Проблеми със зъбите

• 1 861
  • 2
  •   1
Отговори
 Не видях такава тема, а имам питане. Моето дете има една камара проблеми и особености, но днес забелязах и нещо ново. Като че зъбите на долния венец не са центрирани като горните, а някак изместени в едната посока. Тоест самите зъби са прави, но не са центрирани като горните така, че горните и долните не образуват права, вертикална линия. Дано го обясних добре. А и горните и долните не се срещат - има отворена захапка един вид, но това може да е заради биберона, все пак още ползва биберон (малко над година и половина е).

Има ли тук други деца с подобни проблеми, как ги решихте? Дали това влияе на забавения говор, проблемите с храненето, факта, че не иска да дъвче, и т.н.?

# 1
  • Пловдив
Какво казва зъболекарят? На тази възраст нещо прави ли се?
Ако все пак си забелязала нещо подобно и това създава дискомфорт на детето, тук не знам как да бъдеш успокоена.
Аз съм имала биба до 3, детето ми имаше до 3, като ходя на зъболекар и първо ми хвалят наредените зъби. Просто не е до биберон това с изкривяването, не до такава степен! Погледни вашите зъби и тези на роднини, има ли подобни с отворени захапки, с проблеми..

# 2
Ами казаха ни да отидем на преглед другата година - в годината, когато навършва 3 и всички млечни зъби са излезнали. Остават ни още 6 - 4 кътника и 2 кучешки. Никой в семейството няма зъбни проблеми. И моите зъби все са хвалени какви са хубави и наредени. Той има и други причини да има проблем с храненето и дъвченето, но се чудя дали и местоположението на зъбите така, както са в момента, не допринася за това.

Общи условия

Активация на акаунт