СЕДМИ клас - 7 - Успех!/30.05. - 5.06.2016 г./

• 215 936
  • 1 482
  •   1
Отговори
# 465
  • Бургас

Би ли споделила личните си впечатления от нивото на АЕГ? Миналата година минимален бал АЕ+РЕ - 32.5, по-миналата - 32,92 -  второ място за града след ПМГ с информатика, паралелките с немски бяха около 31.5 и 32,2 - след НЕГ. Не, че ще повлияе на моето мнение и впечатление, но ми е интересно това "никой". Явно познаваме едни и същи хора, а ни разказват различни неща за училището Thinking 
ами и аз чувам само лоши неща за АЕГ-Бургас последните години, имам една съседка, младо момиче, която доскоро беше учителка там,  но напусна, също няколко познати деца, учещи там в момента, аз също съм я завършила и познавам някои от старите учители... та....дисциплината била трагедия, нивото на учене също, старите учители повечето в пенсия, новите се задържали по 5-6 месеца и бягали, да, влиза се с висок бал, но после всеки се спасява поотделно,  децата, които познавам ходят на частни уроци по езика, което за мен е недопустимо в престижна гимназия

# 466
  • София
Руслке, в случая на ganis,сравняваме двете крайности, а аз говора за паралрелки, в които се влиза с оценките НВО. Бал 24 не е толкова нисък.

# 467

Би ли споделила личните си впечатления от нивото на АЕГ? Миналата година минимален бал АЕ+РЕ - 32.5, по-миналата - 32,92 -  второ място за града след ПМГ с информатика, паралелките с немски бяха около 31.5 и 32,2 - след НЕГ. Не, че ще повлияе на моето мнение и впечатление, но ми е интересно това "никой". Явно познаваме едни и същи хора, а ни разказват различни неща за училището Thinking 
децата, които познавам ходят на частни уроци по езика

#Crazy Не знаех, че е чак толкова зле. В немската дори учат повече английски от Английската. Само дето е много трудно. Та аз съм за Немска, руска или романските езици.  Другите гимназии не виждам нищо в тях...

# 468
Руслке, в случая на ganis,сравняваме двете крайности, а аз говора за паралрелки, в които се влиза с оценките НВО. Бал 24 не е толкова нисък.

А на нас ни втълпяват, че 28-29 бал е нисък(руска, романски езици, търговска...) за разлика от Немската, с която имат разлика от 2-3-4 единици най много.

# 469

ами и аз чувам само лоши неща за АЕГ-Бургас последните години, имам една съседка, младо момиче, която доскоро беше учителка там,  но напусна, също няколко познати деца, учещи там в момента, аз също съм я завършила и познавам някои от старите учители... та....дисциплината била трагедия, нивото на учене също, старите учители повечето в пенсия, новите се задържали по 5-6 месеца и бягали, да, влиза се с висок бал, но после всеки се спасява поотделно,  децата, които познавам ходят на частни уроци по езика, което за мен е недопустимо в престижна гимназия

Това се случва във всяка гимназия и според мен е така,защото за три месеца и половина-09-12,материалът ,който децата вземат по езика е същия който обикновено се усвоява на курс за времето до седми клас.Според мен това не е критерий дали е престижна или не гимназията,но със сигуност е такъв ,че децата по всякакъв начин се борят за отлични знания и ги постигат.

# 470
според  класацията  мин бал 2-ро класиране за 9ФЕГ от 2015 е: 33,258 за най-желаната паралелка, а
това прави общ бал за канд- 10,629
според обобщена статистика за успеваемост бел+мат : 10.600- 10.699 имат 662 деца/момич/
Къде са отишли останалите бройки? По колко са приемали за мин год в челната 10ка на у-щата?
Примерно колко момич са приели в СМГ мин година?
Колко в НЕГ?-май 91
Колко в Испанската?
Колко в 1АЕГ?
Колко в 2АЕГ?
Колко в 73?
 и още нещо- работите по БЕЛ на какъв принцип се проверяват? -събират се от 1 училище и се гледат или? Защото , ако в някое по-зле представено у-ще на фона на 60% двойки излезе някоя работа по-добра, тя няма ли да бъде оценена с 30-35 точки за преразказ на фона на у-ще, в което повечето деца са се представили мн добре и там да режат в точките?

