Раждане в болница Св. Георги гр. Пловдив

• 5 510
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
Много полезни коментари прочетох. Аз също се очаква Юли да родя и мисля да е без избор на екип- дано господ е с нас Simple Smileи всичко да е наред.а и одялце се предполага че сигурно трябва да си нося. Аз съм за евентуално секцио освен ако бебка не тръгне преди това. Относно мамата от Хасково и аз съм от далеч така че ми е познато. Леко раждане на всички Grinning

# 16
Аз не съм си приготвила одеалце, само за изписването две пеленки-една по-тънка и една по-плътничка.Това че ще пътуваме гледам да не го мисля много, все пак ми е първо раждане и не вярвам да се случат толкова бързо нещата.Дано всичко да е наред, ние вече сме в очакване!Леко раждане и здрави бебчета на всички!!! baby_neutral

# 17
Момичета, някоя от вас раждала ли е с епидурална упойка в Свети Георги.В дилема съм, понеже съм чувала че казват че ще ти сложат, а когато дойде време вече уж било късно или нямало кой.Знам че там са за нормално раждане без упойки предимно.Все пак термина ми е след седмица, а не съм направила избор на екип, няма и да правя.Кажете какво е мнението ви?

# 18
Не познавам лично никой, който да е ползвал епидурална упойка при раждане там. Но може и да има такива. Да, не обичат да ползват упойки, ражда се принципно без, освен ако не се наложи пълна (секцио). Има локална упойка след раждането, ако има да се правят шевове. Леко раждане! Всички са добри там и си вършат добре работата, макар и да са доста натоварени.

# 19
Благодаря!Надявам се всичко да мине добре и за бебо и за мен!Ще стиснем зъби и ще минем без упойка, всичко да е наред! thumbsup

# 20
  • Пловдив
Моя позната ражда там с епидурална. Твърди, че е много доволна! Но лично аз съм малко против, друг е въпроса като ми дойде на главата как ще разсъждавам  Laughing

# 21
И аз съм се настроила да съм без упойка, но сигурно защото не знам какво представляват контракциите и родилните болки.Притеснявам се, че когато ме заболи много, ще искам  newsm47, но дано да се спрява.Остана седмица преди термина ми, но напоследък не мога да спя, страшно много се изпотявам нощно време, направо е нечовешко, отделно с постоянното ходене до тоалетната...Вече ми се иска да настъпва момента, поне да ми олекне малко  Weary

# 22
  • Пловдив
И аз съм се настроила да съм без упойка, но сигурно защото не знам какво представляват контракциите и родилните болки.Притеснявам се, че когато ме заболи много, ще искам  newsm47, но дано да се спрява.Остана седмица преди термина ми, но напоследък не мога да спя, страшно много се изпотявам нощно време, направо е нечовешко, отделно с постоянното ходене до тоалетната...Вече ми се иска да настъпва момента, поне да ми олекне малко  Weary
Стискам палци и дано всичко мине бързо и безболезнено  bouquet

# 23
Благодаря, дай боже на всички леко раждане и живи и здрави бебчета, от това по-хубаво няма  newsm51

# 24
Здравейте, съжалявам ако някъде пише, но така и не успях да разбера дали дрешките, шишетата и козметиката, която носиш за бебето в болницата остават при теб? Живот и здраве през юли ми предстои да раждам там секцио по медицински показания и срещнах мн различни мнения  дали изобщо бебето е с теб по време на престоя (ако всичко е наред след операцията разбира се) Та ако не е при мен бебето тези 2 комплекта дрешки после за тях ли остават и всичко останало което искат, защото не ми се вярва да ги разпределят там кое на кой пък и 2 комплекта ми се виждат малко... Моля ако някой може да се включи с актуална информация, защото искам да съм подготвена за престоя защото ще разчитам само на мъжа си за осигуряване на всичко необходимо, което не съм предвидила. 
Предварително благодаря!

# 25
Всичко за бебето седи при майката. Ако е секцио, бебетата не са при майката първото денонощие принципно. При нормално раждане са през цялото време при майката, съответно и всичко за бебето си е при майката. Предполагам ако е секцио, ще вземат тези неща при тях, макар че те разполагат с такива. Два комплекта са малко според мен. По един за ден престой е добре. При секцио престоят е 5 дни, при нормално раждане е 3 денонощия. Юли е горещо, бебетата са само по боди, вземете си бодита по едно за всеки ден престой, а също и една лека завивка тип чаршафче. Евентуално може и чорапки. За всеки случай може и нещо друго, примерно тънка поларена завивка. Иначе бебето ще се претопли, изцяло южно изложение е, наистина е топло. Леко раждане!

# 26
Много благодаря за бързия отговор!   bouquet Simple Smile Ще се подготвя с повечко дрехи и неща за бебчо след като ще е при мен после. (някъде четох, че само за кърмене го носят)
Леко раждане и бързо възстановяване на всички мами и здрави бебета!

# 27
който е раждал секцио, моля да ми каже плаща ли се нещо - за епидурална или спинална упойка

# 28
Ами традиционно правят секцио с пълна упойка, ако искате друга, трябва да се свържете с анестезиолога и да се договорите с него, включително за цена.

Общи условия

Активация на акаунт