Раждане в болница Св. Георги гр. Пловдив

• 5 509
  • 28
  •   1
Отговори
Здравейте на всички мами! Моля който е раждал скоро в Свети Георги да сподели мнения за обстановката. Как става свиждането ? Дали пускат бащата да вижда бебето или  не? Заплащали се нещо и най - вече какво трябва да си приготвя като багаж за самото раждане освен стандартните нощници ,превръзки,памперси,влажни кърпи.

# 1
  • Телиш/Плевен
Попитай в тази тема.
Леко раждане! bouquet

# 2
Ако си здравно осигурена, не се заплаща нищо, освен ако не искаш екстри-ВИП родилна зала, ВИП стая в следродилен сектор или избор на екип примерно. Свижданията са във фоайето пред отделението, на същия етаж, но без бебето. Бебето можеш да покажеш през стъклената врата, деляща отделението от фоайето. Ако искаш да имаш свиждане в стаята, може само ако си във ВИП стая и то в определени часове и ако няма примерно грипна епидемия, когато свижданията и там са забранени. Нощници дават от там, но може и да си носиш. Иначе всичко за бебето и за теб си носи-дрехи, тоалетни принадлежности, чехли, всичко за бебето. Чаршафи и завивки има, няма нужда да носиш. При постъпване за раждане трябва да си носиш памперси за бебето (дрехи може и после да му донесат), чехли за  теб, трябва ти е термометър за теб. Също прибори за хранене, защото не се предлагат от самата болница. Само чинии имат.

# 3
Много Ви благодаря за изчерпателния отговор и на двете Simple Smile

# 4
Здрасти Simple Smile И аз съм се насочила да раждам там. Ходих преди 2 дни да питам какво ще ми е необходимо. Обясниха ми, че за мен трябва нощница, чехли, дамски превръзки или лиглин, термометър и обичайните лични вещи ( четка за зъби, паста и др.). За бебето памперси от най-малките, дрехи казаха, че има, но по-добре да си занеса, също и две шишета, с които ще се храни бебето. От документите лична карта, направление за раждане, амбулаторна карта и всички изследвание, които са правени през бременността Simple Smile

# 5
  • Пловдив
Много ме е срам за тъпия въпрос, но какво е това направление за раждане и откъде се взима? За първи път "чувам"  newsm78

# 6
Направление за раждане ще ти даде гинекологът, който води женската консултация, когато наближи терминът ти Simple Smile

# 7
  • Пловдив
Аааа ясно ! Благодаря  Heart Eyes Embarassed

# 8
Здравейте!Нашият термин е на 25.06 и съм се насочила за раждане в Свети Георги в Пловдив без избор на екип.Притеснявам се, защото сме от Хасково и ще се наложи да пътуваме, когато дойде времето.Има ли мами, които са раждали без избор на екип и как е било при тях?  newsm03

# 9
Зсрасти Simple Smile Моят термин е на 01. 07, аз също не съм избирала екип за раждането. Първоначално мислех да се уговарям с някой лекар, но след като разпитах ми казаха, че нямало смисъл. Честно казано съм малко притеснена като няма да познавам хората, които ще трябва да помагат при раждането. Надявам се всичко да мине добре и притесненията да са излишни. Пожеалвам ти късмет и безпроблемно раждане Simple Smile

# 10
Досега само позитивни неща съм чувала за всички от родилното отделение в Свети Георги, затова реших да не избирам екип.Дай боже всичко да е на добрата страна!Багажа вече е стегнат, така че остана само да чакаме!Леко и безпроблемно раждане и на вас  smile3503

# 11
Аз никога не съм раждала с избор на екип. И всеки път се падах на различни лекари и акушерки, но от всички съм доволна. Професионалисти са всичките. Повечето жени там май идват така без избор на екип. Леко раждане желая на всички и здрави бебчета + леко възстановяване от раждането след това! И да си вземете по-тънки дрешки за бебетата, че е доста топло в отделението по това време. Всички стаи са с южно изложение и са си топли.

# 12
Благодаря, дано всичко да мине възможно най-добре!А вие колко комплекта дрехи носихте на бебчетата и нощници за вас, понеже във страницата на родилното отделение във фейсбук пише за бебето два тип гащеризон, но аз съм взела 4.Все пак само с нещата, които изискват се заформи доста голям сак, просто памперсите, лигнина и превръзките са доста обемни.Пък и като съм от Хасково се застраховам, да не разхождам хората за нещо мъничко.Дано не правят проблем за багажа... newsm12

# 13
Колкото искаш багаж си вземи, няма да те върнат с него. По един кат дрехи на ден за детето е достатъчно, при нормално раждане престоят е 3 дни след самото  раждане, при секцио е повече (май 5). При прием ти връчват една тяхна нощница, с която и ще родиш. После си брой нощувките, но като цяло 2-3 би трябвало да стигнат. Омацването е голямо. Лигнинът не е задължителен, с превръзки е по-малко цапането. Предвид, че е топличко в отделението, бодита с къс ръкав и лека завивка са достатъчни за бебето, но може и евентуално нещо за отгоре (тип гащеризон). Две от децата ми са родени юни, та от опит говоря.

# 14
Благодаря за бързия отговор, друго си е някой да е минал по този път и да те посъветва! newsm51

Общи условия

Активация на акаунт