Последна редакция: чт, 02 юни 2016, 08:35 от emilio94

# 471
немска - 91
Испанска - 70
1АЕГ - 98
2АЕГ - 91
73 СОУ - 65

За себе си бял извадила тези данни. Не претендирам да са абсолютно точни.

Е има го и този момент на субективизъм, но предполагам че проверяващите се придържат към инструкции.

# 472
  • Пловдив
Irinka100, има разлика от училище до училище до 7 клас. Казваш при вас се очакват над 60% двойки. При приблизително 30% процента двойки миналата година в Пловдив, в класа на дъщеря ми нямаше дете с оценка под 4,00 по МАТ. По БЕл най-ниската оценка беше коло 4,50. Като факторите са училищна подготовка и извънучилищна подготовка.

Резултатите ще излязат най-вероятно утре. Предните години си излизаха точно на обявената дата. Можеш да провериш тук:
http://7klas.mon.bg/
С ЕГН и входящ номер.

emilio94, всички работи от областта се събират на едно място. Засекретяват се. Проверяват се от комисия от учители. И никой не знае работи от кое училище проверява.

# 473
emilio94, всички работи от областта се събират на едно място. Засекретяват се. Проверяват се от комисия от учители. И никой не знае работи от кое училище проверява.
[/q
======================
Така е, но работите за проверяване се получават в кашони - както са ги прибрали по училища. Така че, в даден момент, от даден проверяващ се проверяват точно работите от едно конкретно училище. Никой няма да вземе да ги меши.
=====================
Отгоре  цитирам emilio94, но нещо обърках със съкращаването на цитата и не излезе както трябва.

Последна редакция: чт, 02 юни 2016, 09:01 от blaga2005

# 474
  • Пловдив
blaga2005,
А проверяващият как разбира от кое по-точно училище са работите?
Да не би върху папките с пликовете да пише името на училището.
И откъде си сигурна, че не се разбъркват с работите от други училища.

# 475
немска - 91
Испанска - 70
1АЕГ - 98
2АЕГ - 91
73 СОУ - 65

За себе си бял извадила тези данни. Не претендирам да са абсолютно точни.

Е има го и този момент на субективизъм, но предполагам че проверяващите се придържат към инструкции.
10.600- 10.699 имат 662 деца/момич/-горната бройка е 415, тоест остават 247 момич с този бал/ не зная колко от тях в СМГ/ и къде отиват останалите, та мин бал 2-ро клас за 9ФЕГ остава 33,258 за най-желаната паралелка.

# 476
Училището не се знае. Предполагам, че не ги объркват.

# 477
  • Пловдив
emilio94, отиват примерно в двете търговски гимназии в София, в СМГ, във ФЕГ, в 133 и т.н. Не всички пишат всички езици. Подредбата на желанията е различна.

# 478
  • София
Мимс Тети, нямам такъв нереализиран талант, споко. Как човек пише не е въпрос на обсъждане, поне не и в тази тема. Във форума има всякакви хора- лаконични, по-многословни, грамотни и не чак толкова, груби и по-умерени в изказа си.  И едва ли ти си поставена в ролята на модератор и съдник, та да постановяваш кой колко и как да пише. А с каква съм помогнала на родителите в седмокласните и шестокласните теми и дали съм, аз си знам. Peace И никъде не съм написала, че конкретно със сина си се перчиш, а въобще с училището - примерът ти беше показателен, смехотворно било на учещите там да се паднат конкретни задачи.  Аз негативи на НЕГ достатъчно съм споделяла, ама като четеш избирателно, така ще е. Дори в отговора ми към Елл преди няколко поста имаше такива. Точно за такива като теб подчертах думата на теория, като наблегнах, че има достататъчно отклонения от обрисуваната в розови краски картинка в пространството.

# 479
emilio94, отиват примерно в двете търговски гимназии в София, в СМГ, във ФЕГ, в 133 и т.н. Не всички пишат всички езици. Подредбата на желанията е различна.
Някой знае ли колко момич са били приети в СМГ мин год?

Общи условия

Активация на акаунт