как мога да си захвана "Дядо Рачо"(може и да има друго име,но от баба ми го знам така)?

# 740
Рано, ама аз вече ги извадих и ме мързи да ги прибирам. Та питах ще оцелеят ли тая нощ Joy Уж няма да пада под нулата.

# 741
  • густо майна Филибето
Те издържат до нула без проблем. А на терасата няма да ги хване сланата.

# 742
Рано, ама аз вече ги извадих и ме мързи да ги прибирам. Та питах ще оцелеят ли тая нощ Joy Уж няма да пада под нулата.
Нахлузи им по една наелонова торбичка.

# 743
  • густо майна Филибето
Не се занимавай с никакви глупости, можеш само да ги примъкнеш близо до стената. На терасите температурите винаги са с 1-2 градуса по-високи, заради излъчването на топлина от сградите. Моите мушката стояха навън, на открито, до нула градуса, на минус два ги завих с агривело. Имах едно малко каскадно, което не завих, оцеля си. Обаче него реших да го пробвам до минус 20, е, умря (забравих го) Laughing
Тия дни ще изкарвам всички саксии на двора, имам агривело, ще завивам ако пада под нула.

# 744
Благодаря, може да ги примъкна до стената, добра идея е това, то и аз имам "завивка", ама я прибрах в мазето опакована и не ми се занимава. Дано не пада под нулата, уж няма, ама...няма и да ги поливам тия дни. bouquet

# 745
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Май е рано още за мушкатите.При нас сутрин все още има слана и май към април ще ги изкарам чак.

Как мога да си захвана "Дядо Рачо"(може и да има друго име,но от баба ми го знам така)?

ще го покажеш ли тоя дядо, че ми стана любопитно  Blush

# 746
Мисля, че този дядо е вид хортензия.

# 747
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Мисля, че този дядо е вид хортензия.

Joy Благодаря Joy никога нямаше да се сетя и щеше да ме мъчи любопитството  Hug

размножаване на хортензии

в снимки

друг сайт

Цитат
Засаждане и размножаване:
Хортензията се размножава чрез връхни резници, които се оставят да пуснат корени в чаша вода. За по-доброто им развитие към водата може да се добави малко дървесна пепел. Резниците се взимат през лятото от върховете на леторасли, които нямат съцветия и са с 2 до 4 напълно разбити листа. Хортензията е многогодишно растение. В леха резниците се засаждат поне през 50 см една от друга. Те бързо се разпростират и след няколко години образуват широка ивица от листа, отрупана с многобройни съцветия.

още един 

и още един Peace

аз не съм размножавала и не мога да дам съвети Hug

# 748
  • В градината...
Как на мушкатата найлон, ще се задушат.

Аз си купих 2 рози /много изгодни цени са сега в Т-макс, тази седмица по 2лв./. Дали да не ги засадя и с една бутилка отгоре с дупчици отстрани  Thinking

# 749
Как на мушкатата найлон, ще се задушат.

Няма да връзваш торбичката, само ще я нахлюпиш. И няма да я държиш със седмици, а само през студените нощи.
Като паднат Т се забавят обменните процеси, няма да се задушат, споко.

Общи условия

Активация на акаунт