СЕДМИ клас - 7 - Успех!/30.05. - 5.06.2016 г./

• 215 853
  • 1 482
  •   1
Отговори
# 765
Добро утро  , много късмет на децата и от мен ! Hug

# 766
А какво се случи с правилата за попълване на текст в таблица? Нали според двете издания на БАН се започва с главна буква, както писа тук една съфорумка и дори ги цитира! Признавам, не съм го проверила и не зная това правило, но ако действително го има, то не е ли вече гавра изказването на този господин относно "Бабата"? Не е ли гавра ощетяването точно на този въпрос? Не трябва ли да направим нещо заедно, за да няма подобни гаври и догодина? Ако не предприемем нещо точно ние, точно тук, където са струпани толкова много заинтересовани родители, от кого очаквате катализатор на промяна към по-добро?  
За правилото съм абсолютно сигурна и го посочих, за да покажа, че заяждането на дребно с децата в случая е съвсем неуместно, защото и от двата кладенеца (на малката и на главната буква) може да се донесе вода.  Ако искаха да проверяват и познаването на героинята, и правописа, да бяха накарали децата да попълнят празно място вътре в изречението. Например: Думите "....." са изречени от....  Тогава никой нямаше да има основание да се сърди. По едно време мислех, че това е начин за отсяване на най- прецизните, както Пенсионирана русалка писа, но след инфото за "малко шестици" вече смятам, че някой се е взел много на сериозно и се престарава.
Да не говорим,че от седмокласници се изисква да обясняват функция на пунктуационен знак. Няма нито един учебник, в който да има урок за функцията на запетаите. Има правила за пунктуационно оформяне на изречение, но не и обяснение защо се използва запетаята. Такива ми ти работи.
Стискам палци на всички деца и родители. Дано децата бъдат по- умни и честни от нас, възрастните.

# 767
  • София
МОН  тайно подмениха верния отговор по БЕЛ на 14-та задача и ако вашето дете е от проверените най-напред и е с верен отговор, ще му вземат точка!
Говорих с учител по БЕЛ, който е проверяващ. След корекцията в отговора на 14-ти въпрос, прегледаните до момента работи са прегледани повторно.

# 768
МОН още от сега се е бъгнал.  Mr. Green

# 769
...
Делфин, това което се сещам на прима виста е да се отиде на пресконференцията утре и ако има възможност да се повдигне въпроса. Макар че ...май всяка година има някакъв подобен проблем, за който се шуми и всяка година по-добре не става. 

има ли хора, които сега имат по-малки деца?
Вие сте  задължени, всеки един от вас, да сте на тази пресконференция! и да попитате!
Ще ги притесните яко! Само това е шанса ви/ни - чрез медии!
А защо всеки един от вас?
Защото сега трябва да приемете, че никой родител няма да отиде, затов

А пък дебелокожият чичка е с ниско самочувствие, ниско възпитание и нисък морал. Намерил той противник... 13-годишни деца!
Гнус ме е от ситуацията.
Да припомня, защото тук сега има много нови потребители:

МОН  тайно подмениха верния отговор по БЕЛ на 14-та задача и ако вашето дете е от проверените най-напред и е с верен отговор, ще му вземат точка!

]Другите проблеми по БЕЛ са свързани със задачите в началото - няма единствен верен отговор, всъщност въобще няма отговор! (тези неща ги цитирам от съпруга ми и други близки, аз нямам нерви да им чета глупостите)
Нека господинчото го запомним с неговото уволнение, мисля , че и той ще го запомни завинаги...
+1

Задачите в началото - по никакъв начин не показват нито мислене, нито четене с разбиране, нито езикова култура!Напълно изсмукани от пръстите на т.нар експерти!Да не говорим , че такъв тип задачи НЕ СЕ ИЗУЧАВАТ в у-ще!

# 770
Добро утро и добър да е денят за всички дечица!

# 771
Добро утро!
Успех на всички деца днес!

# 772
  • София
Добро утро и от мен! Нека е добър и денят ни! Успех на всички!

[/quote] По едно време мислех, че това е начин за отсяване на най- прецизните, както Пенсионирана русалка писа, но след инфото за "малко шестици" вече смятам, че някой се е взел много на сериозно и се престарава.
[/quote]

Точно същото си мислех вчера. Сякаш идеята е да покажат колко много децата "не знаят" и са горди от това. Разбирам да орязват на втория модул, но при задачите от първия...Нямам обяснение.

# 773
Чак след 18 часа ли ще излязат??

# 774
Е, надявам се по-рано да излязат. Може би около часа но пресконференцията?!

# 775
Всеки може да гадае кога ще излязат.Пожелавам на всички здрави нерви със висенето пред нета и бъгването на сайта на МОН.

# 776
Не трябва ли предварително да се знае колко точки за 3.
Миналата се говореше за 14 000 и за това разреши като лист с формули.
Дидева това отразява ли се за оценките над 5 ?
+1

# 777
Видях линка, където трябва да се отиде за резултатите, но в самия МОН не можах да открия подобно нещо.

# 778
Видях линка, където трябва да се отиде за резултатите, но в самия МОН не можах да открия подобно нещо.

Аз също. Rolling Eyes

# 779
  • София
Само доволни деца и майки да има днес в темата!  Nature Sun With Face

Общи условия

Активация на акаунт