Биозеленчукова градина – нашето райско кътче! /тема 33/

• 106 510
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
  • Перник
Да се похваля със скромната си реколта от снощи

И да се "оплача" - тъкмо полях и тръгнах да прибирам маркуча и заваля  Mr. Green

# 466
Аз поливах три пъти събота и неделя и накрая неделя вечерта падна голям дъжд Mr. Green

Направих си нов разсад домати, но дали ще успее да върже толкова късно... Още са съвсем малки растенийца.
За друг път ще знам да не изкоренявам толкова бързо всичко. Някои стари домати, които отрязах почти до долу и оставих само плода да зрее, пуснаха здрави култуци. На единия има много малки вързали доматчета.

# 467
Не е ли късно сега да се садят домати?

SvetlaK какви вкусни ягоди  Heart Eyes Виждам и че сме от един край  Hug

# 468

Сушата е жестока. От месеци във Варна не е капвала капка дъжд. Дърветата са добре, страдат храстите, а зелените площи в града са като минати с раунд-ъп.

Мда, така е. И покрай Добрич е същото.
Доматите ни никакви ги няма, а толкова грижи положихме. Но като няма начин да ги поливаме всеки ден... Седят дребни и не зреят.  Sick Преди 10 дена си купихме система за поливане и прекарахме капково, да видим дали ще се съвземат. Тревата откак се полива всяка нощ изглежда по-добре.
Не знам кое е по-правилно в жегите - да се коси или да не се коси райграса.  newsm78 Последния път след като окосихме, много зазля положението, едва се оправи.

# 469
Късно е за домати, но моите нали умряха и за проба сложих нови.

При нас има къртица в единия райграс. Целият е на дупки и тунели от пожълтяла трева.
Иначе останалият е добре. Косим и поливаме само събота и неделя.

# 470
  • Перник
Дъждец, за къртицата мога да препоръчам ултразвуковите уреди - баща ми преди години сложи 2 такива на вилата и най-после имаме равна полянка  Simple Smile Преди все беше на хълмчета.

# 471
Откакто поливаме райграса всяка вечер и при нас се появи къртица. последния път беше направила 12 купчинки на полянката. Въпреки устройството, което е наблизо...  #Cussing out

# 472
  • Варна-София
Почвам да търся калциев хлорид. Някой да е купувал? Иска ми се да не е в огромни опаковки и да става за РЗ цели. Целта е двукратно да напръскам есенните ябълки, за да ги предпазя от меко гниене.

# 473
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Почвам да търся калциев хлорид. Някой да е купувал? Иска ми се да не е в огромни опаковки и да става за РЗ цели. Целта е двукратно да напръскам есенните ябълки, за да ги предпазя от меко гниене.

плодовете ли пръскаш или дърветата?
как им се отразява тази сол?
 Blush
25 кг на пелети

най-малките опаковки
  Peace

# 474
  • Перник
Да се похваля - доматите ми започнаха да зреят най-после. И то черитата, хем последни ги садих. Започнах да бера и къпини, и грозде - щом осите го ядат, значи е узряло  Mr. Green

# 475
Къпини и аз брах. Дори замразих за зимата  Grinning

И да се похваля и съжалявам, че забравих да снимам една тиквичка рекордьор, цели 2 килограма и половина  Shocked Пораснала е за около 3-4 дни, но ние редовно поливаме, а тези дни паднаха и дъждове и това е спомогнало да стане такъв гигант.  Grinning

# 476
   Здравейте!
Станах стопанин на бащината си къща и двор на село. Декар буендък - бучиниш, бъзе,  коприва и стари дървета. Блъсках се, долу-горе светна. Семейство косове с две пораснали косчета помагат - изхвъллят изгнили листа с мъх от улуците, подмятат листата от ягоди и намират нещо. Мама почина през октомври и така. Наследих две кошници и две кутии семена. Като гледам датите, последно сме гледали бостан 2009-та. Не бе валяло дъжд повече от два месеца, снощи гръмна и ръсна. Мисля да сея за зелен боб, краставички и тиквички.

# 477
Вълк, съжалявам за загубата. Радвам се, че се появяваш пак при нас.
Светла, установих, че почнат ли осите, трябва бързо да се действа с гроздето, иначе за нула време нищо не остава  Mr. Green

# 478
  • на пъпа на Златията
Аз ,  сварих лайка ,  насипах я в 250 мл бутилки и ги вързах на тела под гроздовете.   

# 479
  • На Дунава
Rorik, а какво се постига с излагането на слънце на лайката?

Общи условия

Активация на акаунт